به گزارش خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛
**آیا می دانستید سرکه سیب حاوی سطوح بالا از اسید کلروژنیک است؛ این ترکیب اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) را مهار می کند که به بهبود سلامت قلب و عروق منجر می شود؟
**آیا می دانستید سردرد یکی از عوارض دندان قروچه است که این عارضه بیشتر در زنان بروز پیدا می کند؟
**آیا می دانستید آرتریت روماتوئید یک بیماری سیستمی و عامل اصلی بسیاری از بیماریها است؛ به همین دلیل افراد دارای شغلهای پر استرس مانند خبرنگاری، آتش نشانی و پزشکان بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟
**آیا می دانستید شکر باعث التهاب بدن می شود و جوش و چین و چروک روی پوست شما را بیشتر می کند؟
**آیا می دانستید اسیدهای چرب امگا۳ باعث کاهش سطح کلسترول در بدن شده و از خطر ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک می کاهند؟
**آیا می دانستید سوار شدن به ترن هوایی می تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند؟
**آیا می دانستید تنهایی، می تواند قاتل شما باشد؟
**آیا می دانستید مصرف کوتاه مدت گردو با کاهش احساس گرسنگی، اشتها و افزایش فعالیت اینسولا راست مغز مرتبط است؟
**آیا می دانستید ویتامین C در رشد و ترمیم بافت سراسر بدن دخیل است؟
تولید کرم جوانکننده پوست از عصارههای گیاهی در کشور
دانشآموخته مقطع دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس موفق شد از عصارههای گیاهی، ترکیب مؤثرهای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کرده و فعالیت ضدپیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.
به گزارش ایسنا، دکتر نورالدین بختیاری، دانش آموخته دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر عامل یکی از شرکتهای دانشبنیان، ضمن استخراج ترکیب ضد پیری اورسولیک اسید از عصارههای گیاهی موفق شد کرم “جوانکننده و ترمیم کننده پوست”با برند SIRT را با اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی کشور تولید کند.
.
وی در خصوص ترکیبات موجود در کرم SIRT گفت: ترکیبات مؤثره موجود در این کرم علاوه بر اورسولیک اسید که از پوست سیب گرفته شده، حاوی ترکیبات مؤثره از سایر گیاهان است که همگی فعالیت ضد پیری یا جوانکننده دارند.
اورسولیک اسید”Ursolic acid” یک تریترپنوئید پنتاسایکلیک است که در پوست سیب یافت میشود. مقادیر زیاد این ماده، از سال ۱۹۲۰ به صورت گسترده در پوست گیاهان و ادویهجاتی مانند رزماری و آویشن پیدا شد. این ماده قادر است حجم توده عضلانی را افزایش و توده چربی را کاهش دهد. علاوه بر این اورسولیک اسید قندخون، کلسترول و تری گلیسیرید را نیز کاهش میدهد.
تولید کرم جوانکننده پوست از عصارههای گیاهی در کشور
دانشآموخته مقطع دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس موفق شد از عصارههای گیاهی، ترکیب مؤثرهای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کرده و فعالیت ضدپیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.
به گزارش ایسنا، دکتر نورالدین بختیاری، دانش آموخته دکتری بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر عامل یکی از شرکتهای دانشبنیان، ضمن استخراج ترکیب ضد پیری اورسولیک اسید از عصارههای گیاهی موفق شد کرم “جوانکننده و ترمیم کننده پوست”با برند SIRT را با اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی کشور تولید کند.
دکتر بختیاری در خصوص فعالیت تحقیقاتی خود گفت: عمده فعالیت تحقیقاتی من در ارتباط با “مکانیسم مولکولی پیری و STACs بیولوژی” است. در همین راستا و در جهت اقدام به تولید داخلی و تبدیل علم به ثروت، شرکت دانش بنیان ما توانست از دل طبیعت و از عصارههای گیاهی، ترکیب مؤثرهای به نام «اورسولیک اسید» استخراج کند و فعالیت ضد پیری این ترکیب را با انتشار مقالات معتبر علمی و ثبت اختراع به اثبات برساند.
وی در اشاره به اهداف این شرکت دانشبنیان تحت مدیریت خود اظهار کرد: هدف عمده این شرکت دانشبنیان تولید فرآوردههای ضد پیری با شعار “سلامت- پیری” است. در حال حاضر این شرکت با تحقیقات خود موفق به تولید کرم “جوان کننده و ترمیمکننده پوست”با برند SIRT شده است.
