همایش تخصصی محیط زیست در خراسان جنوبی برگزار شد

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی با بیان اینکه همایش تخصصی محیط زیست در خراسان جنوبی برگزار شد گفت: ۸۰ درصد منابع زیست محیطی را از دست داده‌ایم.

همایش تخصصی محیط زیست در خراسان جنوبی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن اکبری در همایش تخصصی محیط زیست که با حضور دانشجویان و فعالان محیط زیست استان خراسان جنوبی در سالن اجتماعات پردیس شهید باهنر بیرجند برگزار شد اظهار داشت: احترام به محیط زیست و پاسداشت آن یک کار اخلاقی است که نه تنها در اشعار شعرای بزرگی چون فردوسی بلکه در آمیزه‌های دینی ما به آن تاکید شده است.

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی اظهار داشت: طبیعت و جنگل سالم به انسان آرامش می‌دهد و با تخریب آن در واقع به خودمان آسیب زده‌ایم.

آموزه‌های زیست محیطی نباید در حد کلاس درس  و تئوری باقی بماند

وی با بیان اینکه آموزه‌های زیست محیطی نباید در حد کلاس درس  و تئوری باقی بماند افزود: در استان با چالش‌های زیست محیطی از قبیل گرد و غبار، پسماند، فرسایش بادی و آب روبرو هستیم.

اکبری ادامه داد:‌ اگر حمایت و توجه به مسایل زیست محیطی در فرزندان ما نهادینه نشود آینده  بسیار تأسف انگیزی پیش رو خواهیم داشت.

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی بیان کرد: در این میان بهترین گروه جامعه برای آموزش مسائل زیست محیطی، کودکان و نوجوانان هستند و اگر بخواهیم به مسئله محیط زیست بیاندیشیم باید برای کودکان برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه حیوان آزاری در ملأ عام در جامعه یک موضوع عادی شده است اظهار کرد: مطمئن باشید کودکی که در بچگی این مسایل را ببیند در بزرگسالی امکان انجام خشونت را خواهد داشت.

در ایران از ۱۱۰ درصد آب‌های تجدید پذیر بهره‌برداری می‌شود 

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی یادآور شد: شاهد هستیم در کشورهای پیشرفته دنیا از کودکی به دانش آموزان مهربانی با پرندگان و کمک به آنها آموزش داده می‌شود و این موضوع نه تنها حمایت از محیط زیست را در پی دارد بلکه برای آرامش روح و روان آنها هم مفید است.

اکبری خاطرنشان کرد: براساس آمار ایرانی‌ها ۳۰ درصد افسردگی دارند که مهمترین دلیل آن دور شدن از طبیعت و کم شدن همزیستی با زندگی با دیگر موجودات است.

وی بیان کرد: در وضع بحرانی تنها باید از ۴۰ درصد ذخیره آبی استفاده کرد اما در ایران از ۱۱۰ درصد آب‌های تجدید پذیر بهره‌برداری می‌شود.

۸۰ درصد دشت‌های بیرجند فرسایش یافته است

مدیرکل محیط زیست استان خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد دشت‌های بیرجند فرسایش یافته است و شهرهای سرایان و بشرویه وضع بحرانی دارند.

اکبری با اشاره به اینکه در استان ۸۰ درصد منابع زیست محیطی را از دست داده‌ایم یادآور شد: در دهه ۱۳۳۰ خراسان جنوبی بیش از ۴۰ هزار رأس کل بز داشته که الان به کمتر از ۱۰ هزار رسیده است.

وی افزود: تعداد آهو و جبیر در دشت‌های استان بیش از ۲۰ هزار بوده که به خاطر شکار و حتی آزار و اذیت حیوانات اکنون حدود ۱۰ هزار هم نمی‌رسد.

تا چند سال آینده هیچ چشم انداز طبیعی و تفرجگاه زیبایی نخواهیم داشت

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی ابراز تاسف کرد: برای شکار این حیوانات با موتورسیکلت آن قدر حیوان زبان بسته را دنبال می‌کنند که یا هلاک می‌شود و یا از حال می‌رود و سرش را می‌برند.

اکبری تاکید کرد: زمانی که به طبیعت احترام نگذاریم و بی رویه از آن استفاده کنیم در جایی او هم تلافی می‌کند و این است که امروز وضع محیط زیست ایران روز به روز بدتر می‌شود.

وی با بیان اینکه تالاب‌های کشور چون ارومیه، پریشان و گاوخونی هم در حال خاموش شدن است تاکید کرد: تا چند سال دیگر هیچ چشم انداز طبیعی و تفرجگاه زیبایی برای تفریح نخواهیم داشت.

مدیرکل محیط زیست استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی پنجمین استان در معرض گرد و غبار است ادامه داد: مطمئن باشید اگر حفظ منابع طبیعی و استفاده بی رویه از این منابع درست انجام نشود به زودی این استان هم مثل خوزستان می‌شود.

طبیعت و منابع زیست محیطی سرمایه‌های ارزشمند حیات هستند

فعال و دکترای محیط زیست استان خراسان جنوبی نیز در این همایش یادآور شد: عمر کره زمین ۴٫۵ میلیارد سال است اما فقط در طول ۱۰۰ سال آن را به نابودی کشاندیم.

سیدمحمد آذرکار ادامه داد: در گذشته پدران و مادران ما در طبیعت زندگی می‌کردند و از آب گوارای چشمه و مناظر چشم انداز طبیعی استفاده می‌کردند.

وی افزود: بعد از انقلاب سبز و صنعتی شدن، انسان به واسطه تکنولوژی بر طبیعت چیره شده و تصمیم گرفت آن را در اختیار و استفاده خویش بگیرد.

فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: انسان با مادر طبیعت نامهربان شد و دلیل آن دو مولفه جهل و سودجویی بود و مصرف بی رویه و خارج از عرف از زمین و آب انسان را با چالش‌های بزرگی روبرو کرد.

به گفته آذرکار بزرگترین دستاورد بشری در صد ساله اخیر آلودگی و ورود خارج از حد مجاز به مدار محیط طبیعی است و امروزه از آب، بی‌رویه و بی‌محابا استفاده می‌کنیم و این در حالی است که با محدودیت آب روبرو هستیم.

دکترای محیط زیست تاکید کرد: طبیعت و منابع زیست محیطی سرمایه‌های ارزشمند حیات هستند که باید به آن توجه ویژه کرد.

وی ادامه داد: در حفظ محیط زیست کوشا و فعال باشیم چرا که این میراثی از گذشتگان ما نیست بلکه امانتی است که از آیندگان در دست ما به امانت گذاشته شده و تلاش کنیم تا شرمنده آنها نشویم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*