مصرف سبزیجات پربرگ سبز روند زوال شناختی را کاهش می دهد
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه راش شیکاگو در مطالعه ای به بررسی ۹۶۰ فرد با میانگین سنی ۸۱ سال که بدون علامت زوال عقل بودند پرداختند.
آنها دریافتند در بین این شرکت کنندگان، افرادی که بیشتر سبزیجات برگدار سبز مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که سبزیجات نمی خوردند از لحاظ شناختی و ادراکی ۱۱ سال جوان تر بودند.
به گفته محققان، سبزیجاتی نظیر انواع کلم و اسفناج سرشار از منابع محافظ ادراک و شناخت نظیر فولات، فیلوکینون، نیترات، α-توکوفرول، کامپفرول و لوتئین هستند که بسیار برای حفظ سلامت مغز مفید هستند.
توصیه هایی برای بهبود کلسترول
به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان، قندخون و فشارخون می تواند بر میزان کلسترول تاثیر گذارد، از اینرو افراد مبتلا به دیابت هم باید توجه ویژه ای به این فاکتورهای پرخطر داشته باشند.
محققان راهکارهای را برای کاهش کلسترول خون عنوان می کنند:
– افراد سیگاری باید سیگارشان را ترک کنند.
– کاهش وزن اضافی.
– ورزش کردن در اکثر روزهای هفته.
– پیروی از رژیم غذایی کم کلسترول و کم چرب همراه با مقادیر بالا میوه و سبزیجات تازه، و غلات کامل.
– افزایش مصرف چربی های مونواشباع نشده نظیر روغن کانولا، روغن آووکادو یا روغن زیتون.
– مصرف داروی کاهش کلسترول در صورت تجویز پزشک.
خمیردندان مانع فرسایش یا حساسیت دندان نمیشود
تهران – ایرنا – محققان دانشگاه برن سوییس با آزمایش ۹ نوع خمیردندان دریافتند هیچکدام از آنها مانع فرسایش مینای دندانها نمیشوند.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، شیوع فرسایش و حساسیت دندانها موجب عرضه روزافزون خمیردندانهایی به بازار شده است که مدعی درمان این مشکلات هستند. اما بر اساس این تحقیقات، رژیم غذایی مناسب و درمان توسط دندان پزشک کلید محافظت از دندانها در برابر پوسیدگی و سایر آسیبها است.
محققان نشان دادند علت حساسیت دندان، پوسیدگی مینا و بیرون آمدن عاج دندان است. بنابر این خمیردندانهایی که مدعی درمان حساسیت هستند، باید مانع فرسایش مینا شوند. به همین علت محققان ۹ نوع خمیردندان مختلف را بررسی کردند تا تاثیر آنها را بر حفظ مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی آن بیابند.
در این آزمایش مشخص شد تمام خمیردندانهای مورد بررسی، موجب مقادیری از فرسایش سطح مینای دندان شده هیچ یک از آنها مینا را در برابر سایش محافظت نمیکنند.
البته به گفته محققان این خمیردندانها در حفظ سلامت دندان موثر هستند، اما به عنوان یک وسیله کمکی کاربرد دارند و درمان اصلی محسوب نمیشوند. در واقع برای جلوگیری از فرسایش و پوسیدگی درمانها وجود سه عامل شامل درمانهاس تخصصی دندانپزشک، استفاده از خمیردندان مناسب و تغییر سبک زندگی، به ویژه رژیم غذایی، ضروری است
تاثیر روزه بر سلامت و تقویت مغز
متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید بار دیگر تاکید کردند که روزهداری به حفظ سلامت مغز کمک میکند.
به گزارش ایسنا، یک مطالعه به تازگی نشان داده است که رژیم غذایی شامل ۴۰ درصد کالری کمتر و مصرف کمتر مواد غذایی باعث کاهش التهاب در سلولهای مغزی موشها شده و عملکرد بافت مغزی را نیز حفظ میکند.
دکتر “بارت ایگن” از مرکز پزشکی دانشگاه “خرونینگن” هلند، در این ارتباط میگوید: جلوگیری از فعال سازی التهابی “میکروگلیا” ناشی از سالخوردگی تنها زمانی امکانپذیر است که رژیم غذایی موشها به غذاهایی با چربی کمتر همراه با مصرف محدود کالری تغییر مییابد.
میکروگلیا نوعی سلول در مغز است که به حفظ عملکرد مناسب بافت مغزی کمک میکند. نتایج بیشتر این تحقیق نشان میدهد که محدود کردن دریافت کالری نسبت به ورزش در حفظ سلامت مغز موثرتر است.
التهاب سلولهای مغزی با حالات دیگری نظیر مولتیپل اسکلروزیس (MS) و “آنسفالیت راسموسن” مرتبط است که میتواند منجر به تشنج یا زوال عقلی شود.
به اعتقاد متخصصان سراسر جهان، غذایی که برای قلب خوب است برای مغز هم مفید است. کارشناسان، رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب برای حفظ سلامت مغز در روند سالخوردگی را به مردم ارائه دادهاند از جمله اینکه مقدار زیادی از توتها، سبزیجات تازه به ویژه برگهای سبز، چربیهای سالم مانند روغن زیتون خالص، آجیلها، ماهی و غذاهای دریایی مصرف کنید و مواردی چون لوبیا و سایر حبوبات، میوهها، لبنیات کم چرب، مرغهای بومی و انواع غلات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف غذاهای سرخ شده، شیرینیها، غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و نمک را نیز محدود کنید.
