در شورای مدیریت بحران خراسان‌جنوبی مطرح شدبازسازی راه‌های خراسان‌جنوبی؛ نیازمند اعتبار ۹۶ میلیاردی

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌جنوبی گفت: جمع خسارات ناشی از سیل، طوفان و فرونشست در ۱۱ ماهه امسال ۹۶ میلیارد و ۹۹۵ میلیون تومان است که نیازمند تزریق اعتبار در این خصوص هستیم.

بازسازی راه‌های خراسان‌جنوبی؛ نیازمند اعتبار ۹۶ میلیاردی/  اعتباری که تخصیص نیافت!

شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان‌جنوبی با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، معاون عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی و جمعی از مسؤولان استانی برگزار شد.

بیمارستان صحرایی خراسان جنوبی بدون تجهیزات است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این جلسه گفت: افتتاح دو اورژانس هوایی در شهرهای بیرجند و طبس از مهمترین اتفاقات در حوزه بهداشت و درمان مدیریت بحران است.

محمد دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: اورژانس هوایی طبس بعد از اورژانس تهران بیشترین مأموریت را در کشور داشته است که این حجم فعالیت بسیار ارزشمند است.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه بیمارستان صحرایی خراسان جنوبی تجهیزات لازم را ندارد، ادامه داد: در حال حاضر بخش بهداشت و درمان در ۱۴ بیمارستان و ۷۲ پایگاه در مرکز مدیریت فوریت ها ارائه خدمت می کنند.

وی با بیان اینکه شبکه بیسیم دیجیتال نیازمند توسعه است، گفت: نیاز به یک کمپ پیشرفته خدمات پزشکی در مواقع بحران داریم.

محمدرحیم شهریاری مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی، خراسان‌جنوبی را یکی از استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و گفت: هر ۱۲ سال یک زلزله بالای ۶ ریشتر در استان رخ می‌دهد.

وی با اعلام اینکه جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی جز سازمان‌های نوپا است و از وظایف اصلی آن ارائه آموزش‌های عمومی به جامعه است، اظهار داشت: ۱۴۰ نیروی امدادی در ۲۸ پایگاه ثابت و موقت به ارائه خدمات می‌پردازند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی آموزش ۸۳۰ نفر امدادگر، آموزش تخصصی به ۲۳۰ مربی، افتتاح ۵ اتاق پراتیک در ۵ شهرستان، استقرار امداد هوایی، وجود ۲۸ دستگاه آمبولانس، ۱۸ دستگاه خودروی نجات، ۹۶ دستگاه خودروی امدادی، وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر سوله امدادی و عضویت ۵ هزار و ۶۰۰ نفر در جمعیت هلال احمر استان را بخشی از فعالیت‌های این سازمان در استان ذکر کرد.

کمبود خودروی امداد و نجات در استان

شهریاری با اشاره به وضعیت خودرویی جمعیت هلال احمر خراسان‌جنوبی، مطرح کرد: سال‌ها است که خودرویی به این نهاد تزریق نشده که در سال جاری سه خودروی امداد و نجات به استان تخصیص یافت اما همچنان با کمبود خودروی امداد و نجات در استان مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون به شش هزار و ۲۷ نفر در سطح استان امدادرسانی شده که بیشتر این امدادرسانی‌ها مربوط به حوادث جاده‌ای و سیلاب بوده، تبیین کرد: همچنین طی این مدت  سه میلیارد ریال اقلام غذایی در استان توزیع، ۲۲۰ عملیات رهاسازی انجام و پنج هزار و ۸۰۰ نفر نیروی امدادی به حوادث اعزام شدند.

جعفر شهامت مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌جنوبی از وجود ۲۸ راهدارخانه و ۱۱ هزار و ۳۵۰ کیلومتر راه آسفالته در استان خبر داد و گفت: در خراسان‌جنوبی تاکنون پروژه‌هایی با هدف پیشگیری از حوادث و سیلاب انجام شده است.

وی با اشاره به تجهیز شهرستان طبس به سامانه مرکز راه‌های استان، بیان داشت: وجود زیاد آبنما در استان یکی از چالش‌ها است که باید تدابیر اساسی در این خصوص اندیشیده شود.

