اثر ویتامین E روی پوست
ویتامین E یکی از مواد پرکاربرد در تولید محصولات آرایشی است، زیرا میتواند به عنوان تثبیت کننده طبیعی این محصولات باشد و عمر مفید آنها را افزایش دهد.
اما مهمتر از موارد فوق، نمیتوان از تاثیر این ویتامین بر سلامت پوست چشم پوشی کرد، این ویتامین در کنار ویتامین C دو محافظ فوق العاده پوست در برابر اشعههای مضر خورشید بوده و مانع از خشکی پوست میشوند.
همچنین ویتامین E میتواند خشکی پوست سر و موها را تا حدود زیادی بر طرف کند؛ با شروع فصول گرم سال بسیاری از افراد با خشکی پوست مواجه میشوند، مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین میتواند در حل این مشکل راهگشا باشد.
خطر روغن کانولا در مواد غذایی صنعتی
به اعتقاد متخصصان علوم تغذیه، بسیاری از محصولات غذایی فرآوری شده حاوی چربی بالا نظیر سس مایونز و چیپس برای سلامتی افراد مضر هستند، اما چرا این متخصصان چنین عقیدهای دارند؟.
یکی از دلایل ناسالم بودن مواد غذایی به اصطلاح کارخانهای، استفاده از روغن کانولا در تولید این محصولات است؛ اگر چه مصرف این روغن به شکل طبیعی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ برای بدن مفید است، انجام اصلاحات ژنتیکی و فرآوری روی این روغن، نه تنها کیفیت آن را کاهش میدهد بلکه مصرف آن برای سلامتی هم مضر است.
انجام اصلاحات ژنتیکی روی این روغن، میزان اسید اولئیک آن را به شدت افزایش میدهد، افزایش سطح این اسید در بدن منجر به بروز مشکلاتی همچون اختلال در سیستم ایمنی بدن، اختلال در عملکرد پلاکت خون، کند شدن آهنگ رشد، افزایش احتمال ابتلا به برخی سرطانها و بروز واکنشهای آلرژیک میشود.
اثر منفی هوای گرم بر روی عسل
اگرچه مصرف بسیاری از مواد غذایی برای سلامتی بدن مفید و ضروری است، با نزدیک شدن به فصل تابستان استفاده از این مواد چندان توصیه نمیشود.
سیر یکی از این مواد غذایی است، این خوراکی ضد سرطان و مملو از آنتی بیوتیکهای طبیعی در هوای گرم هستند که موجب برهم خوردن تعادل دمایی بدن میشود؛ همچنین میتواند حساسیتهای پوستی را هم افزایش دهد.
مصرف عسل را هم بهتر است در تابستان کاهش دهید، هوای گرم میتواند خواص فوق العاده عسل را از بین برده و آن را به یک خوراکی سمی تبدیل کند که خطر مشکلات عصبی و اختلالات ایمنی را افزایش میدهد؛ توصیه میشود در فصل تابستان از مصرف ماست ترش هم پرهیز کنید، چرا که اسید بالای آن در هوای گرم عوارضی را برای سیستم گوارشی انسان به همراه خواهد داشت.
تغییر ظاهری ناخنها را جدی بگیرید
به وجود آمدن برخی تغییرات ظاهری در بدن انسان میتواند نشان دهنده مشکلاتی در سلامتی فرد باشد.
شکل ناخنها یکی از این تغییرات ظاهری است، رنگ پریدگی ناخنها یا تورفتگی سطح ناخن ممکن است به دلیل کم خونی ناشی از فقر آهن باشد، همچنین اگر ناخن شما به راحتی میشکند احتمالا بدنتان به کم آبی دچار شده است.
پزشکان بروز لکههای سفید بر روی ناخنها را هم یکی از علائم ابتلا به دیابت میدانند.
کاهش مرگ زودرس با رژیم غذایی گیاهی
تهران – ایرنا – مطالعات محققان دانشگاه هاروارد آمریکا نشان می دهد رژیم غذایی گیاهی، می تواند آمار مرگ و میر زودرس را یک سوم کاهش دهد.
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، این مطالعه نشان می دهد حدود ۳۰ میلیون مرگ در سراسر جهان قابل پیشگیری است و به رژیم غذایی، چاقی و سیگار مربوط است. این مطالعه نشان می دهد حرکت به سوی رژیم غذایی گیاهی، می تواند آمار مرگ و میر زودرس را یک سوم کاهش دهد.
این مطالعه بر رژیم غذایی کاملا گیاهی تاکید نمی کند، بلکه نشان می دهد مصرف هرچه بیشتر میوه و سبزی و اجتناب از مصرف گوشت قرمز قدم بزرگی به سمت طول عمر است.در این مطالعه آمده است رژیم غذایی سالم بر تمام جنبه های سلامتی تاثیر گذار است.
این مطالعه همچنین نشان می دهد رژیم غذایی مملو از گیاهان و میوه قادر است در مدت دو هفته میزان کلسترول را حدود ۳۵ درصد کاهش دهد و تقریبا هیچ عاملی نمی تواند چنین تاثیری بر سلامتی داشته باشد.
رژیم غذایی گیاهی منجر به کاهش فشار خون،کاهش شاخص توده بدنی و احتمال بروز بیماری های قلبی می شود. در مقابل مصرف گوشت قرمز احتمال بروز سرطان را به میزان چشمگیری افزایش می دهد.
آنچه در رژیم گیاهی باید مورد توجه قرار گیرد، تامین پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین B12 مورد نیاز بدن است؛ چراکه اکثر این موارد توسط گوشت قرمز تامین می شوند. این مطالعه بیش از پیش تاثیر مثبت گیاهان و میوه ها و تاثیر منفی گوشت قرمز بر مرگ زودرس را تایید می کند.