رئیس قوه قضاییه در همایش سراسری دستگاه قضا: حکم اعدام و ۲۰سال حبس در انتظار اخلالگران اقتصادی/ آن‌ها مصداق مفسد فی الارض هستند

خبرگزاری فارس: حکم اعدام و ۲۰سال حبس در انتظار اخلالگران اقتصادی/ آن‌ها مصداق مفسد فی الارض هستند

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حکم اعدام و ۲۰سال حبس در انتظار اخلالگران اقتصادی است، گفت: اخلالگران بعدا نگویند نمی دانستیم مصداق مفسد فی الارض می شوند، کارآنها خیانت به کشور است.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه پیش از ظهر امروز در همایش سراسرس دستگاه قضایی کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر گفت: اگر قرار باشد اقدامات دستگاه قضایی را امروز مورد بررسی قرار دهیم حتما از حوصله جمع خارج است.

وی ادامه داد: قسمتهای مختلف دستگاه قضا از مجموع خدمات خود گزارش سالانه‌ای داده‌اند که حتی ذکر فهرست آنها هم زمان‌بر است.

***دولت های غربی به دنبال ایران هراسی رفته اند/ قصد هجوم به کشوری را نداریم

آملی لاریجانی گفت: اقتدار بالای نظام جمهوری اسلامی در منطقه و دنیا به همراه توانمندی های دفاعی و علمی امروز بی بدیل و مثال زدنی است.

رییس قوه قضاییه به فشارهای استکباری دولت‌های غربی اشاره کرد و گفت: امروز آنها قصد دارند توانمندی‌های ما را از بین برده و به سراغ یک ایران هراسی بزرگی ببرند، در حالی که ما بارها اعلام کرده ایم که ما کارمان دفاعی است و قصد هجوم به کشوری را نداریم.

وی ادامه داد: غربی‌ها پروژه ایران هراسی را جلو برده و بر آن می‌دمند تا بتوانند به منافع کشورهای متول منطقه دست پیدا کنند و از آنها مانند گاو شیرده شیرشان را بدوشند.

آملی لاریجانی به دخالت‌های بلاوجه کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: همین چند روز اخیر نسبت به اجرای حکم قصاص یک فردی که اقدامش داعش‌وار بود دیدید چه حرفهایی زدند؟ آن هم قاتلی که در منظر عمومی جامعه چندین جوان بی گناه را کشت.

***همنوایی عده ای در داخل کشور با ضد انقلاب نابخردانه است

 وی افزود: همین آقای متهم در چندین نوبت دادگاه هیچ گاه حرفها و اقدام خودش را نفی نکرده و فقط می‌گفت من قصد قتل نداشتم اما با ان ابزار قتاله وارد میدان شده و جوانان را به شهادت رساند.

وی گفت: این فرد در دادگاه و با طی همه مراحل و تشریفات رسیدگی به پرونده‌ها به قصاص محکوم شد و پس از تایید حکم با توجه به درخواست اولیای دم به دار اویخته شد.

 رئیس قوه قضاییه گفت: باید از استکبار پرسید شما چه کاره هستید که از هزاران کیلومتر آن طرف تر دخالت می‌کنید؟ شما مگر دادگاه را دیده‌اید یا پرونده را خوانده‌اید؟ مسئله این است که اینها از هر وسیله‌ای استفاده می‌کنند برای آن که ضد انقلاب را تقویت کنند و چقدر نابخردانه است که عده‌ای در داخل کشور با آنها همنوایی می‌کنند و به این حکم شبهه وارد می‌کنند.

وی ادامه داد: در یکی از سخنان، یکی از وکلا گفته بود وکلا درخصوص این پرونده شبهه دارند در حالی که در اینجا اصلا شبهه چند وکیل موضوعیت ندارد و باید تعجب کرد که چرا یک مسئله به این روشنی را وزارت امور خارجه امریکا درباره اش نظر می‌دهد. اینها چیزی نیست جز اینکه سلطه‌گران قصد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی را دارند.

 وی ادامه داد: در مواجهه با این سلطه گری مسئولین در نظام چه وظیفه‌ای دارند که همانا حفظ وحدت باید باشد. اختلاف سلایق یک امر طبیعی است اما نباید این اختلاف سلیقه باعث از بین رفتن وحدت شود. امروز با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری یک همگرایی و وحدت خوبی میان همه بخش‌های نظام وجود دارد و انسجام ما در مقابل دشمنان بیش از پیش شده است.

