جرایم اطفال و نوجوانان که در سال ۹۴ نسبت به ۹۳ با کاهش قابل توجهی مواجه بود، حالا دو سال است که رو به افزایش گذاشته و در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس آنچه در گزارش ارزیابی عملکرد ۵ ساله دستگاه قضایی آمده، آمار ورودی پروندهها به محاکم اطفال در سال ۹۲، ۱۰ هزار و ۵۰۳ مورد بوده که این رقم در سال ۹۳ به ۹ هزار و ۹۱۰ مورد کاهش یافته است.
نکته جالب تر این است که میزان پروندههای وارده به محاکم اطفال در سال ۹۴ نسبت به ۹۳، حدود ۷۰ درصد کاهش یافته و از ۹ هزار و ۹۱۰ مورد به سه هزار و ۲۰۱ مورد رسیده است.
به رغم کاهش قابل توجه ورودی پروندهها به دادگاههای اطفال و نوجوانان در سال ۹۴ که دستاورد خوبی محسوب میشود، از سال ۹۵ بار دیگر آمار ورود پروندهها به محاکم اطفال و نوجوانان رو به صعود گذاشته و به سه هزار و ۴۰۹ فقره افزایش یافته است.
روند رو به رشد ورود پروندهها در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ با جهش قابل توجهی همراه بوده و با رشد ۵۰ درصدی، از سه هزار و ۴۰۹ فقره در سال ۹۵ به ۶ هزار و ۴۹۰ فقره در سال ۹۶ افزایش یافته است.
خروجی یا به عبارتی میزان پروندههای مختومه در محاکم اطفال نیز همواره با میزان پروندههای وارده در هر سال، تا حدودی برابر بوده؛ یعنی در سال ۹۲ که ۱۰ هزار و ۵۰۳ به دادگاههای اطفال وارد شده، ۱۰ هزار و ۵۷۷ فقره پرونده نیز رسیدگی یا مختومه شده است.
آمار پروندههای رسیدگی شده یا مختومه دادگاههای اطفال از سال ۹۳ تا ۹۶ به ترتیب ۱۰ هزار و ۹۶ فقره، سه هزار و ۲۵۱ فقره، سه هزار و ۴۶۷ فقره و ۶ هزار و ۲۱۹ فقره است.
از دیگر نکات قابل تامل در خصوص پروندههای دادگاههای اطفال و نوجوانان، تعداد ماندههای این دادگاه در سال ۹۶ نسبت به ۹۵ است که افزایش قابل توجهی داشته و از ۱۸۰ فقره در سال ۹۵ به ۵۸۰ فقره در سال ۹۶ رسیده است؛ یعنی بیش از ۳ برابر افزایش یافته است.
میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در دادگاههای اطفال، هر چند در سال ۹۶ نسبت به سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ کاهش داشته اما نسبت به سال ماقبل خود یعنی سال ۹۵، هشت روز افزایش یافته است.
میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در محاکم اطفال و نوجوانان از سال ۹۲ تا ۹۶ به ترتیب ۶۶، ۵۷، ۵۴، ۴۱ و ۴۹ روز است.