چوب‌هایی لای چرخ تولید/ مسئولان چه می‌کنند؟!

تولیدکنندگان و سرمایه گذاران، این روزها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می ‌کنند که حذف این مسائل نیازمند توجه و همت مسئولان است.

به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، حمایت از تولیدات داخلی، پیامدهای متعددی در جامعه دارد. رشد اقتصادی، اشتغال زایی و رفع بیکاری، افزایش درآمد، شکوفایی استعدادهای داخلی، رشد تجارت و بازرگانی بین المللی، پیشرفت صنایع و کارخانجات و بسیاری از نتایج مفید اجتماعی و اقتصادی که در نهایت به توسعه پایدار و طولانی مدت منجر می‌شود، از نتایج بهاددادن به تولیدات بومی است.

یکی از لوازم توسعه پایدار، رشد تولید داخلی و تبدیل آن به کالاها و محصولات با کیفیت برای مصارف داخلی است.   در شرایطی که یکی از بزرگترین حربه‌های دشمنان در مقابل ملت ایران جلوگیری از پیشرفت در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه اقتصادی است، بدیهی است که روی آوردن به اقتصاد مقاومتی و در محور آن، تقویت کار و تولید ملی از ضرورت‌های شرعی و عقلی است.

در شهرستان خوسف، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بسیاری هستند که با وجود مشکلات، چرخ‌های تولیدی خود را خاموش نکردند. نشستی به منظور بررسی مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دام و طیور شهرستان خوسف با حضور مسئولان این بخش برگزار شد که نتایج خوبی برای ادامه روند تولید دربرداشت.

روزهای سخت تولید

مهدی نجفی، از بزرگترین تولیدکنندگان مرغ شهرستان خوسف در نشست بررسی مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دام و طیور شهرستان خوسف با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: طیور بخش مهمی از تولیدات است که دیر رسیدن دان‌ها باعث تلف شدن جوجه‌ها و از دست رفتن تمام سرمایه می‌شود.

وی افزود: امروز تولیدکنندگانی که تمام سرمایه خود را در بیابان‌ها هزینه کرده‌اند، روزهای سختی را می‌گذرانند و کم کم از چرخه تولید خارج می‌شوند.

این تولیدکننده اظهار کرد: مسئولان باید در ذخیره سازی دان تلاش کنند تا در مواقع بحرانی که مشکل حمل و نقل پیش می‌آید، دان مورد نیاز تامین باشد.

نفس‌های آخر یک کارخانه

باقری، یکی از اعضای کارخانه تولید لبنیات کوهستان خوسف نیز گفت: این کارخانه در سال ۱۳۷۳ راه اندازی شده و به دلیل قیمت پایین شیر در منطقه و عدم استقبال از محصولات داخلی مجبور به صادر کردن شیر به دیگر استان‌ها شده است.

وی با بیان اینکه این کارخانه هم اکنون نفس‌های آخر خود را می‌کشد، افزود: خط تولید شیر شتر در این کارخانه راه اندازی شده اما برای احداث جایگاه شترداری، پرونده زمین و درخواست تسهیلات در بانک کشاورزی با مشکل مواجه شده است.

سخت گیری‌های بانکی؛ مشکل بزرگ تولیدکنندگان

قاسمی، مدیر عامل شرکت پیام دام خوسف گفت: گرانی کرایه‌ها، عدم نظارت پشتیبانی امور دام در عرضه و تقاضا و سوء مدیریت در استان از جمله مشکلات حال حاضر تولیدکنندگان است.

وی ادامه داد: سخت گیری‌های بانک کشاورزی، مشکلات حمل و نقل استان، فشارها و درگیری با دستگاه‌ها، فشار زیادی بر تولیدکنندگان بخش دام وارد کرده است.

مدیر عامل شرکت پیام دام خوسف بیان کرد: از مسئولان سازمان جهاد کشاورزی می‌خواهیم تا اعتبارات و تسهیلات خود را به صندوق توسعه بخش کشاورزی بسپارند تا مقداری از دغدغه و سخت گیری‌های بانکی تولیدکنندگان کم شود.

