معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: دو سرمایه گذار از کشور آلمان و شهرستان سربیشه مجوز احداث کارخانه شیر خشک شتر را گرفته اند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت بالایی در زمینه شتر دارد، افزود:نهبندان با ۱۰ هزار نفر شتر رتبه اول در سطح استان و بعد از آن شهرستانهای طبس، خوسف، بشرویه و سرایان به ترتیب پیشرو در پرورش شتر هستند.
اشرفی گفت:در خراسان جنوبی ۲۳ واحد پرورش صنعتی و نیمه صنعتی شتر وجود دارد که ۲ هزار نفر شتر را پرورش میدهند.
وی افزود:مزیت این ورش این است که در مدت کوتاهی میتوانیم شتر با وزن بیشتر روانه بازار کنیم.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بقیه شترها به صورت سنتی پرورش داده میشوند که با توجه به ممیزی مراتع این روش منسوخ شده و باید دامداران به پرورش صنعتی این دام روی بیاورند.
اشرفی با بیان اینکه در حال حاضر دنبال تشویق سرمایه گذاران برای احداث کارخانه فرآوری شیر شتر هستیم، ادامه داد:تعدادی سرمایه گذار نیز مراجعه کردند و و پیگیر کارهای مقدماتی و دریافت مجوز هستند.
وی با بیان اینکه در بحث اعطای تسهیلات محدودیت نداریم، اما مسئله شیر شتر آن گونه که باید در جامعه جا نیفتاده است، افزود: شیر شتر به دلیل خواصی که دارد باید به عنون شیر خشک صادر شود.
اشرفی گفت:در استان بیشتر شترهای گوشتی داریم که به دنبال آن هستیم که شترهای شیری از کشورهای آفریقایی و پاکستان وارد کنیم.
وی ادامه داد:تولید روزانه شیر این شتر ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم است در حالی که ما روزانه به طور متوسط ۲ تا ۳ کیلوگرم شیر شتر داریم.
اشرفی افزود:شترهای استان به صورت زنده از استان خارج و به استانهای تهران، اصفهان، کرمان، یزد، خراسان رضوی، سمنان و قم ارسال میشود.
خراسان جنوبی ۸ هزار تن پتانسیل تولید شیر شتر دارد، اما از این مقدار تنها که هزار تن شیر شتر سالیانه وارد بازار میشود.
سالیانه ۳۰ تن کرک و هزار و ۱۰۰ تن گوشت روانه بازار میشود.