واکنش جامعه مدرسین به انتشار اظهارات آیتالله یزدی درباره آملی لاریجانی
مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین گفت: متنی که در فضای مجازی به آیتالله یزدی منتسب شده است، سندیّت ندارد و صرفاً محتوایی مورد تأیید است که در پایگاه اطّلاعرسانی جامعه مدرسین منتشر شده باشد. حجّتالاسلام حمزه قربانی، مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، درباره متنی که در فضای مجازی به آیتالله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، منتسب شده است، گفت: بارها اعلام کردهایم که تنها مرجع اخبار مربوط به آیتالله یزدی، رئیس جامعه مدرسین، پایگاه اطّلاعرسانی این تشکل است. وی تصریح کرد: سخنانی که امروز در فضای مجازی به آیتالله یزدی منتسب شده است، سندیّت ندارد و تنها مرجع معتبر در این زمینه، پایگاه اطّلاعرسانی جامعه مدرسین است. گفتنی است از شب گذشته خبرهایی درباره اظهارات تند آیت الله یزدی خطاب به آملی لاریجانی و مرجعیت آیت الله علوی بروجردی در فضای مجازی دست به دست میشود.
انتقاد مرتضی جوادی آملی از اظهارات آیت الله یزدی علیه آیت الله علوی بروجردی
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی، مدرس حوزه علمیه قم اظهارات آیت الله شیخ محمد یزدی درباره آیت الله محمدجواد علوی بروجردی را «صرفا سیاسی» و «غیرمفید» دانست و گفت: به نظر میرسد که فصل این جور ادبیات و سخن گفتنها تمام شده است. مرتضی جوادی آملی در خصوص این سخنان گفت: این گونه صحبتها جز ایجاد تنش برای نظام و حوزه و روحانیت نخواهد داشت و فکر نمیکنم دامن زدن به این صحبتها بتواند خیلی مؤثر باشد. زمانی فردی در جایگاهی علمی قرار دارد و سخنانش میتواند سازنده و نقش آفرین باشد که در این صورت فرد اظهار نظر میکند؛ اما برخی صحبتها صرفا جنبه سیاسی دارد و نه تنها در جهت سازندگی نظام و کشور نیست بلکه مفید هم نیست. این مدرس حوزه علمیه قم افزود: به نظر نمیرسد که پرداختن به این جور صحبتها برای جامعه مفید باشد. ایشان به هر حال در شرایطی هستند و اظهار نظرهایی هم دارند؛ اما به نظر میرسد که فصل این جور ادبیات و سخن گفتنها تمام شده و باید در جهت اصلاح ساختار حرف زد و ادبیات هم باید با این فضا سازگار باشد. جوادی آملی در پاسخ به این که آیا مرجعیت یک نهاد مردمی نبوده است و این مردم نیستند که باید مرجع را انتخاب کنند، گفت: همینطور است. چنین لحن و ادبیاتی هم هیچ وقت در حوزههای علمیه نبوده است. معلوم است که این صحبتها جایگاهی ندارد که بتوان درباره آن اظهار نظر مثبت یا منفی کرد. من فکر نمیکنم که اصلا دامن زدن به این صحبتها برای کشور در چنین شرایطی مفید و سازنده باشد.
