یک خبر تکراری، اما به روز؛ تجمع مال باختگان مؤسسات مالی اعتباری همراه با شعار «هیهات منا الذله»!

مال باختگانی که پیشتر نیز بار‌ها و بار‌ها تجمع برگزار کرده و کوشیده‌اند به این وسیله گوش شنوایی برای شنیدن دردهایشان یافته و به کمک آن به سپرده‌هایشان دسترسی پیدا کنند، بار دیگر تجمع کردند.

به گزارش «تابناک»؛ با رقم خوردن اتفاقات وسیع، اما پراکنده در دی ماه سال گذشته، بسیاری از تحلیل‌گران، تجمع‌های پرشمار مال باختگان مؤسسات مالی اعتباری و بی توجهی مسئولان به آن‌ها را پیش‌درآمد اعتراضات فراگیر می‌خواندند؛ نکته‌ای که هرچند بسیاری بر آن اذعان داشتند، خیلی زود فراموش شد.

این را می‌شود از تکرار تجمعات اعتراضی دریافت که آخرین نمونه از آن امروز صبح در تهران آغاز شد و برای چند ساعت ادامه یافت. تجمع مال باختگان مؤسسه مالی و اعتباری ولیعصر (عج) و شرکت تعاونی توسعه کشاورزی البرز مقابل یکی از ساختمان‌های وزارت جهاد کشاورزی در یکی از معابر شلوغ و پرتردد در مرکز تهران.

تجمعی تکراری که هر بار توجه بسیاری از رهگذران و خودرو‌های عبوری از خیابان ولیعصر (عج) را به خود جلب می‌کند و این پرسش را به وجود می‌آورد که چگونه ممکن است مؤسسه‌ای مالی شکل بگیرد، سرمایه شهروندان را بگیرد و بعد به مشکلات فراوان دچار شود و هیچ به هیچ؟ مگر نه اینکه این مؤسسات از نهاد‌هایی مانند بانک مرکزی مجوز می‌گیرند و نهاد‌های نظارتی در خصوص مشکلات آن‌ها مسئولند؟

پرسشی بزرگ که بسیاری از مال باختگان هم بر آن تأکید دارند، چون نمی‌توانند بپذیرند پولشان را نزد نهادی گذارده‌اند که همه مجوز‌های قانونی را داشته، اما وقتی به مشکلی برخورد کرده، بناگاه «مؤسسه غیرمجاز» معرفی شده و سپرده گذارانش با همه مشکلات به امان خدا سپرده می‌شوند. انگار نه انگار که دایر کردن یک مغازه بی دریافت مجوز‌های قانونی ممکن نیست، اما موسساتی که غیرقانونی معرفی می‌شوند، شعبات پرشماری در سراسر کشور دارند.

موضوعی که بر اساس آن، بسیاری از شرکت کنندگان در تجمع‌های اعتراضی معتقدند نباید «مال باخته» لقب گیرند، چون در مؤسسات قانونی سپرده گذاری کرده اند، نه اینکه ریسک کرده و مالشان را به افراد غیر سپرده باشند که احتمال باختنش در میان باشد. درست مثل آن‌هایی که در بانک‌ها سپرده دارند.

نکته‌ای قابل تأمل که ظاهرا مسئولان برایش توضیح و پاسخی ندارند. درست مثل اعتراضات این افراد که پاسخی نمی‌یابد و رسیدگی نمی‌شود. افرادی که برای بازگشت سرمایه‌هایشان راه‌های قانونی را به روی خود بسته می‌بینند و مجبورند با اعتراض و برگزاری تجمع در خیابان، حق و حقوق خود را طلب کنند. تجمع‌هایی که ظاهرا تأثیر خاصی هم ندارند.

وضعیتی که موجب شده معترضان به نهایت استیصال برسند و ترجیح دهند به جای در دست گرفتن بنر‌های اعتراضی، شعار سر دهند؛ شعار‌هایی مانند «هیهات من الذله» که امروز مال باختگان دو مؤسسه مالی اعتباری وابسته به وزارت کشاورزی سر دادند، بلکه مسئولان را وادار به واکنش کرده و مشکلشان را چاره کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*