یک روان شناس گفت:مهارت «نه» گفتن را از کودکی به فرزندان خود یاد بدهید تا در بزرگسالی دچار چالشهای متعدد بهصرف عدم توان نهگویی نشوند.
حسین ابراهیمیمقدم روانشناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه مهارت نه گفتن از اموری است که باید به فرزندان خود آموزش دهیم، گفت: عدم توجه والدین به این موضوع، موجب میشود که فرزندان آنها وارد فضایی شوند که عواقب خوشی به دنبال ندارد.
وی ادامه داد: برخی والدین به فرزندان خود میآموزند که همیشه باید به حرف بزرگ ترها گوش کرد و همیشه حق با بزرگ ترها است، اما در واقع، این آموزش کاملا غلط است و کودک باید یاد بگیرد که گاهی هم به خواستههای دیگران «نه» بگوید، چون در غیر این صورت کودک خود را تسلیم هر نوع خواسته بیمارگونه و آزاردهندهای خواهد کرد.
این روان شناس و استاد دانشگاه افزود: برای اینکه کودک تان «نه» گفتن را یاد بگیرد، باید از خانه شروع کنید. اگر شما همیشه فرزندتان را مجبور به اطاعت کردن از خواستههای تان میکنید و به محض دیدن واکنش منفی او، عصبانی و پرخاشگر میشوید، نباید انتظار داشته باشید کودک تان به همکلاسی که میخواهد خوراکی هایش را از او بگیرد، نه بگوید و در آینده در برابر خواستههای غیرمنطقی کسی که دوستش دارد مقاومت کند.
ابراهیمی مقدم اضافه کرد:مهارت «نه» گفتن را از کودکی به فرزندان خود یاد بدهید تا در بزرگسالی دچار چالشهای متعدد بهصرف عدم توان نهگویی نشوند.
وی تصریح کرد: کودکی که به موقع نه میشنود، مهارت نه گفتن را هم آسانتر کسب میکند؛ به همین دلیل به جای برآورده کردن همه خواستههای کودک تان در لحظه اعلام شدن شان یا به جای بی جواب گذاشتن آنها، سعی کنید او را گاهی با پاسخ منفی روبه رو کنید.
این روان شناس و استاد دانشگاه عنوان کرد: زمانی که فرزندتان از شما خواستهای دارد، بلافاصله به آن پاسخ مثبت ندهید؛ به بیان دیگر، هر اندازه «نه» گفتن در خانواده معقول و متناسب با شرایط اقتصادی و تربیتی خانواده باشد، قطعا بر آینده فرزندان تاثیر مستقیم دارد.
وی یادآورشد: نه گفتن یک هنر است و به این معنی نیست که افراد به هر شخصی که میرسند نه بگویند؛ بلکه به این معناست که کارهایی که از دستشان به خوبی و درست برمیآید، انجام دهند و کارهایی که نمیتوانند را با احترام به طرف مقابلشان بگویند که نمیتوانند.