امیررضا واعظ آشتیانی در گفتوگو با «آزادی» گفت: «در عین حال شانس اصولگرایان به مراتب از اصلاح طلبان بالاتر است، زیرا گروههای مختلف اصلاح طلبی مشغول برائت جستن از عملکرد دولت هستند. مواضع اصلاح طلبان که بحث عبور از روحانی را طرح کرده یا همچنان پای دولت ایستادهاند نشان میدهد که سهامدار این دولت هستند و مردم نیز این موضوع را میگویند؛ بنابراین روی کاغذ شانس اصولگرایان بیشتر است و اگر بتوانند با درایت و منطق هماندیشی نسبی خوبی ایجاد کنند، خواهند توانست برنده نسبی انتخابات باشند». وی در واکنش به بخش دوم اظهارات حداد عادل و استفاده از واژه «حداد عادل» نیز گفت: «این یک لفظ است. اصولگرایان خود را معتقد به اصل نظام، انقلاب و ولایت میدانند و با واژه اصوگرایی به این اعتقاد راسخ خود تاکید میکنند. حالا این عبارت به اسلامگرایی تغییر کند هم اتفاقی نمیافتد باید دید که مردم و طرفداران اصولگرایی چه تصمیمی میگیرند و به آنها رای میدهند یا خیر.» واعظ آشتیانی با تأکید بر اینکه «اکنون ایجاد وحدت میان اصولگرایان بسیار سخت است»، گفت: «من فکر میکنم که طرح چنین موضوعاتی در ایجاد انشقاق اثرگذار است. قالیباف میگوید نواصولگرایی و حداد عادل میگوید اسلام گرایی. اینها در ایجاد وحدت مشکل ایجاد میکند». این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه آیا استفاده از واژه اسلامگرا به جای اصولگرا در روند ایجاد انسجام ملی که به اعتقاد همه سیاسیون مورد نیاز است، مشکل ساز نخواهد بود، گفت: «اول اینکه باید نگاه آقای حداد یا هر کسی دیگری برای ما محترم باشد. اگر به نگاه یکدیگر احترام بگذاریم قطعا ضریب درگیریها کمتر میشود. آقای حداد هم نظر خود را گفته است، اما من فکر میکنم ای کاش در زمانی که به وحدت و انسجام نیاز داریم از طرح برخی موضوعات پرهیز کنیم، زیرا برای جامعه و خود گروههای سیاسی شائبه ساز میشود. برخی ممکن است گمان کنند یک خطکشی در حال انجام است و این چالش میشود. رفع این چالش زمان میبرد و این یعنی از دست دادن فرصتها. به تعبیری خودمان با دست خودمان سرمان را به سقف میکوبیم».
حذف ۴ صفر با تورم ۴۰ درصدی فعلی جایز نیست
عارف نیمنگاهی به انتخابات ریاست جمهوری دارد
نباید مرجعیت را یک مقام حکومتی کنیم
جمعآوری آبمعدنیهای فرانسوی ۵۰ هزار تومانی از فروشگاههای زنجیرهای
فلاحت پیشه: از چرچیل عذرخواهی میکنم
عقد آریایی قانونی نیست
جلیلی اصلا نمیتوانست با خارجیها صحبت کند
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، خبر واگذاری بندر چابهار به روسیه را تکذیب کرد. «بهروز آقایی»، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، خبر واگذاری بندر چابهار به روسیه را تکذیب کرد. آقایی گفت: واگذاری بندر چابهار به روسها کذب است و بازدید مدیرعامل منطقه اقتصادی استراخان صرفا جهت شناخت بیشتر با ظرفیتهای چابهار بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس به سخنان اخیر آیت الله یزدی واکنش نشان داد. مصطفی کواکبیان در تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به اظهارات اخیر آیت الله یزدی بیان کرد: اخیرا آیت الله یزدی فقیه شورای نگهبان در خصوص مجلس اظهار نظری داشتند. ایشان فرمودند: نمایندگان با وزرا در خصوص استیضاحها لابی میکنند. در حالی که این گونه نیست و با این اظهارات کل نمایندگان زیر سؤال میروند. بنده از ایشان تقاضا دارم اگر مواردی را سراغ دارید معرفی کنید. وی در ادامه اظهار کرد: در خصوص پسماندهای هستهای نیز باید مسألهای شفاف شود. این گونه نیست که پسماندهای سایر کشورها در کشور ما دفن شود. لازم است برای شفاف سازی در افکار عمومی این مسأله واضح بیان شود.
