خاراندن کف دست به چه معناست؟
در دورانهای قدیم زمانی که کف دست فردی به خارش میافتاد به او میگفتند قرار است پول به دست آوری یا پول از دست بدهید، جالب است بدانیم در فرهنگ غرب خاراندن کف دست عموما نشانه حرص و طمع نسبت به پول است، به اعتقاد برخی افراد خاراندن کف دست راست به معنای از دست دادن پول و خاراندن کف دست چپ به معنای به دست آوردن پول است، این گفتهها در زبانها چرخید تا به یک باور عمومی رسید و ریشه علمی ندارد.
فواید نگه داشتن پا رو به بالا
به دلیل اینکه افراد در طول روز فعالیت زیادی دارند و اغلب ایستاده یا نشسته هستند، این طرز زندگی کردن و انجام فعالیتها بسیار در کیفیت زندگی آنها تاثیر دارد؛ لذا محققان توصیههایی را دارند برای اینکه بتوان این کیفیت زندگی را افزایش داد، یکی از این کارها بالا نگه داشتن پاست و در طول روز به مدت ۲۰ دقیقه پاهایتان را بالا قرار دهید، از فواید این کار آرامش روحی، کاهش ورم پا، کاهش خستگی پاها، آرامش سیستم عصبی، بهبود عملکرد گوارشی بدن است.
علت سرگیجه گرفتن هنگام بلندشدن از زمین چیست؟
بسیاری افراد این را تجربه کردهاند زمانی که از روی زمین بلند میشوند احساس سرگیجه دارند و چشمشان سیاه میبیند، جالب است بدانیم این سرگیجه می تواند برای فرد خطرناک باشد و زندگی او را تحت الشعاع قرار دهد، خوب است بدانیم تحقیقاتی که در این باره انجام شده نشان داده است، سرگیجهای که هنگام بلند شدن به سراغ فرد میآید ناشی از افت ناگهانی فشار خون است و افرادی که این حالت را تجربه میکنند ۵۴ درصد بیشتر از دیگران به زوال عقل مبتلا میشوند.
برای حفظ سلامت پوست تا قلب از خواص کنجد غافل نشوید، این ماده گیاهی بسیار قوی تاثیر فوق العادهای در سلامتی شما دارد، در این خبر با خواص کنجد بیشتر آشنا شوید.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کنجد از باستانی ترین گیاهانی است که هم از دانه هایش و هم روغنش در مصارف گوناگون استفاده می شود. اما چیزی که در این میان باعث افزایش مصرف این گیاه شده فواید شگفت انگیز آن است.
از کنجد برای تهیه روغن، خوش طعم کردن غذاها، تقویت و حفظ سلامت پوست استفاده می شود. ما هم در این خبر سعی داریم شما را با مهم ترین “خواص کنجد” و ارزش غذایی بالای آن آشنا کنیم، با ما همراه شوید.
خواص کنجد برای سلامتی پوست
از ویژگی های برتر دانه کنجد می توان به این مورد اشاره کرد که از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می کند. بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند.
هم چنین محتوای بالای روی در کنجد در تولید کلاژن نیز کمک شایانی می کند. کلاژن نیز موجب ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود. با مصرف منظم روغن کنجد از سرطان پوست پیش گیری کنید.
مصرف کنجد برای سلامتی استخوان ها
طبق مطالعات انجام یافته یک مشت دانه کنجد بیش تر از یک لیوان شیر، دارای کلسیم است. هم چنین وجود روی در این دانه ها چگالی مواد معدنی استخوان ها را افزایش می دهد.
خاصیت شگفت انگیز کنجد برای کاهش اضطراب
وجود منیزیم و کلسیم به عنوان دو ماده معدنی در کنجد باعث کاهش استرس و اضطراب می شود. هم چنین علاوه بر این ها ویتامین های تیامین و تریپتوفان در کنجد نقش آرامش بخش کننده را دارند و در تولید سروتونین بسیار موثر هستند. لازم به ذکر است که سروتونین می تواند در کاهش درد، بهبود خلق و خواب نیز مفید باشد.
پیش گیری از سرطان با خوردن کنجد
از خواص کنجد که بسیار با ارزش و مهم نیز تلقی می شود، وجود ترکیبات ضد سرطانی مانند اسید فیتیک، منیزیم و فیتوسترول ها در آن است. فیتوسترول در دانه های کنجد بیش تر از سایر آجیل ها است.
