افزایش موبایلقاپی در ماههای اخیر به دلیل افزایش قیمت
سردار حسین رحیمی درباره افزایش سرقتهای خرد در سطح جامعه گفت: متأسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت موبایل، جرایمی مانند سرقتهای خرد و موبایلقاپی افزایش پیدا کرده و مراجعات شهروندان درباره موبایلقاپی به پلیس افزایش یافته است. وی با بیان اینکه جرایمی مانند خفتگیری افزایش نداشته است، ادامه داد: برای مقابله با موبایلقاپی چندین طرح دستگیری سارقان اجرا شده است و از هفته آینده نیز طرحهای ویژهای برای مبارزه با سرقت و دستگیری سارقان اجرا خواهیم کرد./ ایلنا
حمایت امام جمعه اصفهان از رأی مجلس به FATF
آیتالله طباطبایینژاد، امام جمعه و نماینده ولیفقیه در استان اصفهان گفت: درباره تصویب لایحه FATF باید گفت، آنچه مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان تأیید کند و رهبر معظم انقلاب هم مخالفتی با آن نداشته باشند، باید به آن احترام گذاشت. نباید ذهن مردم را مشوش کرد، اگر قانونی را مجلس تصویب نمود، باید طبق آن عمل کرد، من نیز به این قانون انتقاداتی دارم اما نباید علیه قانون حرفی زد.
هلال احمر: انگیزه عامل خونگیری مدرسه تاکستان عاشقانه بود
حسن آصفی ، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قزوین در پاسخ به این پرسش که آیا انگیزه فردی که به عنوان مامور هلال احمر در مدرسهای دخترانه در شهرستان تاکستان حاضر شده و با سرنگ مشترک از دانشآموزان تست خون گرفته، مشخص شده یا خیر اظهار کرد: این فرد در اختیار مراجع قضایی و انتظامی است و به ما مطلبی اعلام نشده اما احتمالاً انگیزه این فرد عاشقانه بوده است. این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر استان قزوین، با بیان اینکه فرد مزبور به بیماری دیابت مبتلا بوده و دستگاه تست قند خون نیز برای خود او بوده است گفت: این فرد که ۱۸ تا ۱۹ سال هم دارد، با همان دستگاه تست قند خون به مدرسه رفته و یک سری آزمایش قند خون گرفته است.
محک خبر از ورود مقامات قضایی به کلاه برداری از احساسات پاک مردم داد
روابط عمومی محک در یک اطلاعیه نوشت: به منظور پاسخگویی به اذهان عمومی و پیرو پرسش یاوران گرانقدر و نازنین محک که همواره با حمایت های خود پیمودن مسیر درمان و حمایت از بیش از سی هزار کودک مبتلا به سرطان را برای ما ممکن کرده اند: به اطلاع می رساند دلیل حذف اطلاعیه و مطالب منتشر شده از صفحه محک دستور مقام محترم قضایی می باشد. محک خرسند است که این پرونده و اقدامات حول آن، که به هیچ وجه با اصول حرفه ای و ارزش های حاکم بر محک برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان منطبق نبوده و نیست، توسط دستگاه های قضایی و از طریق روش های قانونی در دست رسیدگی است.
