موفقیت کشت محصول سازگار با اقلیم در استان خراسان جنوبی صادرکننده خارشتر شد

موفقیت کشت محصول سازگار با اقلیم در استان
خراسان جنوبی صادرکننده خارشتر شد
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی توانست با تولید رقم نمونه بذر خارشتر علاوه بر تامین نیاز استان این بذر را به سایر استان ها صادر کند. مرداد ماه سال گذشته بود که خبر تولید بذر خار شتر برای اولین بار در ایران آن هم در استانی مانند خراسان جنوبی رسانه ای شد، بذری که حالا می تواند همچون زمردی در مزارع استان تولید و چرخ اقتصاد و اشتغال را کوک کند. اولین مزرعه خارشتر استان در روستای چاهک موسویه استان خراسان جنوبی، اجرا شد. به گفته کارشناسان خارشتر گیاهی پایا و بوته ای نیمه چوبی است، این گیاه برای اولین بار در کشور در راستای اقتصاد مقاومتی و استفاده از پتانسیل های داخلی در اقلیم خراسان جنوبی کشت شد.

خاصیت های دارویی و مقابله با بیابان زایی
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با مهرمی گوید: خارشتر مقاومت بسیار بالایی در سرما، طوفان، خشکی و شوری دارد، این گیاه به وسیله بذر و ریزوم تکثیر می شود. مهدی عصمتی پور با اشاره به تلاش هایی که همکارانش برای تولید این بذر داشته اند، ادامه می دهد: از سال ۹۴ فعالیت های اولیه در حوزه این گیاه دارویی در استان آغاز شده و خوشبختانه توانستیم به تکنیک مهم بذر خارشتر برای اولین بار در کشور دست یابیم.

مقابله با بیابان زایی
وی با اشاره به اینکه مقابله با بیابان زایی یکی از مهم ترین اهداف در کشت این گیاه دارویی است، یادآور می شود: این گیاه خواص دارویی بسیاری از جمله ضد سیاه سرفه، ضد تب و لرز، ادرار آور و رفع صفرا دارد. عصمتی پور با بیان اینکه در ایران تحقیقات زیادی برای تولید این بذر در حال انجام بود چرا که گیاه خارشتر یک گیاه خودرو است و اغلب گیاهان خود رو وقتی قرار است به کاشت حداکثری و یک سری تغییرات ژنتیکی برسند یا تولید نمی شود و یا نمونه ای که خوب و مرغوب باشد را نمی توان از آن ها بدست آورد، افزود: به همین دلیل تلاش استان در این زمینه چندین برابر شد و در نهایت توانستیم بهترین نوع بذر خار شتر را تولید و در مزرعه نمونه کاشت کنیم.

خارشتر محصولی کم آب بر
عصمتی پور با اشاره به زمین های کاشت شده ای که حالا دیگر از آن ها برداشت می شود، می گوید: مسلط شدن به فرمول کاشت و فرآوری این گیاه نیاز به مطالعات فراوان و مسائل آزمایشگاهی دارد و ما اینک به این فرمول دست یافته ایم.
وی مصرف آب در این گیاه را بسیار پایین اعلام کرده و می افزاید: سال گذشته در راستای توسعه این گیاه اولین قرارداد با استان کرمان منعقد شد اما اینک به استان های دیگر نیز صادرات داریم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*