هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری های اینترنتی نوروزی فوت و فن های ضد کلاهبرداری

با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و حراج‌های نوروزی و روز مادر، شهروندانی که قصد خرید در حراج‌های اینترنتی نوروزی را دارند باید توجه داشته باشند در دام کلاهبرداران سایبری نیفتند.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با بیان این مطلب افزود: در این ایام شاهد تبلیغات گسترده و زیادی از حراج‌های نوروزی در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های آنها هستیم که با وعده تخفیف ویژه و ارزان به دنبال طعمه می‌گردند که شهروندان باید از چند نکته در این گونه موارد آگاه باشند.
سرهنگ علی محمدپور گفت: مجرمان سایبری با ترفند حراج در فضای سایبر به دنبال طعمه و شکار رمزهای عبور و اطلاعات مهم بانکی خریداران کادو برای روز زن و خریدهای نوروزی هستند.
وی عنوان کرد: شهروندان باید توجه کنند حتما در خریدهای اینترنتی از فروشگاه‌هایی خرید کنند که دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشند.
رئیس پلیس فتای خراسان‌جنوبی مهمترین اصل در خریدهای اینترنتی را خرید از فروشگاه‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی دانست و افزود: متاسفانه برخی از سودجویان سایبری با جعل نماد اعتماد الکترونیک (enamad) به دنبال سرقت اطلاعات بانکی قربانیان هستند اما کاربران باید بدانند که مهمترین نکته برای ناکام گذاشتن فیشرها (طراحان صفحات فیشینگ) رعایت نکات ساده ایمنی همچون تایپ کردن آدرس سایت و توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونیک است.
سرهنگ محمدپور در خصوص نحوه اطمینان از نماد اعتماد الکترونیک بیان کرد: کاربران با کلیک کردن بر روی تصویر لوگوی نماد، صفحه مجوز مربوطه را مشاهده می‌کنند در غیر این صورت نماد جعلی است.
وی افزود: همچنین دامنه وب سایت فروشگاه مورد نظر خود را در فهرست کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی منتشر شده در سایت نماد اعتماد به آدرس enamad.ir جستجو کنید.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی در خصوص تشخیص صفحات جعلی(فیشینگ) از اصلی گفت: برای اطمینان از این موضوع باید درگاه بانکی با HTTPS شروع شده باشد و همچنین کاربران مدنظر داشته باشند کد‌ امنیتی درگاه‌های‌بانکی با هربار refresh کردن تغییر می‌کند ولی معمولا در اکثر صفحات فیشینگ کد امنیتی به صورت عکس بوده وبا refresh کردن تغییر نمی‌کند.
وی یادآور شد: کاربران مدنظر داشته باشند برای واردکردن اطلاعات حساب، یا نام کاربری و… از صفحه کلید مجازی در نظر گرفته شده توسط درگاه‌های بانکی استفاده کنند.
سرهنگ محمد پور با بیان اینکه شهروندان توجه داشته باشند حتما در هنگام ورود اطلاعات بانکی خود در درگاه‌های بانکی در بستر فضای وب، از صفحه کلیدهای مجازی استفاده کنند، اظهار داشت: شهروندان در خریدهای نوروزی خود بهتر است رمز اول و دوم بانکی خود را به صورت هفتگی تغییر دهند تا مانع برداشت غیر مجاز از حساب بانکی خود شوند.
رئیس پلیس فتای خراسان‌جنوبی در پایان گفت: کاربران هشدار‌های پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای ‌مجازی یا پیام‌رسان‌های‌‌موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس‌فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش دهند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*