قلب تپنده امداد

بیرجند – ایرنا – مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر خراسان جنوبی ( EOC ) به عنوان اتاق فرماندهی امدادرسانی به حادثه دیدگان، شب حادثه به عنوان قلب تپنده امداد نقش آفرینی کرد.

به گزارش ایرنا اتاق کانکسی و کوچک اما پر ماجرا که همه و همه خود را برای کاری جهادی آماده کرده بودند. صدای حادثه دیدگان لحظه به لحظه از دستگاه های بی سیم به گوش می رسید و داوطلبان در کمترین زمان ممکن نیروهای امدادی را به محل حادثه اعزام می کردند.
استرس موجود در این اتاقک کوچک، سنگینی زیادی دارد اما صمیمیت فرمانده و داوطلبان در کنار هم برای نجات جان همنوعان، انسان را دلبسته تر از ثانیه های قبل می کند.
تلفن فرمانده زنگ می خورد ظاهرا خبر تازه ای است، از چهره فرمانده می فهمی که مشکل کم نیست، انگار یکی از تیم های امدادی راه رفت و برگشتشان را سیلاب بسته است، داوطلبان راهکار می خواهند و او می گوید تا فروکش کردن سیلاب راهی جز صبر نیست.
ایمان، کاردان ارتباطات مرکز کنترل است واقعا لحضه ای را بیکار نمی نشیند انگار راه جهاد را در پنجره ای دیگر یافته است، صدای خش خش بیسیم خبر از گرفتاری اتوبوسی در سیلاب می دهد اما صدای آن زن قطع می شود.
همه نگران، دوباره؛ « اتوبوس ما در آب مانده و ما ۱۱ نفریم، آب اومده داخل اتوبوس» با صدای جیغ و داد مسافران باز هم صدا قطع شد، فرمانده بچه ها را به آرامش دعوت می کند و به دنبال راهکار هستند، سکوتی سنگین فضا را پر می کند.
دوباره صدای بیسیم باز همان زن، « اتوبوس را آب به داخل کندال انداخت ما با شکستن شیشه اومدیم روی اتوبوس، موقعیت را نمی دانم اما فکر می کنم عشق آباد طبس باشیم».
همه بچه ها وارد عمل می شوند اما متاسفانه تمام راه ها را سیلاب بسته، لحظه به لحظه استرس بیشتر می شود فقط تیم امدادی تپه طاق می توانست تا نزدیکی حادثه برود که این اعزام انجام شد، از خراسان رضوی هم نیروی امدادی اعزام شدند.
تیم امدادی تپه طاق رسید، باز صدای بیسیم « حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری اتوبوس هستیم» اما شدت سیلاب به گونه ای است که به هیچ وجه نمی توان نزدیک شد.
تقاضای ماشین سنگین تر کردند و امدادرسانی حدود پنج ساعت طول کشید تا مسافران آن اتوبوس به سلامت در مهدیه عشق آباد طبس اسکان داده شدند.
حادثه اتوبوس کاشمر- یزد یکی از حوادثی بود که یکشنبه شب هفته جاری امدادرسانی شد اما این مرکز به صورت شبانه روزی در زمان بحران و غیر از آن فعال است که جای خوشحالی و خداقوت دارد.
سامانه بارشی از ۳ روز گذشته در خراسان جنوبی فعال شد و فعالیت آن روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در سراسر استان شدت گرفت به گونه ای که برخی محورهای اصلی، فرعی و روستایی مسدود شد و خسارات مالی نیز بر جا گذاشت.
بارندگی های ۲ روز گذشته استان بی سابقه بوده به طوری که در برخی شهرستان ها تا ۱۰۰ میلیمتر بارندگی گزارش شده است.
با توجه به اخطاریه و هشدارهای هواشناسی و مدیریت بحران کشور و پیش بینی بارندگی های سنگین و شدید در منطقه، ۳۰۲ تیم امدادی و عملیاتی در استان خراسان جنوبی به حالت آماده باش کامل در آمدند و هنوز امداد رسانی در مناطق سیل زده استان نیز ادامه دارد.
رئیس جمهوری نیز دیروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با استاندار خراسان جنوبی، آخرین وضعیت منطقه، بارش ها و خدمت رسانی به مردم این استان را جویا شد و دستور استفاده از تمام ظرفیت ها و بسیج امکانات برای رسیدگی به مشکلات ناشی از سیل در استان را صادر کرد.
استان مرزی و کویری خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*