وی ادامه داد: مسائل اقتصادی و معیشتی مردم مسئله مهمی است و مسئله اول کشور است و باید بدانیم که دشمن امروز در فکر حمله نظامی نیست، بلکه قصد رخنه از همین طریق را دارد و می خواهد وضعیت اقتصادی ما را بر هم بریزد.

 ***مسئولان نظام به فکر بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشند

رییس قوه قضاییه گفت: همه مسئولان نظام باید به این موضوع فکر کرده و حواسشان به بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشد و قوه قضائیه هم نقش اساسی دارد.

وی گفت: یک سری موئلفه‌های منطقی برای برهم ریختن بازار اقتصادی وجود دارد؛ برای مثال وجود بالای هزار و پانصد هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم خودش مشکلاتی را ایجاد می‌کند در حالی که این عدد در گذشته تنها هفتصد هزار میلیارد تومان بود.

آملی لاریجانی به تاثیر مسایل روانی بر بازار و اقتصاد ایران پرداخت و گفت: دشمن تلاش می‌کند با جنگ روانی باعث بر هم ریختگی اقتصادی شود و می خواهد وضع کشور را بهم بریزد.

رییس قوه قضاییه گفت: روز گذشته و روزهای قبل تر دیدید که عده‌ای قصد آشوب داشته و می‌خواستند بازار تهران را به تعطیلی بکشانند که با تلاش نیروی انتظامی این مهم محقق نشد.

 وی خطاب به کسانی که اخلال در بازار اقتصادی را پیش گرفته‌اند گفت: هرچند افزایش نقدینگی بی‌تاثیر نبوده است اما عده‌ای هم دارند با سرمایه‌های کلانشان قصد بر هم زدن ثبات اقتصادی را دارند.

***حکم اعدام و ۲۰سال حبس در انتظار اخلالگران اقتصادی

 آملی لاریجانی گفت: این افراد با ریختن پولشان در بازار و جمع کردن دلار و سکه می‌خواهند بازار را ملتهب کنند و نیروهای اطلاعاتی باید تلاش کنند این افراد را شناسایی کنند.

 وی افزود: این اقدامات خیانت به مردم و خیانت به نظام است و ما به هیچ عنوان کوتاه نیامده و با این افراد برخورد می‌کنیم و هشدار می‌دهیم که این کار به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور مجازات سنگینی دارد و اگر مصداق افساد فی الارض باشد اعدام برایشان در نظر می‌گیریم و هیچ کوتاهی هم در اجرای قانون نخواهیم داشت.

 رییس قوه قضاییه گفت: نیروهای امنیتی موظفند در اسرع وقت اینها را معرفی کنند تا قوه قضاییه هم به جد با انها برخورد کند و اینها نمی‌توانند در آینده بگویند ما خبر نداشتیم و نمی دانستیم!
املی لاریجانی گفت: به دولتی ها و غیر دولتی‌ها به همه هشدار می‌دهیم که حوسشان جمع باشد چون دستگاه قضایی حتما با مقصران و انها که دخیل بوده‌اند برخورد جدی خواهد کرد و اینها نمی‌تواند در آینده بگویند که ما قصدمان این نبود که اخلال کنیم.

وی افزود: امروز همه می‌دانند که هر اقدامی دارد به ضرر مردم تمام می‌شود و قطعا ما هم با اینها برخورد جدی می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: همه نیازهای اساسی کشور را وارد کرده و این اصلا توجیه ندارد که یک شبه هزار تومان روی قیمت دلار برود هرچند که یک سری بی تدبیری وجود دارد و نباید می‌گفتند که هر کسی می خواهد بیاید هر تعداد سکه بخرد.

 وی گفت: افساد فی الارض در ماده ۲۸۶ قانون تبیین شده و هر کس به طور گسترده مرتکب جنایت و اخلال در نظام اقتصادی کشور بشود مشمول آن می‌شود و اینها حق ندارند فردا که مورد تعقیب قرار گرفتند بگویند ما نمی‌دانستیم کارمان اخلال در نظام اقتصادی کشور است.

 آملی لاریجانی گفت: اینهایی که یک شبه بازار ارز و سکه را بالا و پایین می‌کنند حتما با آنها برخورد می‌شود.

 وی ادامه داد: امروز در درون کشور اداره کردن کارخانه و اداره کردن کارگران کاری جهادگونه است و چرخاندن این چرخ‌ها کار سختی است اما ضمن تقدیر از اینها می‌دانیم که امروز یک اجماع بزرگ برای حمایت از تولید ملی وجود دارد.

