شنبلیله نقش موثری در کاهش قند خون دارد؛ در دانه شنبلیله اسید آمینهای به نام «هیدروکسی ایزولوسین» وجود دارد که این اسید آمینه ترشح انسولین را تسریع میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شنبلیله گیاهی است که معمولاً در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد میکند؛ شنبلیله همچنین از گیاهان بومی کشور ایران نیز محسوب می شود، برخی خواص این گیاه را بیان میکنیم.
نابودی دیابت با شنبلیله
درمان سوزش سرِ دل با دانه شنبلیله
موهایی ضخیم و پرپشت با دانه شنبلیله
.
کنترل تب با شنبلیله
شنبلیله گیاهی تببر است؛ برای کاهش تب با استفاده از شنبلیله باید یک تا ۲ قاشق چایخوری دانه شنبلیله را به همراه چای سبز دَم، سپس به این دمنوش یک قاشق چایخوری عسل و کمی آب لیموترش تازه اضافه و میل کنید، این دمنوش را روزانه سه بار میتوان مصرف کرد.
افزایش شیردهی با کمک شنبلیله
شنبلیله سرشار از تستوفن است که باعث افزایش میزان پرولاکتین در زنان شیرده میشود و ترشح شیر را تسهیل میکند؛ برای افزایش شیر زنان شیرده، آنها باید روزانه سه مرتبه کپسول ۵۰۰ میلیگرمی شنبلیله مصرف کنند.
بهبود گُرگرفتگی در زمان یائسگی با شنبلیله
درمان پوکی استخوان به کمک شنبلیله
فیتواستروژنها که مواد گیاهی سرشار از استروژن هستند مانند شنبلیله، رازیانه، بذر کتان نقش موثری در درمان پوکی استخوان دارند.
طرز تهیه دمنوش تخم شنبلیله
یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله کوبیده را در یک قوری آب جوش بریزید و بگذارید ۳۰ دقیقه به خوبی دَم بکشد، میتوانید به آن کمی لیمو ترش و عسل نیز اضافه کنید.
موارد منع مصرف شنبلیله
افرادی که به بادامزمینی حساسیت دارند، ممکن است بدنشان به شنبلیله نیز واکنش نشان دهد، بنابراین این اشخاص باید در مصرف شنبلیله احتیاط کنند.
شنبلیله سطح قند خون را کاهش میدهد، استفاده از دوزهای بالای این گیاه باعث افت شدید قند خون میشود، بنابراین مبتلایان به دیابت باید با فاصله از داروهای خود از شنبلیله استفاده کنند.
تنفس پودر شنبلیله، آسم و علائم آلرژی را در افراد ایجاد میکند، زنان باردار نیز باید از مصرف شنبلیله خودداری کنند.