انتخاب همسر یکی از مهیجترین اتفاقات زندگی است. اما همین اتفاق مهیج اگر با عقل و منطق رقم نخورد، یکی از تلخترین رویدادهای ممکن یعنی طلاق را به دنبال خواهد آورد.
شناخت، مهمترین عامل موفقیت در ازدواج
اگر میخواهید ازدواج موفقی داشته باشید، در درجه اول باید خودتان را بشناسید. بدانید کی هستید، چرا میخواهید ازدواج کنید، از ازدواج چه انتظاراتی دارید، هدف زندگی مشترکتان را در چه میبینید و خیلی نکات دیگر. همچنین لازم است طرف مقابلتان را هم بشناسید. با اینکه در دهه اخیر فضای بازتری برای آشنایی جوانان با همدیگر قبل از ازدواج بهوجود آمده است، اما متأسفانه اکثر آنها از این فرصت بهخوبی استفاده نمیکنند و با گفتن از چیزهای بیاهمیتی مانند تأثیر ماه تولد بر خصوصیات خلقی و رفت و آمدهایی که صرفاً هیجانانگیزند نه ایجادکننده شناخت، فرصت گرانبهای شناخت را هدر میدهند. شاید یکی از دلایل این امر اطلاع نداشتن جوانان از نکاتی است که باید در این دوران طلایی مورد توجه قرار بدهند.
پنج نکته طلایی برای یک ازدواج موفق
مسائلی که برای شناخت قبل از ازدواج لازم است متعدد هستند که در اینجا به اختصار به پنج مورد آن اشاره میکنیم:
ظاهر او را بپسندید. البته منظور از مورد پسند بودن ظاهر طرف مقابل این نیست که ذهنتان را به چشم و ابرو و یا قد و هیکل او محدود کنید. منظور این است که در اولین ملاقات، ظاهر او به دلتان نشسته باشد و مثلاً اگر چاق یا لاغر باشد، شما مشکلی با این مسأله نداشته باشید. درست است که اخلاق عامل مهمتری از ظاهر است اما به هر حال شما قرار است به غیر از ارتباط روانی و عاطفی با همسر آیندهتان، ارتباط جسمانی هم داشته باشید. پس همانطور که نباید وزن بیش از حدی به زیبایی بهخصوص زیباییهای مصنوعی که در سالهای اخیر رواج زیادی هم پیدا کرده است بدهید، از سوی دیگر هم نباید مسأله ظاهر را کاملاً نادیده بگیرید. به علاوه نوع پوشش، آرایش و منش فرد هم سر نخهای زیادی به شما میدهد که توصیه میشود همین حالا دنبال آنها را بگیرید چون میتواند به شناخت بیشتر شما کمک کند. برای مثال اگر شما فردی مذهبی هستید، شکل پوشش طرف مقابل میتواند آغازی برای گفتوگو و بررسی باور او نسبت به اصول مذهبی باشد.
بتوانید با او ارتباط بگیرید. اگر توانستید با کسی رابطه برقرار کنید، پس احتمالاً نکات مشترکی بینتان وجود دارد. سعی کنید در موقع ارتباط گرفتن کاملاً خودتان باشید و از طرف مقابل هم همین درخواست را داشته باشید تا اگر مانعی در برقراری ارتباط بینتان وجود دارد، همین حالا متوجه آن بشوید.
در جریان روابط مهم و تأثیرگذار گذشته او قرار بگیرید. برای مثال اگر او قبلاً نامزد داشته یا ازدواج کرده است، باید شما را در جریان بگذارد. این از دو جهت به شما شناخت میدهد: یکی در مورد اینکه او آدم صادقی است و قصد لاپوشانی و فریبکاری ندارد و دوم اینکه به شما کمک میکند تا با دلایلی که موجب به هم خوردن روابط گذشته او شده است، آشنا شوید. آگاهی از این دلایل این فایده را برای شما دارد که بیشتر با خلقیات، انتظارات، نقاط قوت و نقاط ضعف او آشنا شوید و بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.
مسؤولیتپذیری او در زندگی مشترک را جدی بگیرید. مهم است ببینید که «ما» شدن در زندگی مشترک برای او چه معنایی دارد؟ آیا «ما» را قبول دارد؟ آیا دیدگاهش به «ما» منطقی است؟ دیدگاه او نسبت به مرزهای فردی زن و شوهر بعد از «ما» شدن چگونه است؟ و سهم خودش را در «ما» شدن چقدر میبیند؟
خانوادهاش را بپسندید. متأسفانه خیلی از جوانان به اهمیت خانوادههای همدیگر چندان توجه نمیکنند و فکر میکنند که همین که ازدواج کنند دیگر کاری به کار خانواده طرف مقابل نخواهند داشت. این طرز فکر کاملاً اشتباه است. درواقع شما با یک نفر ازدواج نمیکنید بلکه دارید با برونداد طرز فکر و سبک رفتاری یک خانواده ازدواج میکنید. پس اهمیت خانواده را دست کم نگیرید و به معیارهایی مانند شرافت، آبرومندی، باورها، انسانیت، سبک روابط و درک زندگی در خانواده طرف مقابل توجه کنید. به علاوه مهم است که تناسب اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی خانواده او و خانواده خودتان را هم مورد توجه قرار بدهید.
منبع : مهر خانه