عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: فرهنگ سازی برای ارتقای جایگاه خانواده مانع از سوءاستفاده از بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده و رواج طلاق های صوری می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رستمیان در مورد سوءاستفاده برخی از بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده که بر اساس آن زنان سرپرست خانوار مستمری دریافت میکنند به این صورت که از طریق طلاق صوری از این امتیاز بهره میبرند، گفت: در سنوات گذشته برخی افراد برای بهرهمندی از مزایای معافیت از خدمت سربازی فرزندان نیز به این اقدام مبادرت ورزیده بودند و حتی دو نفر از مسئولان هم در بین این افراد وجود داشتند.
نماینده مردم دلفان در مجلس، ادامه داد: این زوجها به صورت صوری از هم جدا شده بودند تا فرزندشان از خدمت سربازی معاف شود و با اینکه شناسنامه آنها بیانگر جداییشان بود، اما در حقیقت از طریق ازدواج موقت با هم زندگی میکردند، کما اینکه یک مورد از آنها که مربوط به مسئولان بود، سوژه خبری کشور شده بود.
وی خاطرنشان کرد: البته در مورد این مقام مسئول، دادگاه دستور بررسی داد و بعد که صوری بودن طلاقشان محرز شد، کارت معافیت از خدمت سربازی فرزندشان باطل شد، اما در شرایط کنونی هم اخباری مبنی بر اینکه بار دیگر زوجها برای دریافت مستمری تعیینشده برای زنان سرپرست خانوار که با استناد به این قانون مستمری دریافت میکنند، به ازدواج صوری روی آوردهاند، شنیده میشود.
رستمیان در ارائه راهکار برای ممانعت از بروز این قبیل سوءاستفادهها تصریح کرد: در گام نخست باید فرهنگسازی شود تا زوجین حرمت خانواده را قربانی این گونه منافع مادی نکنند، چرا که اگر خانواده از قداست و جایگاه در خوری در جامعه برخوردار شود، قطعا افراد در ازای به دست آوردن مطاعی اندک به این گونه اقدامات شنیع مبادرت نمیورزند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در مورد نحوه اصلاح قانون برای مقابله با این نوع سوءاستفادهها تاکید کرد: قانونگذاران باید با اصلاح این قانون در قالب تعیین مجازات برای افرادی که به این طریق سوءاستفاده میکنند، مانع از تداوم این روش شود، بنابراین باید برای مجرمان این حوزه نیز یا جریمه نقدی سنگین یا مجازات حبس در نظر گرفته شود.