بازگشت بختآزمایی به تلویزیون در شرایطی به شکل چراغ خاموش آغاز شده که عوامل برنامه فرمول یک که در این زمینه قدم اول را برخلاف نظر صریح رهبری و مراجع برداشتهاند، به شکل عجیبی اصرار دارند بختآزمایی نمیکنند؛ اصراری که البته نمیتواند واقعیت را مسترر سازد و انتظار میرود مسئولین صداوسیما در قبال از سرگیری چنین اقداماتی در بستر تلویزیون، رویکرد قاطع و جدی در پیش بگیرند.
به گزارش «تابناک»؛ «مسابقه به معنای بختآزمایی تعریفی دارد به طور مثال در شرایطی با یک تلفن یک باره بیست میلیون یا صد میلیون برنده میشوند اما در برنامه ما هزار نفر برنده میشوند و به هریک حدود پنج هزار تومان میرسد! ما مسابقه فرمول یک را داشتیم که اوایل، فرم متفاوتی داشت و از مسابقه هفته منوچهر نوذری کمک گرفته بودیم سوالاتی در آن مطرح می شد مردم هم خیلی دوست داشتند. اکنون در این مسابقه که برگزار میشود یکی از شرکتها پول تولید برنامه را میدهد شرکتی دیگر هم اسپانسر جوایز است و اسپانسر دیگری هم مسابقه را برگزار میکند. درضمن مگر ما «جون» میفروشیم که این مسابقه بختآزمایی باشد؟» این توضیحات علی ضیاء مجری برنامه فرمول یک درباره مسابقه این برنامه است.
مسابقه فرمول یک از جمله برنامههایی بود که مسابقه آن پس از اعتراض آیت الله مکارم شیرازی و تاکید رهبر انقلاب تعطیل شد و با توجه به این اتفاق انتظار میرفت این بساط برای همیشه برچیده شده باشد اما به تازگی به صورت چراغ خاموش این رویه از سر گرفته شد. توضیحات علی ضیاء نیز نشان میدهد یا او و همکارانش درک درستی از بخت آزمایی ندارند و یا خود را به آن راه زدهاند. در بخت آزمایی آنچه باعث میشود این مسئله با اشکال شرعی مواجه شود، ابعاد برد و باخت نیست و مهم نیست بحث بر سر پنج هزار تومان یا صد میلیون تومان باشد، بلکه نفس چنین رویهای محل اشکال است.
سوای بحث ابعاد شرعی بختآزمایی، موضوع دیگر اساساً برد جایزه برای «هیچ» و کسب ثروت از این طریق است. رهبر انقلاب چهارم اردیبهشت امسال در دیدار با کارگردان گفتند: «باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بختآزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صداوسیما باید متوجه این معنا باشند»؛ موضوعی که ظاهراً با منافع برخی برنامهسازان همخوانی ندارد، چرا که این مجری جوان و کمتجربه را سپر دفاع از چنین اقداماتی میکنند تا توصیههای واضح نادیده انگاشته شود.
نکته دیگر اینکه مگر روبیکا و روبیکیو از چه پشتوانه عظیمی برخوردارند که با وجود چنین فضایی همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند و تبلیغ میشود میتوان زیر باد کولر خوابید و از این طریق ده میلیون کاسب شد؟! حقیقتاً پشت این اپلیکیشنها چه اشخاص قدرتمندی هستند که نمیتوان به هیچ عنوان از قاب تلویزیون حذفشان کرد و مجدداً فعالیتشان از سر گرفته شده و مجریان تلویزیون با این شدت و حدت از آنها دفاع میکنند؟ مگر یک اپلیکیشن چه گردش مالی در سطح با خود دارد یا چه دستاوردی برای خود به ارمغان میآورد که چنین فرآیندهایی شکل میگیرد؟!