اخبار علمی

اگر اهل استخر هستید، بخوانید

ویتامین C می‌تواند کلر را در آب خنثی کند

قرار گرفتن در معرض کلر می‌تواند موجب آسیب رسانی به شریان‌ها و همچنین ضعف در سیستم ایمنی بدن و بلع آن می‌تواند سبب بروز استرس اکسیداتیو در سلول‌ها و نابودی اسیدهای چرب شود که موجب وخامت در سلامت قلبی خواهد بود. با این حال تحقیقات نشان داده راه‌هایی طبیعی و مؤثر برای خنثی سازی خطرات کلر وجود دارد. با ما همراه باشید.
ویتامین ث

قرارگیری در معرض کلر و اثرات ویتامین C

اسیدوزیس (فساد خون) یکی از خطرات دیگری است که با کلر در ارتباط است. اسیدوزیس زمانی رخ می‌دهد که یک ماده‌ی سمی شیمیایی اکسیژن سلول‌ها را سرکوب کند. اسیدوزیس همچنین می‌تواند سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان در کنار سایر بیماری‌های دژنراتیو شود.
علاوه بر استفاده از استخرها، استفاده از آب شیرین نیز می‌تواند شما را در معرض کلر قرار دهد. حال با توجه به اینکه آب‌های شیرین می‌توانند فیلتر شوند، افرادی که برای شنا از استخر استفاده می‌کنند می‌توانند در معرض کلر قرار گیرند. باید توجه داشت که کلر تنها از راه پوست وارد بدن انسان نمی‌شود، بلکه می‌تواند در هوای اطراف استخر نیز وارد شده و با تنفس وارد بدن افراد شود. این حالت می‌تواند برای افرادی که در محیط استخر وجود دارند و حتی در هنگام استحمام نیز وارد بدن انسان شود.

اسیدوزیس (فساد خون) یکی از خطرات دیگری است که با کلر در ارتباط است. اسیدوزیس زمانی رخ می‌دهد که یک ماده‌ی سمی شیمیایی اکسیژن سلول‌ها را سرکوب کند. اسیدوزیس همچنین می‌تواند سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان در کنار سایر بیماری‌های دژنراتیو شود

در طول زمستان، قرار گرفتن در معرض کلر می‌تواند سبب بروز بیماری‌های تنفسی شود، خصوصاً در خانواده‌هایی که از دستگاه‌های مرطوب کننده (بخور) استفاده می‌کنند. هنگامی که این مرطوب کننده‌ها آب را در فضا پخش می‌کنند، می‌توانند کلر را نیز بدین وسیله وارد هوای منزل کنند. با این حال و علی‌رغم تمامی خطرات بهداشتی، کلر به عنوان یک استریل کننده‌ی آب و محصولات مختلف در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی اگر این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که کلر می‌تواند سبب از بین رفتن باکتری‌ها، انگل‌های میکروسکوپی و بیماری‌های منتقل شونده از طریق آب (همانند وبا) شود، باز هم نمی‌توان این مطلب را فراموش کرد که این ماده سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود، زیرا یک ماده‌ی شیمیایی سمی به حساب می‌آید.

تمامی این مضرات در حالی است که می‌توان با استفاده از یک روش مؤثر، مواد شیمیایی سمی کلر را خنثی کرده و یا از بین برد و آن راه‌حل مؤثر، استفاده از اسید آسکوربیک یا ویتامین C است. البته عکس این قضیه نیز صادق است و کلر نیز می‌تواند سبب خنثی سازی و یا نابودی ویتامین C در بدن شود و این در صورتی اتفاق می‌افتد که میزان کلر بیش از ویتامین C باشد.
یک گرم ویتامین C می‌تواند ۱۰۰ گالن آب دارای غلظت یک الی چهار بخش در میلیون (PPM) کلر را خنثی کند.