غنی بودن کنجد از پروتئین
پروتئین بیست درصد از دانه کنجد را در بر می گیرد و می تواند یک منبع خوب برای تامین پروتئین لازم بدن باشد.
فایده کنجد برای پیش گیری از دیابت
استفاده از روغن کنجد در پیش گیری از دیابت تاثیر به سزایی دارد. به طوری که روغن کنجد می تواند گلوکز پلاسما را که در دیابت خیلی حساس بهبود ببخشد. هم چنین علاوه بر ای دانه کنجد توانایی کاهش فشار خون را نیز دارد. بر اساس مطالعات صورت گرفته در این زمینه دانه های کنجد این توانایی را دارند که فشار خون را در افراد دیابتی پایین بیاورند. منیزیم موجود در این دانه ها نقش کلیدی در کاهش فشار خون دارد.
نکته!
دانه های کنجد سفید بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند و این در حالی است که دانه های کنجد سیاه دارای مواد مغذی بیش تری هستند.
کاهش کلسترول خون با کمک کنجد
دانه های کنجد با دارا بودن فیتوسترول توانایی این را دارند که تولید کلسترول را مسدود کنند و موجب کاهش سطح کلسترول خون در بدن شوند. هم چنین ذکر این نکته نیز لازم است که دانه های کنجد سیاه دارای فیتوسترال بالاتری هستند.
خواص کنجد برای بهبود هضم و گوارش
فیبر های موجود در این دانه ها در روند هضم و گوارش غذا بسیار مفید هستند.
دانه های شگفت انگیز کنجد و سلامت قلب
روغن کنجد با پیش گیری کردن از ضایعات آترواسکلروتیک توسط آنتی اکسیدان و هم چنین ضد تورم شناخته شده به عنوان سسامول موجب افزایش سلامتی قلب می شود.
مصرف دانه های کنجد برابر با بهبود بیماری کم خونی
از دیگر خواص کنجد می توان به سرشار از آهن بودن آن اشاره کرد. به همین خاطر اشخاصی که دچار بیماری کم خونی و ضعف هستند مصرف دانه های کنجد پیشنهاد می شود.
تسکین آرتریت
مس موجود در دانه های کنجد باعث پیش گیری از آرتریت می شود و درد های ناشی از آن را تسکین می دهد. علاوه بر این ها کنجد استخوان ها ، رگ های خونی و مفاصل را تقویت می کند.
حفاظت کبد در برابر الکل از خواص کنجد
با مصرف دانه های کنجد می توان از آسیب هایی که ممکن است الکل به کبد بزند، کاست.
با گنجاندن این گیاه مفید و سرشار از خاصیت در برنامه های غذایی تان از زندگی سالم تری برخوردار شوید. خواص کنجد فراتر از این هاست و ما در این جا به برخی از مهم ترین موارد آن اشاره کردیم.
تحقیقات نشان داده است خوراکیهای قرمز میتوانند به واسطه پایین آوردن فشار خون بالا و کلسترول بد از بدن در برابر سکته و دیگر بیماریهای قلبی عروقی محافظت کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ تحقیقات نشان داده است، خوراکیهای قرمز میتوانند به واسطه پایین آوردن فشار خون بالا و میزان لیپوپروتئینهای کمچگال (کلسترول بد) از بدن در برابر سکته و دیگر بیماریهای قلبی عروقی محافظت کند.
زغالاخته پروآنتوسیانیدین دارد، مادهای که مانع از چسبیدن باکتریها به دیوارههای معده میشود و از این رو مانع از ایجاد زخم معده میشود.
در رژیم های غذایی از سبزیجات زیاد صبحت می شود اما خیلی کم از سبزیجات قرمز رنگ صحبت می شود اگرچه این سبزیجات نقش مهمی در سلامتی شما دارند.
رنگ قرمز سبزیجات رنگ ماده لیکوپن است و در شکل تعدیل یافته ماده دیگری به نام کاروتن است که به هویج رنگ زرد می دهد.
لیکوپن خاصیت عالی مبارزه با سرطان اندام های تولید مثل و به ویژه سرطان دهانه رحم و تخمدان را دارد و کالری این سبزیجات و میوه جات بسیار کم است.