بخش مهم دانههای هندوانه، پروتئین، ویتامینهای گروه B، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، مس، منگنز و روی است. عجیبترین ویژگی این تخمها این است که کم کالری هستند.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
در گرمای تابستان هیچ چیزی بهتر از برشهای قرمز و خنک و شیرین هندوانه نیست. لذت بردن از میوهی خنک، به عنوان اسنک در یک روز داغ تابستانی حتی میتواند یک تفریح باشد. خیلیها ممکن است توجهی به تخمهای ریز و سیاه هندوانه نداشته باشند.
مثلاً شاید شما هنگام برش زدن هندوانه با دقت و تلاش، این دانههای ریز را جدا کنید تا وقتی میخواهید با ولع و اشتیاق این میوهی خوشمزه را بخورید، مزاحمی نداشته باشید. امروزه حتی دستگاههایی هم وجود دارد که تخم هندوانه را برایتان جدا میکند تا شما به راحتی لذت ببرید. اما تخمهای هندوانه خوردنی هستند و ارزش غذایی بالایی هم دارند.
بخش مهم دانههای هندوانه، پروتئین، ویتامینهای گروه B، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، مس، منگنز و روی است. عجیبترین ویژگی این تخمها این است که کم کالری هستند. اگر تخمهای هندوانه را خشک کرده و برشته کنید میتوانید یک اسنک عالی داشته باشید که به راحتی جای انتخابهای ناسالم را میگیرد.
تخمهای هندوانه را چطور برشته کنیم؟
بیشتر افراد، بافت و طعم تخمهای خام هندوانه را دوست ندارند، اما از نوع برشتهی آنها لذت میبرند.
تخم هندوانه منبع خوبی از اسیدفولیک است که به نام ویتامین B9 نیز شهرت دارد. اسیدفولیک برای عملکرد مناسب مغز ضروری است. زنان باردار باید اسیدفولیک کافی دریافت کنند چون کمبود آن میتواند منجر به نقص لولهی عصبی در نوزاد شود
تخمهای هندوانه را کاملاً آبکشی کرده و بگذارید خشک شوند. دانهها را یک شب در آب بخیسانید. چند روز صبر کنید تا دانهها جوانه بزنند. پوست رویی ِ سفت و سیاه را از دانه جدا کنید، سپس مغزها را در فر یا زیر آفتاب خشک کنید. مغزها را در سینی فر پخش کرده و کمی روغن زیتون به آنها بپاشید و کمی هم نمک بزنید و در درجهی ۳۲۵ فارنهایت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنها را برشته کنید. بگذارید خنک شود و بعد به عنوان یک اسنک سالم و مقوی نوش جان کنید. میتوانید کمی پودر دارچین هم بزنید یا ترکیبی از آبلیمو و فلفل قرمز روی مغزهای برشته شده بریزید تا طعمدارتر شوند.
میتوانید یک مشت از این مغزهای باارزش را در سالادتان بریزید یا از آنها در اسموتی خانگیتان استفاده کنید. اگر ترجیح میدهید تخم هندوانهی برشته را از بیرون بخرید، حتماً ابتدا برچسب غذایی آن را چک کنید.
اکنون با ده فایدهی بسیار خوب تخمهای هندوانه آشنا شوید:
۱. کنترل دیابت
دریافت عصارهی تخمهای هندوانه میتوانند یک درمان پشتیبان برای مبارزه با مشکلات دیابت باشند. میتوانید تخمهای هندوانه را بجوشانید تا نوعی چای هندوانه تهیه کنید.
یک مشت تخم هندوانه را در ۴ فنجان آب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید. درپوش ظرف را بگذارید. این معجون را مانند چای، هر روز بنوشید.
۲. مبارزه با خستگی
۳. حفظ سلامت قلب
۴. کنترل فشارخون
۵. حفظ سلامت عضلات
۶. کاهش چربی بدن
دانههای هندوانه سرشار از ترکیبی به نام سیترولین هستند که به اسیدآمینهی آرژنین متابولیسم میشود. آرژنین برای کاهش سرعت ِ ذخیرهی چربی در بدن سودمند است. تخم هندوانه کالری کمی دارد که برای کاهش وزن مفید است. این دانهها چربی بسیار کمی دارند اما این چربی، چربیهای تک غیراشباع و چندغیراشباع هستند که سالمند. مصرف مغزهای برشتهی تخم هندوانه به عنوان اسنک، به کنترل چربی بدنتان کمک خواهد کرد. هر چند تقریباً ۳۰ گرم از این مغزها، حدوداً ۱۵۸ کالری دارد اما نگران نباشید. شما نمیتوانید ۴۰۰ دانه (همان ۳۰ گرم) را یکجا بخورید!
۷. بهبود عملکرد مغز
۸. پیشگیری از مشکلات چشم
دانههای ریز هندوانه برای بیناییتان هم مفیدند و میتوانند ریسک زودرس تباهی لکهی زرد و سایر بیماریهای چشمی را کم کنند. ویتامین A موجود در این تخمها برای سلامت چشم سودمندند. کمبود ویتامین A میتواند موجب تباهی لکهی زرد شود. همچنین ویتامین C موجود در تخم هندوانه نیز برای حفظ سلامت چشم خوب است. این آنتیاکسیدان کمک میکند تا چشمهای شما از سایر بیماریهای مربوط به افزایش سن، مصون بماند. بیماریهایی چون خشکی چشم و بیماریهای مربوط به اعصاب بینایی و همچنین گلاکوما (آب سیاه).
۹. تقویت سلامت موها
۱۰. درخشان کردن پوست
فقط کافی است هر روز قبل از حمام کردن، پوستتان را با روغن تخم هندوانه ماساژ دهید.