رئیس انجمن ارولوژی ایران مطرح کرد

نخستین نشانه ابتلا به سرطان مثانه

خبرگزاری فارس: نخستین نشانه ابتلا به سرطان مثانه

رئیس انجمن ارولوژی ایران با اشاره به اینکه سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان شایع در زنان بوده که تهاجمی به شمار می‌رود و پیشرفت آن بسیار سریع است، گفت: مشاهده خون در ادرار را جدی بگیرید.

عباس بصیری در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در ارتباط با سرطان‌های شایع دستگاه اداری اظهار داشت: سرطان پروستات و همچنین مثانه از شایع‌ترین سرطان‌های دستگاه ادراری بوده که سرطان پروستات نسبت به مثانه سیر کندتری دارد و خیلی خطرناک نیست البته در برخی مواقع پیشرفت این سرطان لجام گسیخته می‌شود.

وی افزود: سرطان مثانه شاید آمار آن کمتر از سرطان پروستات نشود ولی نسبت به سرطان پروستات مهلک‌تر بوده و بیمار را به شدت مورد آسیب قرار می‌دهد.

این جراح و متخصص ارولوژی اضافه کرد: سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان شایع در زنان بوده که تهاجمی به شمار می‌رود و پیشرفت آن بسیار سریع بوده و درمان‌های پیچیده و پرهزینه‌ای را به همراه دارد.

بصیری گفت: در سرطان مثانه اولین علامت آن ادرار خونی بوده که ممکن است با هیچ علامت دیگری همراه نباشد. متأسفانه برخی از مردم با مشاهده یکبار خون در ادرار آن را جدی نمی‌گیرند و باید توجه داشت که حتی یک بار دیدن این مسأله بسیار حائز اهمیت است و باید دلیل آن توسط پزشک متخصص بررسی شود.

بادام زمینی

تحقیق جدید نشان می دهد رژیم غذایی حاوی بادام زمینی، نخود، سیب و مقادیر کم استرول های گیاهی موجب کاهش کلسترول و بهبود فشارخون می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، الگوی رژیم غذایی گیاهی موسوم به “رژیم غذایی پورتفولیو” بر چهار ماده خوراکی کاهش دهنده کلسترول تاکید دارد.

«حنا کاهلئووا»، سرپرست تیم تحقیق و مدیر موسسه تحقیقات بالینی در واشنگتن دی سی، در این باره می گوید: «مطالعات بالینی قبلی و مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که رژیم غذایی گیاهی می تواند موجب بهبود سلامت قلب شود.»

وی در ادامه می افزاید: «این مطالعه اثبات می کند که برخی مواد خوراکی گیاهی مخصوصا در کاهش کلسترول و تقویت سلامت عمومی قلب و عروق موثر هستند.»

رژیم غذایی ای که از نظر محققان دارای فواید سودمندی است شامل ۴۲ گرم مغزیجات آجیلی (آجیل های درختی یا بادام زمینی)، ۵۰ گرم پروتئین گیاهی بدست آمده از محصولات سویا یا حبوبات (لوبیا، نخود، نخودفرنگی، یا عدس)، ۲۰ گرم فیبر محلول حاصل از جودوسر، جو، بادمجان، بامیه، سیب، پرتقال، یا انواع توت ها و ۲ گرم استرول های گیاهی بدست آمده از مکمل ها یا محصولات سرشار از استرول گیاهی در روز است.

نتایج چندین مطالعه و بررسی نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی پروتئین گیاهی، فیبر، مغزیجات اجیلی، و استرول های گیاهی موجب بهبود چندین نشانگر ریسک بیماری قلبی-عروقی می شود که شامل کاهش در میزان کلسترول و بهبود در فشارخون است.

در پی پیروی از این الگوی رژیم غذایی، کلسترول بد LDL تا ۱۷ درصد کاهش یافت؛ درحالیکه کلسترول کل، تری گلیسیریدها، فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک، و پروتئین واکنشی C نیز کاهش یافت.

به گفته محققان، این رژیم غذایی به کاهش ریسک بیماری قلبی عروق کرونر تا ۱۳ درصد در مدت ۱۰ سال کمک کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*