محسن کوهکن در برنامه دست خط از حمایت ناطق نوری برای شهردار شدن احمدینژاد صحبت کرد. محسن کوهکن عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در برنامه دست خط شبکه پنجم سیما از نقش حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری در شهردار شدن محمود احمدینژاد صحبت کرد. وی در بخشی از صحبتهایش گفت: اگر ایستادگی ناطق نبود، احمدینژاد شهردار تهران نمیشد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور یادآور شد: منکر زحمات و اقدامات شما نیستیم، اما توجه کنید که مشکلات اساسی در کشور وجود دارد که میتوانست حل شوند، اما نشد؛ عمدهترین مشکل شما نبود تیم یک دست در دولت است؛ آقای روحانی چطور معاون شما در محیط زیست با این همه مشکلات محیط زیستی در کشور مسبب اصلیاش همین شخص آقای کلانتری است به نمایندگان مجلس توهین میکند و جنابعالی سکوت میکنید. وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور؛ چطور معاون شما قانون اساسی را مطالعه نکرده و لایحه خلاف قانون اساسی تهیه و متأسفانه شما بدون اذن رهبری به مجلس میفرستید و نمایندگان به دلیل مغایرت با قانون اساسی آن را برگشت زدهاند حال باید مورد عتاب و خطاب یک معاون بی اطلاع قرار گیرند؟ نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی افزود: اگر رئیس جمهور تمایل به ایجاد فضای تعامل با مجلس دارد باید این توهین گستاخانه آقای کلانتری را ترمیم کند. جعفرزادهایمنآبادی خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از اینکه وضعیت کشور خوب نیست، یادآور شد: وضعیت جوانان و مردم بد است؛ از حال و روز کشاورزان، صنعتگران و تولیدکنندگان نپرسید از گیلان مظلوم هر چه بگویم کم گفتهام. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: در هشت ریاست جمهوری شما راه آهن قزوین- رشت برقرار شد و تشکر میکنیم، اما بماند که یک طرفه است و زمانی این راه آهن توسعه پیدا میکند که به بندر انزلی، کاسپین و آستارا متصل شود که هیچ اقدامی دیده نمیشود و پروژه راه آهن تعطیل است.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: اتفاقی مهم و تا حدی عجیب در صداوسیما رخ داد که ارزش توجه و تحلیل دارد. در یک برنامه تلویزیونی سه نفر گفتوگو میکنند که یکی از آنها مجری است و دو نفر مهمان نیز از گویندگان مشهور خبر و یک همکار وی هستند. مهمانان به تعریف واقعهای میپردازند که ظاهرا در چند سال پیش و در یک برنامه تلویزیونی مطالبی را گفتهاند که به مذاق یکی از مقامات مهم کشور خوش نمیآید. گوینده ماجرا میکوشد که نام نبرد، ولی مجری دخالت کرده و نام آقای صادق لاریجانی را به صراحت اعلام میکند و این نکته بسیار عجیبی است. پس از پخش آن برنامه، رئیس قوه عصبانی میشود و صداوسیما را متهم به حضور نفوذیها میکند. مهمان برنامه با لحن طنز میگوید که ماجرا را جدی نگرفتیم، ولی گفتند دارند میآیند دستگیرتان کنند؟! گوینده مشهور خبر هم تأکید میکند که برایمان پروندهای را باز کردند و احضار شدیم و با پادرمیانی رئیس اسبق صداوسیما که در جلسات گوناگون به خدمت آقای رئیس قوه رسیدند، غائله خاتمه مییابد.
تا اینجای ماجرا خیلی عجیب است که صداوسیما جرأت یا اجازه پیدا میکند که تا این حد از خطوط قرمز خودساخته عبور کند و با لحن شوخی و حتی تمسخرآمیزی به بیان این داستان بپردازند. آقای صادق لاریجانی که دیگر در موقعیت ریاست قوه قضاییه نیستند و حرفشان خریدار جدی ندارد بطوریکه یکی از مدیران نزدیک به ایشان نیز بازداشت شدهاند و اکنون با چنین برنامهای مواجه هستند، بهتر میتوانند حس کنند که دیگران در طول سالیان زیاد ریاست ایشان از اتهامات یکسویه علیه خودشان چه کشیدهاند؟ اتهاماتی که همین رسانه عامل انتشار آنها نیز بود. ایشان باید توجه میداشتند که حضور در ریاست قوه قضاییه موقتی است، دیر یا زود کسان دیگری خواهند آمد و آن پوشش و امنیت خاطری که کسی نتواند از گل کوچکتر به آنان بگوید از میان میرود. این قاعده برای همه جاری و ساری است. جالب اینکه اکنون حتی قادر به دفاع معقول از خودش نیز نیست. باید گفت که اگر صداوسیما و رسانه ملی در آن زمان آزادی عمل داشت و یک رسانه واقعی بود، نه از بیان آن انتقاد ترسی به خود راه میداد و نه اجازه میداد که مسئول دستگاه قضا چنین بیمحابا یکهتازی کند و نه دادستان شهر به خودش حق میداد که به فوریت امتثال امر کند و برای یک مجری خبرگوی تلویزیونی به این سرعت احضاریه صادر می شد و مطابق آنچه در برنامه افشا شد، قصد بازداشت آنان را کند. در واقع ریشه اصلی بروز این مشکلات، در فقدان استقلال و آزادی رسانه بود.