مالیات‌های سنگین؛ شاه بیت غصه‌های تولیدکنندگان

حسن رومنجانی، مدیر عامل شرکت سهامی زراعی سرچاه عماری نیز اظهار کرد: در این شرکت حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و سالانه حدود ۵۰۰ تن گندم در این شرکت تولید ‌می‌شود.

وی تصریح کرد: بخشی از زمین‌های شرکت کیفیت خوبی برای کشت ندارد که باید کشت جایگزین با آبیاری تحت فشار در این زمین‌ها انجام شود و مسئولان جهاد کشاورزی می‌توانند در این بخش نیز کمک کننده باشند.

مدیر عامل شرکت سهامی زراعی سرچاه عماری با گلایه از تحمیل مالیات‌های سنگین و درخواست‌های تامین اجتماعی، اظهار کرد: تولیدکنندگان در حال حاضر بیشتر از اینکه دغدغه تولید داشته باشند درگیر امور مالیات و بیمه‌ای هستند.

به زیرساخت‌های تولید توجه شود

یوسفی، یکی از گلخانه داران شهرستان خوسف گفت: مشکلات زیربنایی، آب، برق، گاز، پساب گلخانه‌ها و سخت گیری‌های بانک‌ها از مشکلات گلخانه‌داران است.

وی اظهار کرد: نوسان قیمت‌ها، تهیه محصولات از دیگر نقاط توسط میدان بار استان، قطع برق و گاز به دلیل دیر پرداخت شدن قبض‌ها و از بین رفتن محصولات، تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.

این گلخانه دار شهرستان خوسف بیان کرد: هنوز بعضی واحدهای مجتمع گلخانه‌ای محمدیه گاز ندارد و برای پساب گلخانه‌ها نیز جایی در نظر گرفته نشده که این امر از مشکلات است.

بازار فروش شیر شتر در خراسان جنوبی راه اندازی شود

سیدمحمد محمدی، یکی از شترداران شهرستان خوسف گفت: مسئولان باید حداقل پیگیر آذوقه یارانه‌ای شترداران باشند.

وی با اشاره به رفت و آمد بدون نتیجه تولیدکنندگان در سازمان‌های مختلف، افزود: مسئولان لازم است از قوانین به نفع سرمایه گذار و تولیدکننده استفاده کنند تا تولیدکننده برای تهیه مواد اولیه دچار مشکل نشود.

این تولیدکننده برتر شیر شتر خراسان جنوبی خواستار راه اندازی بازار فروش شیر شتر شد و ادامه داد: از نیمه تیرماه امسال خط تولید شیر شتر کارخانه کوهستان خوسف راه اندازی می‌شوداما متاسفانه تاکنون به دلیل مشکلات قانونی اقدامی نشده است.

محمدی با گلایه از صدور مجوزهای زمین ایستگاه شترداری در روستای گارجگان بخش جلگه ماژان، افزود: مدت دو سال است دنبال زمین هستم اما هنوز نتوانستم مجوزهای ساخت را بگیرم.

تاکید بر توجه به صنعت تولید

احمدزاده، یکی از پرورش دهندگان گاو جلگه ماژان اظهار کرد: اگر یک وعده کنسانتره قطع شود تنظیم شیر گاو به هم می‌خورد اما مسئولان این امر را درک نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه مسئولان باید به تولید به عنوان یک صنعت توجه ویژه‌ای داشته باشند، تصریح کرد: در حال حاضر شیر خام از استان صادر و از سوی دیگر لبنیات به استان وارد می‌شود که این امر به سوء مدیریت بر می‌شود.

سیدمحمد حسینی، یکی دیگر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی جلگه ماژان گفت: باید در بخش کشاورزی به بحث آبیاری تحت فشار توجه کرد.

وی بیان کرد: مسئولان باید توجه بیشتری به زیر ساخت‌ها و وضعیت حمل و نقل استان داشته باشند و قیمت متناسب با تولید در نظرگرفته شود.

سید جلال مدرسی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در نشست بررسی مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دام و طیور شهرستان خوسف با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: مقدار توزیع نهاده‌های طیور بر اساس آمار پایین است.

وی با بیان اینکه تولیدات دام و طیور فساد پذیر است، افزود: خانواده‌ها به دلیل شرایط اقتصادی، اولین چیزی را که از سبد غذایی حذف می‌کنند لبنیات و گوشت است.

