فواید فلفل زردچوبه برای سلامتی
زردچوبه و فلفل سیاه با هم جادو میکنند!
زردچوبه که به آن ادویهی طلایی نیز میگویند از ادویههای بسیار پرکاربرد در آشپزی است که سابقهی بسیار طولانی در طب سنتی نیز دارد چون دارای خواص ضدالتهابی، ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضدعفونی کنندگی است. فلفل سیاه نیز فواید فراوانی دارد. این دو عامل اگر با هم ترکیب شوند خاصیت درمانی فوقالعادهای پیدا میکنند.
تقویت سلامت پوست
ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه خاصیت ضدالتهابی دارد که به درمان و تسکین بسیاری از بیماریهای پوستی کمک کرده و سلامت و درخشش پوست را حفظ میکند.
کورکومین موجود در زردچوبه از سلولهای کبد در برابر آسیبهای ناشی از سموم مضر محافظت کرده و فلفل سیاه نیز با تقویت دسترسی زیستی به گلوتاتیون به سلامت کبد کمک میکند
تسکین درد
زردچوبه به خاطر خاصیت ضدالتهابی خود میتواند پروسهی التیام بدن را سرعت ببخشد، با عفونتها مبارزه کرده و درد را آرام کند.
هم زردچوبه و هم فلفل سیاه وقتی با هم ترکیب شوند میتوانند بیماریهای دردناکی چون آرتروز را تسکین دهند.
پیشگیری از سرطان
ترکیب فلفل سیاه و زردچوبه به پیشگیری از سرطان کمک میکند. کورکومین که عنصر اصلی زردچوبه است با نابود کردن سلولهای سرطانی نقش مهمی در بدن دارد.
خاصیت ضد سرطانی زردچوبه به طور مؤثر میتواند سلولهای سرطانی سینه، معده و روده بزرگ و همچنین سلولهای سرطان خون را از بین ببرد.
کنترل چاقی
ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه و زنجبیل در آب گرم و نوشیدن آن در صبح برای چربی سوزی مفید است و سوخت و ساز را تقویت میکند.
زردچوبه و فلفل سیاه در ترکیب با هم میتوانند با کلسترول بالا، چاقی و دیابت نیز مبارزه کنند.
کنترل دیابت
محققان میگویند کورکومین موجود در زردچوبه و پپرین موجود در فلفل به کاهش استرس اکسیداتیو که به سلولها آسیب میزنند کمک میکنند. پس برای مقابله با دیابت از این ترکیب جادویی کمک بگیرید!
کاهش التهاب
قرنهاست که در طب سنتی از فلفل سیاه و زردچوبه برای درمان اختلالات التهابی مانند آرتروز استفاده میشود. هر دوی این ادویهها خاصیت ضدالتهابی دارند.
محافظت از سلامت کبد
کورکومین موجود در زردچوبه از سلولهای کبد در برابر آسیبهای ناشی از سموم مضر محافظت کرده و فلفل سیاه نیز با تقویت دسترسی زیستی به گلوتاتیون به سلامت کبد کمک میکند. گلوتاتیون ترکیبی است که از سلولهای کبد محافظت میکند.
کمک به گوارش
هم فلفل سیاه و هم زردچوبه دسترسی زیستی آنزیمهای گوارشی در روده را تقویت میکنند که باعث میشود بدن، سریعتر و راحتتر بتواند غذا را هضم کند.
مطالعات گوناگونی دریافتهاند هر دوی این ادویهها میتوانند از اسپاسم ها و نفخها کم کنند. زردچوبه و فلفل سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود از التهاب روده کم میکنند و از این طریق نیز به گوارش کمک میکنند.
کمک به حافظه
هم زردچوبه و هم فلفل سیاه سرشار از خاصیت آنتیاکسیدانی هستند که به تقویت حافظه کمک میکنند. این دو ادویه میتوانند از مغز در برابر بیماریهای گستردهای مانند زوال عقل و آلزایمر محافظت کنند.
مبارزه با افسردگی
فلفل سیاه و زردچوبه خاصیت ضدافسردگی دارند. مصرف این دو ادویه با هم، نقش مهمی در کاهش علائم افسردگی دارند زیرا میزان سروتونین و دوپامین را در مغز بالا میبرند.
