این مطلب طنز نیست؛ اظهارنظر یک نماینده مجلس است: آمریکا می خواهد دلارهای مردم ایران را باطل کند!

امروز علیرضا محجوب در کنگره سراسری «برند ملی؛ اقتدار ملی» مدعی شد: وزارت خزانه داری امریکا، با اعلام اینکه ۲۲ میلیارد دلار ارز کشور در دست مردم است، به دنبال باطل کردن این اسکناس هاست. پرسش مهم این است: آیا آمریکا می تواند این دلارها را باطل کند؟ و پرسش دیگر آنکه چرا باید این دلارها را باطل اعلام کند؟

کد خبر: ۸۱۳۲۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ – ۱۰:۴۱ ۰۳ July 2018

نوسانات و بالا رفتن مداوم نرخ ارز، اقتصاد کشور را وارد وضعیت بغرنجی کرده و هم اکنون رقم هنگفتی مابین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد ارز در دست مردم است که اگر این حجم از ارز از خانه ها خارج شود و به چرخه اقتصاد کشور بازگردد، می تواند رونق اقتصادی را در کشور به همراه داشته باشد.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، دولت و مشخصا بانک مرکزی تلاش زیادی کرده تا این ارز انباشته شده توسط مردم را وارد چرخه اقتصادی کشور کند که البته تاکنون موفق نشده است.

در این رابطه، علیرضا محجوب، امروز در کنگره سراسری «برند ملی؛ اقتدار ملی» مدعی شد که وزارت خزانه داری امریکا با اعلام اینکه ۲۲ میلیارد دلار ارز کشور در دست مردم است، به دنبال باطل کردن این اسکناس هاست.

وی افزود: این موضوع در صدر تصمیمات وزارت خزانه داری امریکاست و شخص رئیس جمهور امریکا نیز بجد آن را دنبال می کند که اگر به اطلاعات بنیادی برسد ابتدا این اسکناس ها را مشکوک و بعد باطل اعلام کند.

وی گفت: هدف امریکا از این اقدام حادثه سازی است تا باعث ایجاد تجمع برای فروش دلار و پس دادن این پول ها بشود.

محجوب با اشاره به اتفاقاتی که در بازار افتاد، افزود: همه اتفاقات از زمانی آغاز شد که عده ای ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردند، ولی محصولات خود را بر اساس ارز ۸ هزار تومانی به فروش رساندند.

وی افزود: اولین واکنش های بازار در این زمینه، مربوط به ابزارهای منتهی به فضای مجازی، انواع گوشی ها و دستگاه های الکترونیک است که با واکنش وزیر ارتباطات نیز مواجه شد.

آمریکا 22 میلیارد دلاری که در دست مردم ایران است را باطل خواهد کرد؟

در مورد این اظهارات محجوب نماینده مجلس چند نکته قابل ذکر است؛

نخست: به نظر می رسد باطل کردن ۲۲ میلیارد دلار از سوی ایالات متحده، کار چندان آسانی نیست؛ به این دلیل که مشخص نیست، چه دلاری با چه شماره سریالی در دست چه کسی و در چه نقطه ای از جهان است. به همین جهت، پیگیری این مسأله از سوی آمریکا تقریبا غیرممکن به نظر می رسد.

دوم: محجوب مدعی شده، هدف امریکا از این اقدام، حادثه سازی است تا باعث ایجاد تجمع برای فروش دلار و پس دادن این پول ها بشود؛ گویا ماجرا برعکس باشد. بدین صورت که آمریکا با این اقدام، دلارها را از خانه های ایرانی به بازار اقتصاد ایران انتقال خواهد داد؛ یعنی اینکه، کاری که دولت ایران نتوانست انجام بدهد، انجام خواهد داد و مردم با هجوم برای فروش دلار، زمینه های رونق اقتصادی کشور را که مورد خواست واشنگتن نیست، فراهم خواهد آورد.

در نهایت اینکه، اظهارات این نماینده مجلس بیش از آنکه واقعی باشد، در راستای اثرگذاری روانی بر بازار ارز و متقاعد کردن مردم برای فروش ارزهای خود باشد که به نظر می رسد موفق نخواهد شد. به این جهت که این مسأله نیازمند راهکارهای کاربردی تر، اثرگذارتر و ملموس تری است که تاکنون از سوی مجلس و دولت دنبال نشده است.

بدون تردید، این اظهارات نمی تواند گرهی از مشکلات ارزی کشور باز کند و بیش از پیش، موجب بی اعتمادی مردم به سخنان و اظهارات مسئولین و نمایندگان مجلس خواهد شد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*