تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که در درمان و رفع لکههای قهوهای پوست که بر اثر افزایش سن ایجاد میشود، موثر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ تخم یا دانه کتان دانهای ریز است و به رنگهای قهوهای، قهوهای مایل به زرد و طلایی وجود دارد. تخم کتان غنیترین منبع گیاهی گروهی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که با نام «آلفا لینولنیک اسید» (ALA) شناخته میشوند. در این مطلب برخی از خواص دانه کتان را بیان میکنیم.
بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی با تخم کتان
پیشگیری از دیابت با تخم کتان
تنظیم کلسترول خون با تخم کتان
رفع یبوست با دانه کتان
دانه کتان سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول است به همین علت تاثیر چشمگیری در رفع یبوست دارد؛ مبتلایان به یبوست مزمن باید یک قاشق چایخوری دانه کتان را شب در یک لیوان آب خیس و صبح روز بعد آن را میل کنند همچنین این افراد میتوانند ۲۰ گرم تخم کتان را در یک لیتر آب بریزند و ۵ دقیقه آن را بجوشانند سپس محلول را صاف و روزانه ۲ بار (صبح و شب) پس از غذا یک فنجان از این جوشانده را میل کنند. دانه کتان ۳ روز پس از مصرف اثر میگذارد.
پیشگیری از گُرگرفتگی در دوران یائسگی با تخم کتان
رفع چین و چروک صورت با تخم کتان
تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ در درمان و رفع لکههای قهوهای پوست که بر اثر افزایش سن ایجاد میشود، موثر است.
طرز تهیه دمنوش تخم کتان
یک قاشق پودر تخم کتان را در قوری بریزید سپس به آن، آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه سانتیگراد را اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه به خوبی دَم بکشد.
موارد منع مصرف دمنوش تخم کتان
زنان باردار، شیرده و مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر باید از مصرف دمنوش تخم کتان خودداری و اشخاصی که مشکلات التهابی روده مانند بیماری کرون دارند نیز باید در استفاده از این دمنوش احتیاط کنند؛ مصرف دمنوش تخم کتان در مبتلایان به سندروم تخمدان پلی کیستیک، آندومتریوز و فیبروئید (فیبروم رحم) ممنوع است.