وی تصریح کرد: دولت باید توجه بیشتری به بخش دام داشته باشد و از جمله در تهیه خوراک دام نیز سرمایه گذاران ورود پیدا کنند.

خراسان جنوبی، رتبه نخست پرداخت تسهیلات عشایری

امیر حسام قزلباش، مدیر شعب بانک کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: منابع بانک محدود است و اگر تولیدکنندگان تسهیلاتی را که در اختیار دارند، به موقع پرداخت نکنند دچار مشکل می‌شویم.

وی با تاکید بر اینکه بانک برای تمدید وام‌ها مشکلی ندارد، افزود: اگر سخت گیری وجود دارد مربوط به قوانینی است که دست ما را بسته است که در استان قابل حل نیست بلکه باید از طریق نمایندگان استان پیگیری شود.

مدیر شعب بانک کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: به منظور اشتغال پایدار روستایی و وجود دام سبک و سنگین نظر بانک برای احداث کشتارگاه مثبت بوده که طرح توجیهی ارائه شده است.

قزلباش ادامه داد: در مجموع بیشترین تسهیلات به عشایر پرداخت شده و استان در پرداخت تسهیلات رتبه اول کشور را دارد.

تاکید بر  حل قوانین دست و پاگیر

غلامرضا قوسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در نشست بررسی مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دام و طیور شهرستان خوسف با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: قوانین دست و پاگیر باید در سطح مجلس و دولت حل شوند.

وی افزود: برای مسائل و مشکلات مالیات و بیمه تامین اجتماعی باید جلساتی با مسئولان مربوطه گرفته شود تا مشکلات مردم به حداقل برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: نشست هم اندیشی بین تولیدکنندگان، سرمایه گذاران بخش کشاورزی و دام و طیور شهرستان خوسف برگزار شد که بسیار خوب بود که همه موارد مطرح شده در این جلسه پیگیری خواهد شد.

موافقت برای ساخت اولین کشتارگاه دام صنعتی شرق کشور و طیور در خوسف

محمد شفیعی، فرماندار شهرستان خوسف نیز در نشست بررسی مشکلات سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، دام و طیور شهرستان خوسف با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: به منظور تکمیل چرخه تولید همه دستگاه‌های اجرایی شهرستان در راستای حمایت از بخش تولید تلاش می‌کنند و تاکنون موافقت اصولی ساخت اولین کشتارگاه دام صنعتی شرق کشور و طیور در این شهرستان صادر شده است.

وی ادامه داد: هنوز بانک کشاورزی به دلیل عدم تایید زمین واگذار شده و وثیقه، در پرداخت تسهیلات همکاری نمی‌کند که با مراجعه به مدیریت بانک کشاورزی کشور در تهران این موضوع حضوری پیگیری شد و کوتاهی‌ها به مدیریت استان بر ی‌گردد که باید اقدام مقتضی صورت گیرد.

سخت گیری‌ها، نفس سرمایه گذار را به شماره انداخته است

فرماندار شهرستان خوسف با بیان اینکه سخت گیری‌ها فقط مربوط به خراسان جنوبی است که باعث خسته شدن و انصراف سرمایه گذاران می‌شود، افزود: گاهی پاسخ به یک نامه و یک استعلام در یک سازمان چند ماه طول می‌کشد که باعث گلایه مندی تولیدکنندگان است.

شفیعی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود یک اتاق ویژه در سازمان جهاد کشاورزی استان راه اندازی شود تا کارشناسان واحدهای مختلف در یک روز خاص در آن حضور داشته و پاسخ سرمایه گذاران را بدهند.

وی با بیان اینکه دامداران، مرغداران و شترداران در بخش تهیه دان و علوفه مشکل دارند، یادآور شد: با توجه به آمار ۱۴ هزار نفری شتر در شهرستان خوسف و به دلیل به روز نبودن سامانه آماری، سازمان جهاد کشاورزی استان ۱۴ هزار نفر شتر را قبول ندارد و این امر مشکلاتی را برای دامداران به وجود آورده است.

لازم است با تسهیل در ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و باز کردن مسیر تولید، از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان حمایت کرد تا چرخ ‌های تولید که بخش مهمی از اقتصاد کشور را می‌چرخاند، از حرکت باز نایستد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*