آب میوههای مفید برای کودکان/ بهترین زمان میوه خوردن برای فرزندتان را بدانید
یک متخصص اطفال گفت: اگر فرزند شما به خوردن آب میوه تمایل دارد، هنگام گرفتن آب میوه مورد نظر میتوانید موادی به آن اضافه کنید تا فواید آن افزایش یابد.
علی محتشمی متخصص اطفال در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضرورت مصرف میوه در کودکان، اظهار کرد: مصرف میوه در کودکان از سن ۶ ماهگی آغاز میشود زیرا میوه به دلیل فیبرهای خاصی که دارد برای رشد کودک لازم و ضروری است؛ اگر کودکی دارید که به خوردن میوه تمایلی ندارد بهتر است در قالب یک داستان و پند فواید میوه خوردن را برای او یادآوری کنید.
وی گفت: کودکان معمولا از داستانها، پند میگیرند و در زندگی خویش به آن عمل میکنند، ممکن است کودک به دلیل بیاشتهایی تمایلی به خوردن میوه در یک زمان مشخص نداشته باشد، این بیمیلی را به حساب وقتهایی که اشتهایش باز میشود، بگذارید.
به کودکتان مواد شیرین ندهید
این متخصص اطفال بیان کرد: برای این که اشتهای کودکتان کم نشود مواد شیرین از قبیل ژله، شکلات و غیره را دور از چشم او قرار دهید؛ هنگامی که او احساس گرسنگی میکند در درجه اول میوه و سبزیجات را برای خوردن پیشنهاد کنید، اگر فرزند شما به خوردن آب میوه تمایل دارد، هنگام گرفتن آب میوه مورد نظر مقداری آب هویج، کرفس و انواع سبزیجات هم آن اضافه کنید طوری که مزه اولیه خود را از دست ندهد.
محتشمی ادامه داد: کودکان به خوردن سس علاقه زیادی دارند، میتوانید با عصاره میوهها سس بسازید، کودکان از خوردن میوه همراه با سس هم لذت میبرند، این روش تغذیهای را برای او محدود نکنید، بهترین زمان برای خوردن میوهها صبح زود است، مخصوصا آب مرکبات در هنگام صبح اشتها آور هستند.
وی یادآوری کرد: چنان چه هیچ کدام از ترفندهای شما برای خوراندن میوه به فرزندتان به جایی نرسید، میوهها را در ظرفی برای اون تزیین کنید و از او بخواهید بنا به اشتهایی که دارد از میوهها بردارد و بخورد.
درمانهای جایگزین سرماخوردگی در بارداری
شما میتوانید از راههای طبیعی برای درمان سرماخوردگی خود استفاده کنید؛ این راهها شامل مصرف سیر، استفاده از دستگاه مرطوب کننده هوا، استفاده از قطره بینی معمولی، قرقره کردن آب نمک، مصرف عسل یک قاشق غذاخوری عسل، لیمو و آب داغ است که باعث کاهش سرفههای خشک میشود، همچنین نوشیدن مایعات گرم، بخور با روغن اسطوخودوس، ماساژ سینه با روغن اکالیپتوس، استراحت کافی و استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین C نیز در درمان سرماخوردگی موثر خواهد بود.
بی اشتهایی کودک زنگ خطر برای پدر و مادر
تکفرزندها بهطور معمول دچار بیاشتهایی میشوند، زیرا داشتن خواهر و برادر میتواند موجب تحریک اشتهای کودک شود؛ عدم علاقه کودک به محیط مدرسه و فشارهای روحی از سوی معلم و همشاگردیها میتواند موجب بیاشتهایی او شود، مسائل عصبی، روحی شایعترین علل بیاشتهایی در کودکان است و کمتر علل عضوی مثل انگل و عفونت ادراری در کودکان بالای ۲ سال در بی اشتهایی نقش دارد، وجود یک برنامه غذایی ثابت و بدون تنوع متجر به بی اشتهایی میشود، پنج سال اول زندگی دورانی است که رشد مغز به حداکثر خود میرسد پس آموزش و تغذیه کودک بسیار مهم است.
اینفوگرافی / غذاهای مضر برای مغز کدامند؟
طبق گزارش مجله سلامت، برخی مواد غذایی بر مغز انسان تأثیر منفی دارند که از این مواد میتوان به ماهیهای سرشار از جیوه، نوشیدنیهای شیرین، غذاهای فرآوری شده، شیرینکنندههای مصنوعی، بیسکویت آماده، گلوتن اشاره کرد. این اینفوگرافی به چند خوراکی مضر برای مغز اشاره کرده است.