توسط محققان پارک علم و فناوری یزد صورت گرفت
تولید کرم ضد چروک و مرطوبکننده از محصولات طبیعی زنبور عسل
کرم ضد چروک و مرطوبکننده برپایه محصولات طبیعی زنبور عسل توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری یزد تولید و به بازار عرضه شد.
به گزارش ایسنا، این محصولات، برپایه محصولات طبیعی زنبور عسل فرموله و تولید شدهاند که عسل و ژل رویال موجود در این محصولات کاملاً طبیعی و دارای کیفیت بالا بوده و اثرگذاری محصول را افزایش داده است.
به گفته صادقیان، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، از دیگر ویژگیهای مثبت این محصولات تولیدی فاقد پارابن بودن است؛ پارابنها از پرکاربردترین دسته مواد نگهدارنده هستند که به دلیل خواص آنتی باکتریال، قیمت ارزان و عملکرد مناسب در برابر آلودگیهای میکروبی، در اکثر محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشوند. این مواد از آنجایی که به همراه محصولات آرایشی-بهداشتی به عمق پوست و مو نفوذ میکنند، اثرات مخرب خود را در انتهای لایههای زیرین این بافتها بر جای میگذارند. از جمله این اثرات، سوزش و التهابات پوستی، درماتیت، سرطان و واکنشهای حساسیتی است.
بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم، از ویژگیهای کرم ضد چروک این شرکت میتوان به تغذیه کننده سلولهای پوستی، افزایش استحکام پوست، افزایش تعداد و کیفیت فیبروبلاستهای درم، رفع افتادگی و افزایش استحکام و انعطافپذیری پوست صورت، کمک به رفع چروکهای سطحی و کاهش چروکهای عمیق پوست، تغذیه و محافظت از پوست به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری موجود در ماده موثره، تحریک سنتز پروتئینهای ساختاری پوست، کلاژن و الاستین اشاره کرد.
تاثیر یک افزودنی غذایی پرمصرف بر سلامت روده
متخصصان استرالیایی در بررسیهای اخیر دریافتند که نوعی افزودنی غذایی موسوم به E171 بر میکروبیوم روده اثر میگذارد.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان سلامت در دانشگاه سیدنی به شواهد جدیدی دست پیدا کردند که نشان میدهد نانوذرات موجود در بسیاری از مواد غذایی اثرات نامطلوب و قابل توجهی بر سلامت بدن دارند.
در این مطالعه تاثیر افزودنی غذایی E171 (دی اکسید تیتانیوم) که به مقدار زیاد در مواد غذایی و برخی داروها به عنوان عامل سفید کننده استفاده میشود، مورد بررسی قرار گرفت. این افزودنی در بیش از ۹۰۰ محصول غذایی از قبیل آدامس و سس مایونز وجود دارد و روزانه مقدار قابل توجهی از آن وارد بدن میشود.
مطالعه انجام شده روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف مواد غذایی حاوی افزودنی E171 بر میکروبیوم روده اثر میگذارد و میتواند در افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی از قبیل بیماریهای التهابی روده و سرطان روده نقش داشته باشد.
محققان استرالیایی اظهار داشتند: هدف از انجام این تحقیق این است که استفاده از نانوذرات در استرالیا و دیگر کشورهای جهان بر اساس استانداردها و قوانین جدید باشد. درحالیکه نانوذرات در داروها، مواد غذایی و پوشاک کاربرد دارد تاثیرات احتمالی آنها به ویژه اثرات طولانی مدت آن به درستی مورد مطالعه قرار نگرفته است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، افزایش تعداد مبتلایان به زوال عقل، بیماریهای خودایمنی، سرطان پیشرفته، اگزما، آسم و اوتیسم میتواند با قرار گرفتن در معرض نانوذرات مرتبط باشد.