برخی عادتهای نادرست در زندگی و انتخاب خوراکیهای ناسالم به مرور زمان به مغز آسیب میرساند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف خوراکیهای شیرین میتواند سبب ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود.
محققان ارتباطی مستقیم بین سطح بالای گلوکزِ جریان خون موجود در مغز و بروز علائم از دست دادن حافظه کشف کردهاند.
کارشناسان همچنین دریافتند مصرف مواد غذایی کم شیرین میتواند به بهبود علائم بیماری در افراد مبتلا به آلزایمر کمک کند.
مواد قندی میتواند سبب تولید پروتئین سمی بتاآمیلوئید در مغز و ایجاد پلاکهای اختلال کننده در عملکرد سلولهای مغزی شود.
این یافتهها حاصل پژوهش دانشمندان موسسه ملی پیری (the National Institute of Aging) در آمریکا با کالبد شکافی برروی نمونه بافت مغز افراد متوفی در اثربیماری آلزایمر به مدت چندین سال است.
پژوهشگران همچنین دریافتند پلاکهای مغزی بیشتر در قشر جلوی سر که مرتبط با حافظه و یادگیری است به وجود میآیند.
محققان دانشگاههای بوت و کالج لندن نیز درپژوهشی مشابه دریافتند افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر از سایرافراد درمعرض ابتلا به بیماری آلزایمر و دمانس مغزی قرار دارند.
محققان براین اساس امیدوار هستند روش درمانی جدیدی برای کمک به مبتلایان به آلزایمر پیدا کنند و تا آن زمان به افراد توصیه میکنند از دوران جوانی از مصرف بیش از حد مواد قندی ازجمله شیرینی، شکر، قند، شکلات و سایر محصولات شیرین در رژیم غذایی خود اجتناب کنند،
زیرا افزون بر دیابت سبب ابتلای افراد به آلزایمر نیز میشود.