توافق عراق و سوریه برای بازگشایی گذرگاههای «البوکمال و قائم»
به گزارش «تابناک»؛ دولت عراق از توافق این کشور با سوریه بر سر بازگشایی گذرگاههای مرزی مشترک بین این دو کشور خبر داد.
به گزارش وبسایت خبری «الحشد الشعبی»، «کاظم العقابی»، رئیس هیأت گذرگاههای مرزی عراق پنجشنبه (۲۲ فروردین) گفت، دولت این کشور و سوریه به توافق رسیدند که گذرگاههای «القائم» و «البوکمال» هر چه سریعتر برای تبادل تجاری بین دو کشور باز شود.
او گفت: اقدامات لازم برای آماده سازی این دو گذرگاه در حال انجام است و این گذرگاهها تا شش ماه دیگر برای استفاده آماده خواهد شد.
این مقام عراقی همچنین از توافق بغداد و دمشق برای تداوم هماهنگی و مشورت جهت گشایش سایر گذرگاههای مرزی مشترک خبر داد.
مرزهای مشترک عراق و سوریه از زمان ظهور داعش در این دو کشور و اشغال مناطق گسترده از آنها، از سیطره دولتهای عراق و سوریه خارج شد و عناصر داعش از این مرزها برای حمله به مناطق و غیر نظامیان استفاده کردند.
موضع جدید روسیه درباره حضور ایران در سوریه
وزارت خارجه روسیه، اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر درج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی را محکوم و اعلام کرد: منزوی کردن ایران، هرگز به امنیت منطقه کمک نخواهد کرد.
مسکو در ادامه گفت، ایران مشروع، قانونی و مفید در سوریه حضور دارد و این حضور به دعوت رسمی سوریه است.
اختلاف بولتون و پمپئو بر سر تمدید معافیت برخی مراکز هستهای ایران
منابع خبری از بروز اختلافات جدید در میان برخی از اعضای دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و سناتورهای این کشور بر سر اجرای سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران خبر دادهاند.
به نوشته وبسایت شبکه خبری بلومبرگ، گروهی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی در نامهای به «مایک پامپئو»، وزیر خارجه کشورشان از او خواستهاند از ادامه برنامه تحقیقات هستهای صلحآمیز ایران جلوگیری کند.
بنا بر این گزارش، درخواست سناتورها به معافیتهایی مربوط میشود که دولت ترامپ بعد از خروج از برجام برای مراکز هستهای اراک، بوشهر و فردو صادر کرد. واشنگتن در آن زمان اعلام کرد، هدف از صدور این معافیتها، حفظ نظارت بر این تأسیسات است.
شش سناتور جمهوریخواه آمریکایی از جمله «تد کروز»، «تام کاتن» و «مارکو روبیو» در نامهای از پامپئو خواستهاند معافیت مورد نظر را تمدید نکند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هجدهم اردیبهشتماه، یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام نمود، تحریمهای هستهای که ذیل این توافق رفع شده بودند، در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.
دولت آمریکا پس از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است کشورهای دیگر را به حمایت از تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران فرا بخواند.
طبق نوشته بلومبرگ بر سر تمدید معافیتهای تأسیسات هستهای بوشهر، اراک و فردو در میان اعضای دولت ترامپ هم اختلاف وجود دارد.
برخی اعضای دولت ترامپ از جمله «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید خواستار آن شدهاند که معافیت مربوط به تأسیسات هستهای بوشهر، اراک و فردو لغو شوند.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا ـ که خود یکی از افراطیترین اعضای دولت ترامپ در خصوص ایران است ـ با این نظر بولتون مخالف است. مشاوران پامپئو در وزارت خارجه آمریکا میگویند صدور این معافیتها برای تأمین منافع گستردهتر آمریکا از جمله هدف این کشور برای باثبات نگاه داشتن بازار نفت لازم است.
دو فرد آشنا به تفکر دولت ترامپ گفتهاند، انتظار دارند این معافیتها در ماه می (اردیبهشتماه) تمدید شوند.
اهدای زیورآلات زنان کشمیری برای سیل زدگان ایرانی
به گزارش تسنیم، زنان کشمیری با اهدای ارزشمندترین داراییهای خود همانند طلا به کمک خواهران و برادران ایرانی خود شتافتند.
زنان و دختران جوان در مناطق گوناگون کشمیر اشغالی از جمله شهر «بدگام» با اهدای جواهرات خود از جمله گردنبند، دستبند و حلقه طلا در این امر خیر مشارکت کردند.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۴ میلادی (۱۳۹۳ شمسی)، جاری شدن سیل و طغیان رودخانهها در هند و به ویژه منطقه تحت کنترل این کشور در کشمیر صدها قربانی بر جای گذاشت؛ در آن سال، ایرانیها کمکهای زیادی به مردم این منطقه کردند و آنها هنوز این کمکها را به یاد دارند.
گزارشها حاکی است، کشمیری ها در شهرهای سرینگر، کارگیل و دیگر مناطق اقدام به جمع آوری های کمک های خود جهت ارسال به ایران کردهاند.
توافق روسیه و عراق برای ادامه مبارزه مشترک با تروریسم
میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و کشورهای آفریقایی در جریان مذاکرات خود با مقامات بلندپایه عراقی در بغداد، با آنها درباره ضرورت ادامه اقدامات مشترک در زمینه مبارزه با گروه تروریستی داعش به توافق رسید.
بر اساس اطلاعات وزارت خارجه روسیه، بوگدانوف روز چهارشنبه در جریان سفر خود به بغداد، با «برهام صالح»، رئیس جمهوری عراق و «محمد حلبوسی»، رئیس پارلمان این کشور دیدار و گفتوگو کرد. در جریان این مذاکرات، دورنمای توسعه پایدار همکاریهای متقابلاً سودمند بین روسیه و عراق در عرصههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت و مقدمات برگزاری هشتمین کمیسیون بین دولتی در زمینه همکاریهای تجاری ـ اقتصادی و علمی ـ فنی که قرار است در اواخر آوریل (اوایل اردیبهشت ماه) در بغداد انجام شود، فراهم شد.
در جریان این گفتوگوها، طرفین همچنین اهمیت تلاشهای هماهنگ با هدف مقابله با ازسرگیری مجدد رویارویی و تشدید وخامت اوضاع سیاسی و نظامی در منطقه را تأیید و در این راستا بر مواضع غیرقابل تغییر مسکو و بغداد درباره حل و فصل بحرانهای منطقهای بر اساس حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل تأکید کردند. دو طرف همچنین بر ضرورت ادامه کار مشترک برای مبارزه با تهدیدات تروریستی ناشی از داعش و دیگر گروههای تروریستی متمرکز شدند.
رئیس جمهوری عراق همچنین از نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه خواست تا روسیه در بازسازی این کشور و سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز عراق، مشارکت کند.