همچنین توصیههای دیگری همچون، فعالیت بیشتر و پرهیز از بی تحرکی، خوردن حداقل یکبار در هفته ماهی که زیاد سرخ نشده باشد، توجه به میزان نمک موجود در غذاهای آماده، استفاده بیشتر از لیمو، سرکه، گیاهان و ادویهها در غذاها، استفاده از آجیلهای خام به جای بوداده و استفاده از سبزیجات در طیفهای رنگی گوناگون نیز در این ارتباط آورده شده است.
این تحقیقات توسط ۱۱ متخصص و کارشناس از شورای جهانی سلامت مغز صورت گرفته تا تاثیر رژیم غذایی بر سلامت مغز افراد بالای ۵۰ سال را مورد بحث قرار دهند.
به گزارش دیلی میل، مغز انسان از ۲۵ سالگی شروع به پیر شدن میکند و سرعت حرکت مایع مغزی نخاعی (CSF) در این سن تغییر میکند اما تاثیر آن بر اختلالات مغزی مانند زوال عقل که در سالمندان رخ میدهد هنوز مشخص نیست. همچنین بر اساس تحقیقات قبلی حجم و وزن مغز حدود پنج درصد در هر دهه پس از سن ۴۰ سالگی کاهش مییابد.
شیرِ پلاتیپوس، امیدی برای مقابله با “مقاومت آنتیبیوتیکی”
متخصصان علوم پزشکی امیدوارند شیر پلاتیپوس (نوکاردکی) بتواند به مبارزه با مقاومت آنتیبیوتیکی که یکی از بزرگترین مشکلات انسان امروزی است، کمک کند.
به گزارش ایسنا، متخصصان و دانشمندان علوم پزشکی در استرالیا در سال ۲۰۱۰ میلادی نوعی پروتئین بسیار قوی در شیر این حیوان نیمه آبزی کشف کردند که قادر به مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی است.
اکنون علت و چگونگی این اتفاق توسط متخصصان کشف شده و به گفته آنها شیر این حیوان میتواند منجر به تولید نوعی جدید از آنتیبیوتیکها شود.
این موجودات عجیب و بومی استرالیا دارای منقاری اردک مانند و پاهای زهرآلود بوده و یکی از تنها دو پستانداری است که تخمگذارند.
پلاتیپوس از راسته تک سوراخیان، گروهی کوچک از پستانداران است که هم تخم گذاری و هم شیردهی دارند. شیوه شیردهی این حیوان عجیب اینگونه است که پس از تغلیظ شیر در ناحیه شکمی خود، آن را از طریق منافذ پوستی ترشح کرده و از این طریق نوزادان خود را تغذیه می کند.
به گفته متخصصان، این سیستم تغذیهای با خواص آنتی باکتریال شیر این جاندار مرتبط است چرا که شیر پلاتیپوس در معرض محیط خارجی قرار گرفته و باعث میشود نوزادان آنها در تماس با باکتریهای مضر قرار بگیرند.
دکتر “جولی شارپ” از دانشگاه دیکن استرالیا اعتقاد دارد که این پروتئین آنتی باکتریال و منحصر به فرد موجود در شیر پلاتیپوس برای دفاع در برابر همین باکتریهاست. به همین علت متخصصان ساختار و خصوصیات این پروتئین را بررسی کردند تا متوجه شوند هر قسمت آن دقیقا چه کاری انجام می دهد. ویژگی های این پروتئین هرگز در هیچ کدام از ۱۰۰ هزار پروتئین تاکنون کشف شده، دیده نشده بود.
دکتر “ژانت نیومن” از آژانس علوم ملی استرالیا (CSIRO) می گوید این مطالعات به منظور آگاهی از عملکرد سایر داروها ادامه خواهد یافت.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در گزارشی که در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد اقداماتی را خواستار شد که بتواند مانع از وقوع «عصر پسا آنتی بیوتیکی» شود؛ دوره ای که عفونت های معمولی و آسیب های جزیی که چندین دهه قابل درمان بودند، دوباره باعث مرگ و میر می شوند.
مقاومت آنتی بیوتیکی هنگامی رخ می دهد که باکتری ها نوعی مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها پیدا کرده و آن را به نسل بعدی باکتری ها منتقل کنند.
طبق اعلام سازمان بهداشت عمومی انگلیس (PHE)، یک پنجم آنتی بیوتیک های تجویز شده غیرضروری اند چرا که بسیاری از بیماری ها خود به خود بهبود می یابند. سالانه ۵۰۰۰ نفر تنها در انگلیس به علت عفونت های مقاوم به داروها جان خود را ازدست می دهند.
به گزارش بی بی سی، خون اژدهای کومودو نیز یکی دیگر از منابع عجیب و غریبی است که به عنوان نوعی آنتی بیوتیک بالقوه جدید مورد بررسی قرار گرفته است.