آملی لاریجانی تصریح کرد: قوه قضائیه حمایت از تولید داخلی را وظیفه خود می‌داند و به همین جهت ما با تمام توان در این زمینه تلاش می‌کنیم و به روسای دادگستری‌ها اعلام کردیم که یک معاونتی در خصوص حمایت از تولید داخلی داشته باشند.

وی افزود: درست نیست اگر کارگرها اعتراضی داشتند بلافاصله از آنها شکایت شود بلکه باید در استان‌ها به صورت مورد به مورد حل شود، استانداری‌ها هم باید در اینجا فعال باشند، مشکلات را بشنوند و در جهت حل آن تلاش کنند.

وی افزود: امروز جنگ اقتصادی است و دشمن هر روز یک عملیات روانی جدید دارد، به جهنم که تحریم می‌کنید مردم کشور ما مردم مستقلی هستند و حاضر نیستند عزت و استقلال خود را پای ادعاهای پوچ غرب بدهند، این‌طور نیست که رزق الهی در دست ترامپ باشد. بازاریان ما متحد و منسجم هستند و وضعیت کشور را درک می‌کنند، ما اطلاع وسیع داریم که این آشوب‌های دیروز کار دیگران است. با کسانی که اخلال می‌کنند، شیشه مغازه ها را می‌شکنند و آتش می‌افروزند برخورد قاطع خواهد شد.

***مبارزه با قاچاق کالا یک امر فرا قوه‌ای است

وی با اشاره به موضوع مبارزه با قاچاق کالا گفت: این کار یک اقدام فرا قوه‌ای است، نباید در کشور برای ورود کالا باز باشد، باید از ضربه‌ای که از ناحیه قاچاق می‌خورد به کشور جلوگیری شود، یکسری اقدامات بازدارنده انجام شده اما کافی نبوده است.١٢ میلیارد دلار قاچاق کالا صورت گرفته که بیشترین ضربه را به کشور زده است.

وی با اشاره به حقوق عامه گفت: بحث‌های اقتصادی هم شامل حقوق عامه می شود. ما محدودیت دولت را می‌دانیم اما نباید کار روی زمین بماند، بحث حقوق عامه نیاز به قانون دارد، از دادستان کل کشور خواسته ام که در این زمینه وارد شوند. امیدواریم به دستورالعمل یا قانون مشخصی برسند.

وی در خصوص فضای مجازی گفت: قوه قضاییه نه مخالف استفاده از فضای مجازی و اینترنت است و شاید من خودم بیشترین استفاده را داشته باشم. منتها بحثم این است که آیا به عنوان نظام جمهوری اسلامی حق داریم به ادعای وجود فضای مجازی بستر و شاهراه برای دشمن ایجاد کنیم؟
امروز داشتن شبکه های اجتماعی که سرور آن در خارج کشور است به معنی دادن شاهراه به دشمن است.

آیت الله آملی گفت: اینکه بخشی از اطلاعات و فضای مجازی کشور در دست فضایی همچون تلگرام باشد و خدا را بنده نباشد و اگر جرمی صورت گرفت نتوان پیگیری کرد قابل پذیرش نیست. هیچ گاه نباید آزادراه را به خاطر یک تصادف بست اما به خاطر راهزنی و سرقت باید بست.

***متعدیان به حقوق خصوصی را مورد تعقیب قرار می‌دهیم

وی افزود: ما معتقدیم شبکه های اجتماعی باید با اقتدار و توانمندی های بالا در کشور باشد، از حریم خصوصی هم دفاع می‌کنیم و متعدی به حریم خصوصی را تحت تعقیب قرار می دهیم.
آملی لایجانی تاکید کرد: تمام کسانی که با بحث فضای مجازی ارتباط دارند می دانند فضایی مثل تلگرام برای امنیت ملی اشکال دارد، تمام نیروهای امنیتی هم به این موضوع اذعان داشتند. چندین هزار شکایت از این شبکه‌ها داشتیم که قابل پیگیری نیست.

وی با اشاره به موضوع مبارزه با فساد گفت: اولا از افراط و تفریط در بحث فساد باید بپرهیزیم، گاهی یا آنقدر بی‌توجهی می‌کنیم یا آنقدر سیاه‌نمایی می‌کنیم که به جایی نمی‌رسیم. باید در این عرصه عملگرا باشیم و تمام وظیفه در این زمینه بر عهده قوه قضاییه نیست.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در جریان فساد ٣ هزار میلیاردی هزینه‌های زیادی برای پیگیری و رسیدگی به پرونده برای قوه قضاییه به همراه داشت، برخی ادعای فساد سیستماتیک را مطرح می‌کنند که من صد در صد مخالفم، برخی از ابهام در الفاظ استفاده می کنند.

