طبق نتایج یک مطالعه جدید، اختلال در ریتم شبانه روزی عادی بدن می تواند موجب تحریک به رشد تومور و توقف تاثیر داروی مقابله با تومور شود.
به گزارش خبرنگار مهر، اختلال در ریتم شبانه روزی بدن به دلیل سفرهای هوایی، کارهای شیفتی یا اختلال در خواب، فاکتور پرخطر ابتلاء به برخی انواع سرطانها هستند، اما مکانیسم آن همچنان ناشناخته باقی مانده است.
محققان دانشگاه پنسیلوانیا از هورمون دگزامتازون برای ریتمهای روزانه مزمن در سلولهای کشت شده در محیط آزمایشگاه استفاده کردند و دریافتند این هورمون موجب تغییر در تجلی چندین ژن، بخصوص ژنهای دخیل در تنظیم چرخه سلولی شد.
اختلال در ریتم شبانه روزی موجب افزایش تکثیر سلول و تقسیم سلولی شد که ارتباط محکمی با تومور دارد. در بسیاری از درمانهای سرطان، توقف پیشروی از طریق چرخه سلولی پیگیری میشود.
محققان دریافتند توانایی یک دارو در مقابله با تومور براساس زمان روز فرق میکند.
به گفته محققان، درمان در صبح به مراتب مؤثرتر از درمان در شب است و زمانیکه ریتم شبانه روزی بدن دچار اختلال شود، کارآیی آن در سلولهای کاهش مییابد.
طبیعت و خواص درمانی سعد کوفی
طبیعت گیاه دارویی سعد کوفی خشک و بهنسبت گرم است. برخی از مهمترین خواص درمانی این گیاه عبارتند از:
در طب چینی از جوشانده این گیاه به عنوان مدر و برای درمان اختلالات کبدی، زردی و کاهش تب در مالاریا استفاده میشود.
از خواص سعد کوفی تسکین سر درد، سرگیجه و میگرن است و مصرف آن خاصیت مسکن و آرامبخش دارد.
سعد کوفی دارویی موثر برای درمان روماتیسم است.
سعد برای درمان انواع مشکلات رحمی مانند بند آمدن بی موقع عادت ماهانه و عادت ماهیانه با خونریزی خیلی شدید و همچنین برای رفع ناراحتیهای زایمان مصرف میشود.
از مهمترین خواص سعد کوفی کمک به تقویت حافظه است؛ در حدیثی از حضرت علی (ع) در باره این گیاه آمده است: کسی که کمی زعفران خالص و کمی سعد کوفی را با مقداری عسل مخلوط کند و روزانه ۲ مثقال از آن را بنوشد آنقدر حافظه اش قوی خواهد شد که بیم آن میرود که ساحر شود.
استفاده از گیاه سعد برای رفع موهای زائد بدن مفید است و به هر قسمتی از بدن مالیده شود، موهای آن قسمت میریزد.
گیاه سعد کوفی برای درمان سرماخوردگی و سرفه مفید است.
استفاده از سعد کوفی برای رفع بوی بد دهان، تقویت دندان و لثهها و سفت کردن لثهها مفید است.
اگر از جوشانده آن به صورت قطره در گوش چکانیده شود برای رفع سنگینی شنوایی مفید است.
مصرف سعد کوفی در افزایش نیروی جنسی تاثیر دارد و نوعی محرک جنسی محسوب میشود.
از خواص سعد کوفی کمک به درمان و رفع برخی ناراحتیهای دستگاه گوارش است. مصرف این گیاه برای زخم معده، رفع سوء هاضمه، سوزش معده، نفخ، تهوع و درد شکم مفید است.
مضرات سعد کوفی (موارد احتیاطی و منع مصرف)
با وجود گسترده بودن خواص سعد کوفی، زیاده روی در مصرف آن و خوردن مداوم این گیاه، مضر است و موجب ایجاد اختلال در خون میشود، همچنین باعث خشکی کلیهها خواهد شد و اسپرم آب منی را به شدت غلیظ و سفت میکند.
به طور کلی استفاده دارویی از گونههای مختلف سعد باید حتما با تجویز متخصص طب سنتی و بر اساس شرایط بیمار باشد.