کشیش آمریکایی در ترکیه آزاد شد
بی بی سی گزارش داد: دادگاه ترکیه کشیش آمریکایی زندانی در ترکیه را به سه سال زندان محکوم کرد؛ اما به دلیل بیش از دو سال بازداشت، او هم اکنون می تواند آزاد شود. این اقدام می تواند تنش میان آمریکا و ترکیه را کاهش دهد. قبلا ترامپ بارها ترکیه را به دلیل زندانی کردن این شهروند آمریکا تحریم کرد. این تحریم ها منجر به کاهش ارزش پول ترکیه شد. ترکیه این کشیش آمریکایی را به حمایت از فتح الله گولن روحانی مخالف اردوغان متهم کرده بودند./ عصرایران
واکنش پلیس به تهدید پیامکی نمایندگان مجلس
رئیس پلیس فتای ناجا درباره ماجرای ارسال پیامک تهدید برای نمایندگان مجلس گفت: تاجایی که من میدانم این است که از طریق مجلس چیزی به ما برای بررسی ارجاع نشده است. حتما اگر هیأت رئیسه مجلس شکایتی را مطرح کنند و دستور بدهند ما با دستور و هماهنگی قضایی اقدام کرده و بررسی های خود در این زمینه را انجام خواهیم داد./ ایسنا
تحریم نشست سرمایه گذاری ریاض به دلیل خاشقجی
دارا خسروشاهی، مدیرعامل شرکت اوبر تازهترین سرمایهدار برجستهای است که در پی مفقود شدن روزنامهنگار منتقد سعودی، از دولت عربستان فاصله گرفته است خسروشاهی در بیانیهای اعلام کرد در یک کنفرانس تجاری “سرمایهگذاری برای آینده” که قرار است از اول آبان (۲۳ اکتبر) در ریاض برگزار شود، شرکت نمیکند. خسروشاهی یکی از سخنرانان این کنفرانس سه روزه بود. در واکنشی دیگر، ریچارد برانسن، میلیارد بریتانیایی و مدیرعامل گروه تجاری “ویرجین” گفت از دو پروژه گردشگری در عربستان کنارهگیری کرده و گفتوگو با دولت عربستان درباره سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری در این گروه تجاری را به حال تعلیق در آورده است. جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی، که به عنوان ستوننویس با روزنامه “واشنگتنپست” همکاری داشت روز دهم مهر (دوم اکتبر) برای انجام برخی کارهای اداری به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد و از آن زمان ناپدید است./ دویچه وله
علمالهدی: رهبر اجازه داد لوایح در مجلس بررسی شود ولی آیا تصویب آن با مبنای رهبر یکی بود؟
آیتالله علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد: رهبری اجازه داد لوایح بررسی شود و ما هم قبول داریم و به حق است؛ اما سؤال من از عزیزانی که در مجلس بررسی کردند و قانون منع مالی تروریسم را تصویب کردند، این است که آیا تصویب آنها با توجه به مبنای رهبری بود یا بی توجه به مبنای رهبری؟ شما عزیزان نماینده مردم هستید و این مردم روز و شب داد میزنند «مرگ بر ضد ولایت فقیه». وی با بیان اینکه شما باید این لوایح را با توجه به مبنای مقام رهبری بررسی میکردید، پرسید: مبنای رهبری در کنوانسیونها چیست؟ علم الهدی در پاسخ با اشاره به محتوای نشست نمایندگان مجلس با مقام رهبری که ماه گذشته انجام شده بود گفت: در دیدار با نمایندگان مجلس، رهبری فرمود در مورد این کنوانسیونها، این معاهدات ابتدائا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ برای تأمین منافع آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای مرعوب شکل بینالمللی میگیرد؛ به گونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران آن را قبول نکند مورد هجوم قرار میدهند. وی افزود: همانگونه که رهبری در مورد برخی کنوانسیونهای اخیر فرمودند، مجلس شورای اسلامی رشید و بالغ است و باید مستقلا در موضوعاتی مانند مبارزه با تروریسم و پولشویی قانونگذاری کند اما ضرورتی ندارد با استناد به این فرمودهها به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها نگاه نیستیم یا میدانیم مشکلاتی دارند.