بازسازی راه‌های استان نیازمند اعتبار ۹۶ میلیاردی

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان‌جنوبی از انجام عملیات برف‌روبی در ۱۲ هزار کیلومتر باند در زمستان امسال خبر داد و گفت: جمع خسارات ناشی از سیل، طوفان و فرونشست در ۱۱ ماهه امسال ۹۶ میلیارد و ۹۹۵ میلیون تومان است که نیازمند تزریق اعتبار در این خصوص هستیم.

شهامت با بیان اینکه هزینه ماشین آلات نسبت به سال گذشته ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته، اضافه کرد: امکانات مدیریت بحران استان نیازمند تزریق اعتبار است.

علی اصغر آسمانی‌مقدم مدیر کل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی با بیان اینکه بر اساس سرشماری نفوس مسکن در سال ۹۵ تعداد ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی روستایی در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۴٫۵ درصد واحدها مستحکم و مقاوم، ۱۴٫۵ درصد نیمه مقاوم و ۴۱ درصد بی‌دوام هستند.

سقف‌های ناایمن و عدم استقبال روستائیان از تسهیلات

وی با اشاره به تسهیلات مسکن روستایی، گفت: مردم خراسان‌جنوبی به‌دلیل عدم توان در پرداخت تسهیلات از گرفتن تسهیلات امتناع می‌کنند و متأسفانه استقبال چندانی از این مهم در استان نشده است.

حسین امامی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی بیان داشت: برخی از ساخت و سازها در مسکن مهر استان در حریم رودخانه‌ها انجام شده که این می‌توان حوادث جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

وی اعلام کرد: سال گذشته از محل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ و اعتبارات استانی تعداد ۱۴ پروژه در خصوص ساماندهی و حفاظت سیلاب در ۱۱ شهرستان استان با اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان انجام شده که همچنان با مشکلات مالی مواجه‌ایم.

اعتباری که تخصیص نیافت!

امامی اضافه کرد: همچنین در بحث کیفیت آب شرب بیرجند ۱۰ میلیارد تومان ابلاغ شد که متأسفانه تخصیص نیافت.

محمد دهقانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از وجود دو اورژانس هوایی در شهرستان‌های بیرجند و طبس خبر داد و گفت: اورژانس هوایی طبس بعد از تهران بیشترین مأموریت‌ها را انجام داده است.

وی با اعلام اینکه بیمارستان صحرایی استان نیازمند تجهیزات است، افزود: از دیگر نیازمندی‌های استان خودروی ارتباطات سیار و سوله‌ای برای تجهیزات امدادی و توسعه شبکه بی‌سیم دیجیتال استان است.

خراسان‌جنوبی؛ چهارمین استان عشایری کشور

حسین حسین‌پور مدیر کل امور عشایر خراسان‌جنوبی را چهارمین استان عشایری کشور ذکر کرد و گفت: ۱۵ هزار خانوار عشایری در استان وجود دارند که غالبا در نقاط صفر مرزی با شعاع ۵۰ کیلومتر زندگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار عشایر استان قرار دارد، افزود: ۱۱ تشکل عشایری با سرمایه ۱۱ میلید تومان در استان داریم که عشایر استان تا این لحظه ۱۵ میلیارد تومان به تشکل‌ها بدهکارند.

محمدهادی آرین رئیس سازمان مدیرین و برنامه‌ریزی خراسان‌جنوبی گفت: ۲۱ میلیارد تومان اعتبار برای شش پروژه آب و فاضلاب روستایی استان جهت کاهش تنش آبی مصوب شده بود که تنها ۶۰ درصد این اعتبار آن هم از محل اسناد خزانه در قالب اوراق تخصیص یافته است.

مصوبات جلسه

به گزارش فارس؛ در جلسه شورای مدیریت بحران خراسان‌جنوبی مصوب شد کارگروه تخصصی، اطلاعات و برنامه‌های خود را  تا پایان فروردین‌ماه ۹۸ به مدیریت بحران استان ارائه دهند.

با توجه به اینکه خراسان‌جنوبی به عنوان معین منطقه ۸ تهران انتخاب شده، مقدمات کار صورت گرفته لذا گروه‌های مختص این مهم باید در منطقه حضور یابند تا ضمن آشنایی با منطقه اطلاعات و برنامه‌های مربوطه را اخذ کنند.

همچنین ۳۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات حوادث استان در مصوبات امشب لحاظ شد که رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این خصوص گفت: قول صددرصدی نمی‌دهم، بنده می‌نویسم ولی تخصیص آن به دست من نیست!

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*