معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از آغاز طرح سلامت نوروزی از ۱۵ اسفندماه جاری تا ۱۵ فروردین ماه سال ۹۷ در سراسر استان خبر داد.دکتر مهدی زاده در جلسه آغاز اجرای این طرح ، گفت: در طرح امسال ۱۱۷ بازرس و ۲۷ اکیپ در قالب ۱۶۲۰ نفر روز کار، بازرسی از اماکن تهیه و توزیع غذا، فروشگاهها، هتل ها، کارگاههای قنادی، نانوایی ها و در مجموع هر مکان تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی را برعهده خواهند داشت.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط در زمان اجرای طرح همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب فعالیت دارند و اماکن مربوطه را بصورت کاملا سرزده بازرسی میکنند. وی با بیان اینکه سامانه ۱۹۰ آماده دریافت شکایات بهداشتی مردم در این ایام خواهد بود، ادامه داد: حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و مسافران نوروزی، ایمنی آب و مواد غذایی در سطح عرضه و کنترل دخانیات از جمله اهداف اجرای این طرح می باشد. وی به نظارت بر اماکن حساس مانند ترمینال مسافربری، ایستگاه راه آهن، فرودگاه، استخرشنا و نظارت بر مراکز حساس مانند مراکز عرضه و توزیع و فروش مواد غذایی و وسایل حمل و نقل بالقوه خطرناک و … در طول اجرای طرح سلامت نوروزی اشاره کرد و گفت: نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی با اولویت مواد غذایی حساس مانند نمونه برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی و ساماندهی دستفروشان اینگونه مواد از دیگر فعالیت های بازرسان در این ایام خواهد بود .وی با انتقاد از مصوبه آزاد شدن عرضه قلیان در قهوه خانه های مجوز دار این مصوبه را برگشت به عقب دانست و افزود: در طول سنوات گذشته تلاش های زیادی برای کنترل و ساماندهی عرضه قلیان در اماکن عمومی صورت گرفته که این مصوبه همه ما را خسته کرده و نشان می دهد که هیچ اجماع و کنترلی در سطح کشور در این حوزه وجود ندارد.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه همکاران بهداشت محیط امسال نیز همانند گذشته کنترل های لازم را در این زمینه در دستور کار خواهند داشت، بیان کرد: هر چند این کار سختی خواهد بود و اعتراضاتی را هم در پی خواهد داشت همکاران ما نظارت های لازم را خواهند داشت تا برگشت به عقب نداشته باشیم .مهدی زاده تصریح کرد: در سطح کشور قوانین خوبی داریم اما در سطح اجرا و پشتیبانی کمرنگ عمل می شود .وی به دستاوردهای طرح سلامت نوروزی از سال ۹۳ تا ۹۶ اشاره کرد و گفت: با توجه به بهبود وضعیت سامانه ۱۹۰ شاهد افزایش میزان شکایات و اخبار بهداشتی طی سنوات گذشته بوده ایم. مسئول سلامت محیط کار مرکز بهداشت استان نیز در این جلسه از اضافه شدن برخی از تجهیزات به گشت های بازرسی در این ایام اشاره کرد و گفت: گشت های بازرسی امسال به حداقل امکانات مانند: دستگاه شوری سنج، دستگاه سنجش بار میکروبی سطوح، دستگاه های نمونه برداری مواد غذایی و رطوبت سنج مجهز شده اند.