برخی از افراد با کوچکترین باد سردی دچار سرماخوردگی و بیماریهای ویروسی میشوند. در این مطلب مواد غذایی مناسبی برای افزایش مقاومت بدن در فصل پاییز ارائه شده است.
در ادامه چند ماده غذایی مفیدی را معرفی میکنیم که کمک میکنند تا پاییزی پرانرژی و دور از بیماریها داشته باشید.
۱- گردو
گردو را در سالاد بریزید و یا در وعده صبحانه به همراه پنیر میل کنید. چون یک ماده غذایی ضروری برای فصل پاییز است. گردو سرشار از آنتیاکسیدانها، امگا ۳ ها، پروتئین، ویتامین E و B و همچنین حاوی پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن است. شما میتوانید این ماده غذایی را در وعده صبحانه به همراه یک نوشیدنی گرم، یک واحد میوه مانند کیوی یا یکی از مرکبات و چند برش نان جو میل کرده و روزتان را با انرژی سپری کنید. البته یادتان باشد که میزان گردوی مصرفیتان از ۴ تا ۵ عدد بیشتر نشود چون در این صورت کالری بیشتری عایدتان میشود.
۲- ترهفرنگی
تره فرنگی صرفاً برای لاغری کاربرد ندارد. این سبزی همچنین حاوی آنتیاکسیدانها و ویتامینهای فراوان بوده و به راحتی میتوانید از آن سوپی خوشمزه برای روزهای پاییزی درست کنید. توصیه میکنیم که از همان روزهای آغازین پاییز وعدههای غذاییتان را با یک سوپ غلیظ مانند سوپ تره فرنگی آغاز کنید.
۳- ماهیهای حاوی ویتامین D
فصل پاییز با وجود تمام زیباییهایش باعث افسردگی و بیحالی در بسیاری از افراد میشود. دلیل آن نیز کاهش نور خورشید است که برای برخی افراد ایجاد افسردگی میکند. برای مقابله با کمبود ویتامین D حاصل از نبود نور کافی باید به فکر افزایش جذب این ویتامین از طرق دیگر مانند مصرف ماهی باشید. توصیه میکنیم به سراغ ماهیهای کوچک مانند ماهی ساردین و ماهی خال مخالی بروید. چون این نوع ماهیها حاوی فلزات سنگین کمتری هستند.
۴- لیموترش
گرچه میتوان از عسل در هر فصلی از سال استفاده کرد اما این ماده غذایی باید پای ثابت رژیم غذایی فصل پاییز باشد. عسل به ویروسها و باکتریها مقابله کرده و خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین شما را از بیماریهای این فصل دور میکند
هر چه میزان ویتامین C بدنتان بیشتر باشد کمتر دچار افسردگی و بیماریهای ویروسی میشوید. پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره جزو مرکباتی هستند که باعث بهبود خلق و خوی و تقویت سیستم ایمنی بدنتان میشوند. حتماً از میوههای تازه و کامل استفاده کنید.
۵- مرکبات
فیبرها باعث میشوند که قند میوهها یعنی فروکتوز به آرامی وارد جریان خون شود و با مصرف آنها احساس سیری طولانی مدتی خواهید داشت. اگر از مشکلات گوارشی رنج نمیبرید میتوانید روزانه تا ۳ واحد مرکبات میل کنید. اگر دچار ورم یا زخم معده نیستید همیشه از لیموترش استفاده کنید. لیموترش یکی از فوقالعادهترین منابع ویتامین C محسوب میشود.
۶- کدوحلوایی
انواع کدوحلوایی با رنگهای نارنجی چشمنواز منبع آنتیاکسیدانهایی هستند که باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل مهاجم خارجی میشوند. یادتان باشد که تخمههای داخل کدوحلوایی نیز منبع خوب پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی فوقالعادهای مانند منیزیم، آهن، فسفر، زینک، مس، پتاسیم و غیره هستند. در واقع این میوه با گوشت و تخمههایش دوست سلامتی و قدرت بدنی است.
۷- سیب و گلابی
یک ضربالمثل معروف میگوید روزی یک عدد سیب شما را از مطب دکتر دور میکند. در فصل پاییز سیبها و گلابیهایی که تازه به تازه وارد بازار میوه میشوند بسیار خوشطعم و آبدار هستند و در عین حال ویتامینها و فیبرهای بیشتری دارند. توصیه میکنیم با شروع فصل پاییز به طور مرتب سیب و گلابی میل کنید. البته بهتر است از انواع ارگانیک و طبیعی استفاده کنید.
۸- گروه کلمها
کلمها با هر رنگی که باشند مانند کلم برگ، گل کلم یا بروکلی و کلم قرمز و کلم بروکسل جزو سبزیجات مفید برای فصل سرما هستند. کلمها گنجینههای سلامتی هستند که به دلیل میزان بالای ویتامین B و C و همچنین آنتیاکسیدانها و پتاسیم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. توصیه میکنیم از انواع کلمها با رنگهای مختلف استفاده کنید. چون هر رنگی نشان دهنده خواص ویژه خود است. گل کلم و کلم سفید باعث ارتقای سلامت قلب میشوند. کلم قرمز خواص ضد پیری دارد. بروکلی و کلمهای سبز به تقویت قوه بینایی کمک میکنند.
۹- انگور
انگور سفید، قرمز یا سیاه جزو منابع آنتیاکسیدانها، ویتامینهای B۱، B۲، B۶ و ویتامین C است. بهتری است بدانید که انگور سرشار از فروکتوز است و میتواند به راحتی گرسنگی و بیحالی و کسالت شما را برطرف کند.
۱۰- عسل
گرچه میتوان از عسل در هر فصلی از سال استفاده کرد اما این ماده غذایی باید پای ثابت رژیم غذایی فصل پاییز باشد. عسل به ویروسها و باکتریها مقابله کرده و خاصیت ضدالتهابی دارد. بنابراین شما را از بیماریهای این فصل دور میکند