آملی لاریجانی خاطرنشان ساخت: اینکه در هر دستگاهی ممکن است تخلف باشد، حرفی نیست اما برخورد می‌شود. چرا حرف‌هایی می‌زنیم و چیزهایی در اذهان می اندازیم که نشود آن را پاک کرد؟ در دستگاه قضایی مدت‌های مدیدی است که مسئولان نظارتی در حال رصد و برخورد هستند، حفاظت و اطلاعات قوه و دادسرای انتظامی در میدان است، نباید بزرگنمایی کنیم.

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: مردم از طریق سایت های دادستانی اخبار و مستندات تخلفاتی که مشاهده می‌کنند را حتما اطلاع دهند و مطمئن باشند که پیگیری می شود.

***به سرانجام رسیدن ۹۰۰ هزار پرونده توسط قضات کشور

وی با اشاره به استقلال دستگاه قضایی خطاب به قضات تاکید کرد: باید درکار قضا خدا و قانون و شرع و وجدان را در نظر بگیرید و به حرف هیچ احدی توجه نکنید. الزام قاضی را حتی از سوی رییس قوه قضاییه مشروع نمی دانم.

آملی لاریجانی یادآور شد: قضات ما زیر بار تبلیغاتی دشمن دارند کار خودشان را انجام می دهند و بالای ۱۶ میلیون رسیدگی را رقم زدند. قضات ما نهصد هزار پرونده را با تلاش خودشان به سرانجام رساندند و تلاشی مضاعف انجام می‌دهند.

وی افزود: میلیون‌ها خدمت در سازمان بازرسی، سازمان ثبت اسناد و دیگر سازمان ها ارائه می‌شود اما سوژه گران قصد دارند این خدمات را نادیده گرفته و بی‌عدالتی را بر سر زبانهای مردم بیاندازند.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: دشمنان میلیون‌ها دلار هزینه می‌کنند تا با پوشش برخی موسسات به نام دموکراسی به این نظام و دستگاه قضایی ضربه بزنند زیرا قوه قضائیه سد محکم مقابل آنها است.امروز قوه قضائیه سد محکمی در مقابل دشمنان است و ادامه تحمل این فشارها کار جهادی را می طلبد.

وی اظهار داشت: برخی از افراد داخلی به خاطر دشمنی های شخصی خودشان با یکی دو نفر کل دستگاه قضایی را زیر سوال می‌برند و این جای افسوس دارد که به‌خاطر دشمنی با یک نفر این همه قاضی شریف را زیر سوال ببرند؛ اینها افرادی هستند که وقتی یک حکم به مزاج شان خوش نمی آید همه دستگاه قضایی را زیر سوال می‌برند. من تا به حال هیچ قاضی را به صدور هیچ حکمی الزام نکرده ام و برای این موضوع قسم می‌خورم.

***لزوم رعایت کرامت ارباب رجوع در دستگاه قضا

رئیس دستگاه قضایی ادامه داد: شما مسئولان عالی دستگاه قضایی و شما قضات شریف دارید کار خدایی انجام می‌دهید و رضایت خدا و شرع را نصب العین دارید اما سعی کنید با ارباب رجوع با کرامت بیشتری برخورد کنید.

وی افزود: هیچ لزومی ندارد که برای بازداشت یک مدیرکل یا یک مدیر اجرایی کشور دستبند به او بزنید،‌ حتما بین افراد جنایت کار و افراد عادی تفاوت وجود دارد و خوب نیسن به پای زندانیان پابند بزنید.

آملی لاریجانی گفت: درست نیست در عصر روز چهارشنبه یک فردی را بازداشت کنید که فرصت تامین وثیقه ندارد، بدانید که اینها وجهه دستگاه قضایی را تحریب می‌کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: ما وظیفه مان فصل خصووات است و قرار نیست ما حکمی صادر کنیم و از آن طرف یک عده وکیل راه بیافتند و درخصوص آن حکم فضا سازی کند ما باید قوه مقتدری باشیم و حرف آخر را بزنیم البته تلاش هم بکنیم که احکام درست صادر شود.

وی ادامه داد: انجام وظایف مهمی که به واسطه قانون به عهده ما گذاشته اند کاری مشکل است اما اینها با رجوع به حق میسر میشود و توجه کنید که هیچ قدرتی به جز قدرت حق نیست.

آملی لاریجانی در پایان گفت: اگر ما سلطه سلطان حقیقی را مد نظر قرار دهیم دیگر نیازی نیست از چیزی بترسیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*