فحاشی علیه رئیس جمهور در نماز جمعه تهران
در خلال خطبههای نماز جمعه امروز تهران، یکی از حاضرین، در ابتدای خطبه دوم، اقدام به فحاشی با صدای بلند علیه رئیس جمهور کرد و سعی در اختلال در سخنرانی داشت. این فحاشیها به کرّات تا انتهای این خطبه ادامه داشت و با اعتراض نمازگزاران مواجه شد. آیتالله امامی کاشانی نیز در بخشی از بیانات خود به اهمیت انتقاد اشاره و تأکید کرد: انتقاد علمی و فنی و مدرسهای حق همه است. باید آنچه درست است، درست تبیین کرد ولی اهانت کمک به بیگانه است./فارس
صدا و سیما از معلولان برای خنداندن مردم استفاده میکند
حسین نحوینژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از عملکرد صدا و سیما درباره استفاده از معلولان (بیماران روانی مزمن) و سالمندان در برنامههای کمدی گفت: متأسفانه سازمان صدا و سیما از معلولان در این گونه برنامهها برای خنداندن مردم استفاده میکند که این اتفاق بسیار بدی است. نحوینژاد گفت: امیدواریم این سیاست از سوی سازمان صدا و سیما تغییر کند و نگاه مناسبتری را به معلولان و سالمندان داشته باشد.
رهبر انقلاب با مسائل روز کشور، چگونه مواجه میشوند؟
هفتهنامه خط حزبالله نوشت: از ابتدای انقلاب تاکنون، در نسبت با “تعریف وظایف و کارکردهای رهبری”، نظریات مختلفی وجود داشته است. عدهای با نگاهی تفریطی، معقتد به “رهبری فرمایشی و نمایشی” هستند که چونان پاپ، هر از گاهی در جمع مردم ظاهر شده و چند کلمهای صحبت کرده و چند عکس یادگاری گرفته و بعد از آن به واتیکان مراجعت کند و کار قیصر را به قیصر واگذار کند و کار خدا را به خدا. در این نگاه، رهبر جامعه، دارای مسئولیت چندانی نیست جز نصیحتهای مرشدانه. واضح است که خروجی چنین نگاهی، درنهایت منجر به بروز سکولاریسم و جدایی نهاد دین از سیاست و حکومت خواهد شد؛ یعنی دقیقاً خلاف آرمانی که انقلاب اسلامی برای آن تأسیس شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.
درست در نقطهی مقابل این جریان، افراد دیگری قرار دارند که با نگاهی افراطی، هر آنچه که در بخشهای مختلف دولتی (به معنای عام آن در سه قوه) و حکومتی میگذرد را وابسته به “رأی و عمل رهبری” دانسته و خواهان آناند که در همهی مسائل خرد و کلان دولت، ورود پیدا کند. این افراد معتقدند که اگر دولت یا مجلس یا قوهی قضائیه، کار خود را ناقص یا نادرست انجام داده است، رهبری باید مستقیماً ورود کرده و با زیر پا گذاشتن قواعد و ساختارهای موجود، برخورد قهری و قطعی با آنان انجام دهد. این نگاه نیز اگرچه ممکن است در پارهای از مواقع، از باب دلسوزی برای آیندهی انقلاب و روحیهی انقلابیگری باشد، اما خواه یا ناخواه، منجر به شکلگیری نوعی استبداد در جامعه خواهد شد. یعنی باز هم خلاف آن چیزی که انقلاب اسلامی برای آن به وجود آمد.
فلاحت پیشه پیشنهاد داد: با جریان مخالف ترامپ در آمریکا مذاکره کنیم
حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به تصویب کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:موضع گیری های تازه ای در دنیا شکل گرفته که موید نظر«دنیا آمریکا نیست و آمریکا هم ترامپ نیست» است. فلاحت پیشه با بیان این که جریانی در آمریکا معتقد است که سیاست ترامپ ایالات متحده را سمت انزوا پیش می برد تاکید کرد: بنابراین با این شرایط، نباید کانال دیپلماسی با آمریکا بسته شود زیرا آمریکا ترامپ نیست. وی به مسئولان کشور توصیه کرد در حوزه های مختلف وارد جلوگیری از تصاعد بحران شوند زیرا آمریکایی ها هم جلوگیری از تصاعد و گسترش بحران با ایران را آغاز کرده اند. این نماینده مجلس تصریح کرد: شواهد نشان می دهد فضای دیپلماتیک تازه ای برای تنش زدایی با آمریکا فراهم شده است و جا دارد که ایران دیپلماسی مذاکره و لابی گری با جریانات مخالف ترامپ در آمریکا را در پیش بگیرد.
