حوه ی مدیریت دعواهای زناشویی
برای اینکه حرفتان را بزنید از منطق استفاده کنید. کمی دورتر از احساسات و عواطفتان بایستید. عواطف منشأ بالابردن سطح انرژی هستند. نتیجه این خواهد بود که طرف مقابل کمی آرام شود و از میدان جنگ دور شود. ارتباط راحتتر است و شما را از معرض جنگ و درگیری دور نگه میدارد. زمانی که بخواهید درباره دلایل بالاگرفتن بحث حرف بزنید حتماً به این مسأله فکر خواهید کرد که چه چیزی باعث شعله ور شدن آتش خشمتان بوده است. روی دلایل خشم و ناراحتیتان تمرکز کنید. مثلاً ممکن است احساس ناراحتی، محدودیت و ناامیدی باعث خشمتان شده باشد. در یک رابطه مؤثر شما میتوانید به جای اینکه تلاش کنید با شدت و جدیت خشمتان را ابراز کنید به دلایل به وجود آمدن این احساسات بپردازید.
وقتی که یک نفر دیگر را شریک زندگیتان میکنید باید انتظار ناهماهنگی، کمی تعارض یا اختلاف نظر را هم داشته باشید. اما اگر دعوا و تنشهای شما زیاد است و به یک مسأله جدی در ارتباطتان تبدیل شده است باید کاری بکنید:
همه چیز را شخصی نکنید
یک راه برای اینکه به دام دعوا بر سر اختلاف نظرها نیفتید این است که هر چیزی را به خودتان ربط ندهید. هر چیزی که او میگوید یا انجام میدهد به شما ربط ندارد. البته منظور این نیست که او حق دارد هر طور که میخواهد رفتار کند و به شما آسیب بزند. شما فقط نباید فوراً وارد این پیشفرض شوید که هر حرف یا رفتار او با هدف آزار یا رنجش شما صورت میگیرد.
ارادهای برای بخشش و فراموشی
در یک رابطه پردوام و طولانی عاقلانه این است که راه دعوا کردن را بلد باشید. خیلی از تنشها در ادامه تنشها و دعواهای قبلی رخ میدهند. شما یا نتوانستهاید مسأله را حل کنید یا به فکر انتقام هستید. ببخشید، فراموش کنید و ادمه بدهید. ادامه دادن یک دعوا فقط خودتان را فرسوده میکند.
از واکنشهای شدید دست بردارید
خیلی وقتها بدون اینکه بفهمید قضیه از چه قرار است وارد یک بحث و درگیری جدی با همسرتان میشوید. این یعنی شما واکنش نامتناسب در برابر موضوعی نشان میدهید که حتی خودتان هم نمیدانید دقیقاً چیست. به هم فرصت بدهید و سعی کنید مسأله را کاملاً درک کنید. کمتر اتفاق میافتد که با علم به یک موضوع باز هم به تنش و دعوا ادامه بدهید.
از چشمانداز دیگری ببینید
خیلی وقتها شما همه چیز یک رابطه را از نگاه خودتان بررسی میکنید. اما ارتباط شامل شما، فرد یا افراد دیگر است. دعوا میکنید چون متوجه نیستید یک مسأله میتواند برای شما تعریفی داشته باشد در حالی که دیگری برداشتی کاملاً متفاوت از آن داشته باشد. از خودتان بیرون بیایید و جنبههای دیگری از موضوع را مشاهده کنید. شاید درک بهتری از احساس، افکار و رفتار دیگری پیدا کنید.
شما هم اشتباه میکنید
تنشهای یک رابطه بسیار کم خواهد شد اگر هر کسی مسئولیت اشتباهش را بپذیرد و متوجه این نکته باشد که هر کسی میتواند اشتباه کند. تا وقتی نمیخواهید مسئولیت خودتان را بپذیرید دائماً با دیگران وارد تنش و درگیری میشوید. وقتی شما مسئولیت رفتار خودتان را بپذیرید شریک رابطه هم تمایل بیشتری برای این کار خواهد داشت.