آخرین خبر :

چرا مردان کتک خور دعواهای زناشویی شده‌اند؟ هیس! مردها فریاد نمی‌زنند

باورش کمی سخت است؛ مردی که زمانی ستون محکم خانه و تکیه گاه خانواده بود اکنون به عنوان قربانی شناخته شود؛ با این همه شوهر آزاری را هم باید به لیست سیاه نابه هنجاری های خانواده اضافه کرد چرا که حتی اگر پذیرش آن سخت و خنده دار باشد امارهای رسمی این واقعه را ثابت می کند.
شوهر آزار، خشونت زنان، نا به هنجاری، خانواده، کتک خور ، آسیبها

اگه شوهرت بشم منو با چی می زنی؟ !

از انجا که خانم ها از حساسیت های روحی بیشتری برخوردار هستند با کوچکترین چیزی دلخور می شوند و شروع به گفتن دلخوری ها و یا صحبت های نیش و کنایه دار از شوهر و قوم شوهرشان می کنند.« دیدی جلوی همه چطوری با من برخورد کرد، به تو هم میشه گفت مرد، جلوی همه منو سکه یه پول کرد هیچی بهش نگفتی!، چطور جاهای دیگه حاضر جوابی ولی جلوی فامیلات موش می شی…» مرد هم برای آنکه کم نیاورد شروع به داد و بیداد کردن می کند؛ درآخر هم با زد و خورد و صدای گریه زن و بیرون زدن مرد از خانه صدای دعوا به پایان می رسد. این روالی است که در بیشتر دعواهای زن و شوهری دیده می شود اما گویا مدل دعواهای زن و شوهری هم تغییر کرده است و کتک خور این دعواها مردان شده اند!

باورش کمی سخت است؛ مردی که زمانی ستون محکم خانه و تکیه گاه خانواده بود اکنون به عنوان قربانی شناخته شود؛ با این همه شوهر آزاری را هم باید به لیست سیاه نابه هنجاری های خانواده اضافه کرد چرا که حتی اگر  پذیرش آن هم سخت و خنده دار باشد امارهای رسمی آن را ثابت می کند؛ چنانچه جدیدترین آمار پزشکی قانونی، نشان می دهد در سال ۹۵، حدود سه هزار مرد به این سازمان برای اعلام خشونت توسط همسران خود مراجعه کرده بودند که در سال ۹۶، این تعداد به حدود پنج هزار نفر رسیده است. به عبارت دیگر تا سال ۹۵ فقط ۵درصد از مدعیان همسرآزاری را مردان تشکیل می دادند اما سال گذشته مدعیان مرد به رقم ۷درصد افزایش یافت (۱).
این درحالیست که این امار از طریق شکایت مردان به پزشکی قانونی  به دست آمده است و تعداد زیادی از مردان به دلیل ترس از قضاوت شدن و مورد تمسخر قرار گرفتن حاضر به شکایت نمی شوند.اما نکته ی قابل تامل این است که چه عواملی در خشونت زنان و تغییر الگوی رفتاری آنان در برخورد با همسرانشان نقش داشته است ؟

شما هم شوهر ازارید؟

شوهر آزاری درنتیجه ی رفتاری آزار دهنده از سوی زن علیه همسر در محیط خانواده به وقوع می پیوندد اما از آنجا که با به کار بردن شوهر آزاری اولین معنایی که به ذهن متبادر می شود کتک خوردن مرد از زن است باید بگوییم که شوهر آزاری تنها شامل این مصداق نمی شود و موارد دیگری هم وجود دارد که به نوعی خشونت علیه مردان تلقی می شود مانند :

خشونت روحی و روانی
متاسفانه برخی از زنان با کلام خود دچار خشونت علیه شوهرانشان می شوند و به  روح و روان مردان آسیب می رسانند که این نوع آزردگی در بین زنان از خشونت های فیزیکی شایع تر است و آسیب های مخربی را در پی خواهد داشت .

یکی از بارزترین مصادیق آزار روانی مردان در خانواده از بین بردن حرمت و احترام نسبت به مردان است . فحاشی به شوهر در حضور فرزندان، مقایسه ی مرد با دیگران، عدم توجه به خواسته و انتظارات شوهر، تخریب حیثیت و آبروی شوهر، بی اعتمادی به شوهر ،بد گویی از خانواده ی همسر و … اینها مصادیقی از آزار روانی مردان است .

خشونت جنسی
دکتر مجید ابهری روانشناس و مشاور خانواده در زمینه ی خشونت علیه مردان به تبیان می گوید : بردگی جنسی هم نوعی خشونت علیه مردان است که به تازگی فیلم هایی در شبکه های مجازی منتشر می شود که شاهد استثمار جنسی مردان هستیم. متاسفانه ما شاهد ظهور طبقه‌ای به نام برده‌های جنسی در جامعه ایم که دختران پولدار به گردن و پای پسران فقیر قلاده می بندند و آن ها را مجبور به اعمال جنسی زشت و غیر اخلاقی و غیر انسانی می کنند که نه تنها با قوانین اسلامی بلکه اصلا با قوانین هیچ مذهبی و هیچ باوری  وهیچ مکتبی مطابقت ندارد. اینها نشان می دهد که جامعه ی ما تحت تاثیر فرهنگ وارداتی و تهاجم فرهنگی قرار گرفته است.