کروبی دبیرکل اعتماد ملی ماند
نخستین جلسه شورای مرکزی جدید حزب اعتماد ملی پس از برگزاری مجمع عمومی این حزب، صبح امروز با حضور ۵۱ عضو شورای مرکزی و پنج بازرس، در دفتر مرکزی حزب اعتمادملی برگزار شد. در ابتدای جلسه حاضران در چهارچوب دستور برای انتخاب دبیرکل، با اجماع مهدی کروبی را بهعنوان دبیرکل انتخاب کردند. همچنین با اجماع حضار، حضرتی و گرامیمقدم، به ترتیب به عنوان قائممقام و سخنگوی حزب اعتمادملی انتخاب شدند. در این جلسه که تا اذان ظهر ادامه داشت، روسای دفاتر پنجگانه هم با رای اجماعی اعضای شورای مرکزی انتخاب شدند./ایلنا
آذری جهرمی: مسئول بستن نسخههای فارسی تلگرام نیستم
محمدجواد آذری جهرمی در برنامه تلویزیونی «دستخط» در مورد انتقاداتی که به وزارت ارتباطات برای عدم حمایت از پیامرسانهای بومی میشود و نیز حمایت این وزارتخانه از نسخههای فارسی تلگرام توضیح داد. وی ادامه داد: آنچه میگویند که وزارت ارتباطات از نسخههای فارسی تلگرام حمایت میکند، به هیچ وجه درست نیست و ما در این فرآیند نقشی نداریم. تاکنون نیز نه امکاناتی به این شبکهها تعلق گرفته و نه حمایتی از آنها به عمل آمده است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه هاتگرام و تلگرام بنا بر تصمیم مرکز ملی فضای مجازی و برای دوره گذار از فیلترینگ تلگرام، به فعالیت خود ادامه دادند، گفت: ما در دی ماه ۹۶ در اطلاعیهای رسمی اعلام کردیم که امنیت نسخههای غیررسمی تلگرام را تأیید نمیکنیم. آذری جهرمی با اشاره به اینکه بنا به تکلیف مصوبه شورای عالی فضای مجازی، امکانات حمایتی خود را به پیامرسانهای بومی اختصاص دادهایم، در مورد اینکه چرا هاتگرام و طلاگرام فیلتر نمیشوند، تأکید کرد: من مسئول بستن این شبکهها نیستم و خدماتدهندگان دسترسی، بنا به حکم قضایی، موظف به بستن شبکههای فضای مجازی هستند.
واکنش عجیب حداد عادل به انتقاد دانشآموزان از واژههای جدید درس زیست
غلامعلی حدادعادل در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اگر دانش آموزان نقدی در خصوص واژهها و عبارتهای به کار گرفته شده در کتب درسی داشته باشند میتوانند عنوان کنند و اگر انتقاد موثری داشته باشند، از آن استقبال میکنید، گفت: بله، به شرطی که تحت تأثیر جوسازیهای دیگران قرار نگرفته باشند و از هر آنچه منطقی باشد، استقبال میکنیم، حال چه از ناحیه دبیران و چه از ناحیه دانشآموزان.
وی افزود: منظور از جوسازی تحریک غیرمنطقی است؛ در واقع باید استدلال کنند که این واژه دقیقا چه عیبی دارد، در هر صورت حرف منطقی از هر کسی شنیده شود، مغتنم است. رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در خصوص این سؤال که آیا نقدی از سوی والدین و یا حتی از طرف آموزش و پرورش در خصوص برخی واژگان به کار برده شده در کتب درسی عنوان شده است یا نه گفت: تقریبا دو سه سالی است که برخی افراد حول محور واژههای دروس زیستشناسی غوغا میکنند، اما در همه کتابهای درسی واژه های کاملا فارسی به کار برده شدهاست. فقط یک عده به واژههای زیست شناسی اشاره دارند که البته ما نیز با آنها صحبت کردیم، اما بعضی از آنها خیالات دیگری دارند.