رفتارهای بد والدین که باعث آسیب به فرزندان می شود!

والدین خیلی از اوقات با رفتار های خود باعث صدمه رسیدن به فرزندانشان می شوند این رفتارهای بد می توانند دعواهای زناشویی و سختگیری و کارکردن زیاد باشد.
فرزندان، والدین، روان درمان، اعضای خانواده، والدین، خشونت امیز، نوجوانان، اختلال، تمسخر، تفکر، احساسات،خانواده ایرانی، تربیت کودک

عبارت مخرب به عنوان ” عملکرد غیر معمول و معیوب” که توسط یک فرد بین افراد دیگر در هر رابطه ای یا در میان اعضای یک خانواده انجام می شود ، معنی می گردد.

عملکرد ضعیف، به رفتار و روابطی مربوط می شود که کارآمد نیستند و یک یا چند وجه منفی یا ناسالم برای آنها دارند، مانند رابطه های ضعیف یا کشمکش های دائمی می باشند این عبارت اغلب توسط متخصصین سلامت ذهنی استفاده می شود و بیشتر برای توضیح روابطی که در آنها مشکلات و سختی های واضحی وجود دارد، به کار برده می شود.

روابط و موقعیت های مخرب معمولا انگیزه ای برای درخواست کمک از روان درمان هستند بیشتر خانواده ها زمانی که سعی در کنار آمدن با نوجوان مشکل سازشان دارند، دچار وضعیت مخرب می شوند، زیرا اعضای خانواده مجبور هستند تا با مشکلات احساسی و رفتاری نوجوان مدارا کنند، که این مسئله بر روی زندگی روزانه آنها تاثیر می گذارد.

مثال هایی از رفتار مخرب و بد والدین:

نوجوان مشکل ساز که عصبانیتش را با کتک زدن دیگران نشان می دهد، زوج نوجوان که به دلیل صحبت نکردن با یکدیگر دچار کشمکش می شوند ، خانواده ای که والدین آنها درگیر مواد مخدر هستند و افراد خانواده از صحبت در مورد این مسئله هراس دارند، نوجوانی که مشکل ذهنی دارد و به جای حل کردن مشکل، از مواد مخدر برای کنار آمدن با شرایط پیش آمده استفاده می کند.

الگوی خانواده مخرب و رفتار بد والدین:

در خانواده های ناکارآمد و نامتعارف، الگوهای متنوعی اتفاق می افتد ،موارد رایج :
۱٫ والدین یا نوجوان ها از الکل یا مواد مخدر استفاده می کنند.
۲٫ یک یا هر دو والدین ، رفتارهای وسواسی مانند قمار یا کار بیش از حد دارند که باعث فشار بیشتر بر روی سایر اعضای خانواده می شود.
۳٫ یک یا هر دو والدین، تهدید می کنند و یا رفتارهای خشونت آمیز دارند که ممکن است بچه ها را درگیر کند .
۴٫ یک یا هر دو والدین، بر روی فرزندان حس تملک دارند، به گونه ای که بچه ها فقط به دلیل برآورده کردن احتیاجات و رضایت آنها، در آن جا هستند.
۵٫ یک یا هر دو والدین، خیلی سخت گیر هستند و به آنها استقلال نمی دهند و سخت گیری شدیدی اعمال می کنند.
۶٫ یک یا هر دو والدین ، قادر به حمایت عاطفی یا فیزیکی نیستند.
خیلی از خانواده ها در زمان وقوع این الگوها زمان دارند، ولی زمانی این اختلالات اتفاق می افتند که خانواده ها شروع به نرمال شدن ، می کنند.

اثرات مخرب رفتار بد والدین روی فرزندان:

زمانی که الگوهای مخرب به استاندارد خانواده تبدیل می شوند، اثرات مضر بر روی فرزندان خیلی زیاد است و می تواند به روابط بزرگسالی آنها نیز منتقل شود؛ برخی از این اثرات احتمالی و آسیب بر روی فرزندان، به این شرح می باشند:
_اجبار به جانب داری در کشمکش های والدین.
_رفتار و گفتار والدین با یکدیگر مطابقت ندارد و باعث تحریف واقعیت می شود.
_رانده شدن یا عزیز کرده بودن.

رفتار نامناسب پدر و مادر چه تاثیر بدی روی کودکان می گذارد؟

کنترل سخت بر روی فرزندان از دوستان آنها گرفته تا لباسی که می پوشند.
داشتن والدینی که یا خیلی سرگرم و فعال هستند یا بدون علاقه و بیکار هستند.
زمانی که احساسات و تفکراتشان را بیان می کنند ، تمسخر می شوند یا نادیده گرفته می شوند.
از نظر جنسی سو استفاده شده اند.
احساس اینکه باید در این شرایط مانند یک بزرگسال باشند.

تاثیرات رفتار بد والدین روی نوجوانان

درمان خانوادگی می تواند به اختلال کمک کند اگر خانواده شما به هر دلیل دچار اختلال شده است، جستجو برای درمان خانوادگی ، ایده خوبی است. درمان خانوادگی به منظور یادگیری راه های جدید ارتباط، حل مشکل بین اعضای خانواده و تبدیل شدن به منبع حمایتی برای یکدیگر، خیلی موثر است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*