از سال ۱۳۶۸ مقام معظم رهبری به واقعه ی مهمی چون تهاجم فرهنگی اشاره داشتند . نخبگان ما در این زمینه چه کردند؟ اگر ما از سال ۶۸ به موضوع جنگ نرم توجه می‌کردیم و ورود شبکه‌های فضای مجازی و اینترنتی را به جامعه جدی میِ‌گرفتیم و آموزش می‌دادیم اکنون شاهد خبرهای اسف باری چون شوهر آزاری، بردگی جنسی، ازدواج سفید و … نبودیم.

چرا زنان همسرانشان را کتک می زنند ؟

از نظر تکاملی مردان قوی تر از زنان هستند وبه طور طبیعی ما بیشتر شاهد کتک خوردن زنان توسط مردان بوده ایم؛به همین خاطر است که با شنیدن امار خشونت زنان علیه مردان دچار تعجب شده ایم اما حتما دلایلی برای توجیه خشونت علیه مردان وجود دارد دلایلی چون : استقلال مالی زنان ، بی وفایی مردان ، احساس ترس و تنهایی زنان، سستی باورهای مذهبی و … اما دکتر ابهری معتقد است : یکی از دلایل شوهر آزاری  تغییر سبک زندگی است که تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای و فرهنگ وارداتی قرار گرفته است. مرد در خانه براساس باورهای فرهنگی و ارزشی ما ،نقش قوام علی النساء داشته است. مرد بزرگ خانواده بوده و برای خودش جایگاه و منزلتی داشته  اما اینکه اکنون با آمار عجیب کتک خوردن مردان توسط زنان مواجه می شویم،  به نسل های بعد از دهه ی ۶۰ بر می گردد.

دکتر ابهری در زمینه ی کتک خوردن ۵ هزار مرد توسط همسرانشان می گوید : اگر روی این مردان مطالعه کنید متوجه خواهید شد که اینها افرادی هستند که در همسر گزینی دچار اشتباه شده اند و معیار و ملاک  این افراد در ازدواج ظاهری بوده است بنابراین در بعضی موارد رفتار ازار دهنده ی زنان از بی علاقگی یا نفرت آنها نسبت به شوهر نشات می گیرد.

ایشان خاطر نشان کرد : قطعا بیش از ۷۰-۸۰ درصد این مردان مقبول یک عامل غیر انسانی در زندگی خانم ها شده اند که یا بخاطر پول دختر یا تحصیلات و یا ظاهر زیبا و … با دختر ازدواج کرده اند . لذا انحطاط در همسر گزینی در این افراد باعث شده است که ما امروز شاهد چنین صحنه های دل آزار باشیم.

  چگونه شوهر آزاری را به حداقل برسانیم ؟

در بیشتر موارد خواسته ها و انتظارات بی جاداشتن از همسر موجب اختلافات زناشویی می شود لذا لازم است که زن و شوهر خواسته ها و توقعاتی را که از همدیگر دارند، تعدیل کنند یعنی توقعات انها نباید بیش از توانایی های آنان باشد در غیر این صورت زن همسرش را با افراد دیگر مقایسه می کند و از او می خواهد که همانند آنها امکانات و وسایل رفاهی بیشتری فراهم کند و در مقابل شوهر نیز همسرش را با دیگران مقایسه می کند و از او می خواهد که اخلاق و رفتار و ظاهرش  همانند انها باشد و نظیر آنها ابراز علاقه و محبت کند. در حالیکه افراد از لحاظ ویژگی های فردی کاملا متفاوت هستند. از این رو خدا وند هم بیش از حد توان افراد از انها مسئولیت نمی خواهد و می فرماید : « لایکلف الله نفسا الا وسعها»بنابراین تعدیل خواسته ها موجب می شود که زن و شوهر از تلاش و زحمات یکدیگر قدردانی کرده و از زیاده خواهی ها پرهیز کنند.

همچنین اسلام اطاعت زن از مرد را لازم شمرده و به زن توصیه می‌کند که براى کمال و سعادت خود و خانواده و جامعه‌اش، از همسرش تبعیّت و پیروی معقول و بجا داشته باشد و پیامبر اکرم(ص) در  مورد اطاعت زن از همسرش می‌فرماید: «اگر سجده جز بر خدا حرام نبود می‌گفتم زن به مردش سجده کند.» لذا زنان شوهر آزار باید به این نکته توجه داشته باشند از آنجا که موفقیت مرد بر تحکیم خانواده تاثیر گذار است و این موفقیت در گروه همدلی و همراهی زن اتفاق خواهد افتاد ، خشونت های روانی و جنسی و فیزیکی علیه مردان نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه غرور و قدرت مرد را لگد مال می کند و  عواقب و پیامدهای حاصل از چنین برخوردهایی در چشم خودتان خواهد رفت پس به جای کتک زدن ،به شوهرانتان  احترام بگذارید و در حد توانتان اطاعت کنید تا آرامش و محبت از زندگی زناشویی نصیبتان شود .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*