دکتر بختیاری تشریح کرد: Sirt یک پروتئین داستیلاز با فعالیت ضد پیری است که منجر به تنظیم سطح انرژی داخل سلولی میشود. اورسولیک اسید میتواند به افزایش بیان این پروتئین در اغلب بافتهای بدن منجر شود، همچنین منجر به افزایش فعالیت این آنزیم شود.
وی در خصوص ترکیبات موجود در کرم SIRT گفت: ترکیبات مؤثره موجود در این کرم علاوه بر اورسولیک اسید که از پوست سیب گرفته شده، حاوی ترکیبات مؤثره از سایر گیاهان است که همگی فعالیت ضد پیری یا جوانکننده دارند.
دکتر بختیاری افزود: شرکت دانشبنیان ما با همکاری شرکت دیگری توانست ترکیبات مؤثره موجود در کرم را در مقیاس نانو درآورد. این امر به قدرت جذب و توزیع سریع این مواد به داخل پوست کمک بسیاری میکند.
برخی از مواد غذایی به ویژه سبزیها میتوانند نقش بسیار مهمی در حفاظت از سلولهای مغزی و جلوگیری از آسیب به این عضو بسیار مهم بدن داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قرنها پیش که امکانات پزشکی به پیشرفتگی امروز نبود افراد از گیاهان و میوهها برای درمان برخی از بیماریها استفاده میکردند، آنها رژیم غذایی سالمی داشتند و کمتر به بیماری مبتلا میشدند.
از جمله سبزی و ادویههایی که برای حفظ سلامت مغز بسیار مفید هستند میتوان موارد زیر را نام برد.
زرد چوبه: این ادویه خوشمزه به دلیل وجود ترکیبات خاص خود از جمله ماده شیمیایی کورکومین برای تقویت قوای ذهنی، کاهش التهاب در مغز و بهبود خون رسانی به سلولهای مغزی بسیار مفید است ومصرف روزانه آن به ویژه به سالمندان توصیه میشود.
مریم گلی: یکی از سبزیهای خوشمزه و با خاص فراوان برای سلامت بدن و به ویژه تقویت حافظه است
گیاه هندی Bacopa Monnier: این گیاه نیز دارای تاریخچه طولانی در طب هندوها است و برای تقویت قوای ذهنی و حافظه استفاده میشده است.
گیاه Ginkgo Biloba: این گیاه نیز دارای اثرات ضد التهابی بسیار قوی است و میتواند به تقویت خون رسانی به بافت مغز کمک کند.
سیر: این چاشنی تند و معطر نیز دارای خواص درمانی فراوان برای بدن است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه میسوری بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است مصرف منظم سیر باعث جلوگیری از پیری سلولهای مغزی و بروز بیماری هایی همچون آلزایمر و نیز پارکینسون میشود.
رزماری: یکی از سبزیهای بسیار خوش مزه و با خواص درمانی فراوان برای بدن است. مصرف رزماری و حتی بوییدن آن میتواند بر عملکرد مغز و قدرت حافظه اثرمثبت داشته باشد. کارشناسان بر این اساس به والدین توصیه میکنند در وعدههای غذایی کودکان خود گیاه رزماری را اضافه کنند تا نمرات درسی بهتری کسب کنند.
نعناء: این گیاه معطر، خوشبو و لذیذ که دربسیاری از خوراکها و نوشیدنیها به کار میرود برای تقویت حافظه و سلامت سلولهای مغزی مفید است و مصرف روزانه آن به صورت خام یا همراه باغذاتوصیه میشود.
چای نعناء نیز یکی از نوشیدنیهای بسیار مفید برای حفظ سلامت بدن است که میتواند سبب تحریک ناحیه هیپوکامپ مغز و جلوگیری از افت حافظه شود.
با استفاده از این گیاهان میتوانید حافظه خود را تقویت کنید، اما قبل از مصرف آنها با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید تا با سایرداروهایی که مصرف میکنید تداخل نداشته باشد، همچنین قبل از مصرف از نداشتن آلرژی غذایی و تنفسی به این گیاهان مطمئن شوید.
روغن کنجد بسیار خوش عطر و بو بوده که به راحتی میتوان آن را جایگزین روغنهای خوراکی دیگر کرد.
مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درخصوص استفاده از روغن کنجد اظهار کرد: روغن کنجد پرس سرد با استفاده از وارد کردن فشار به دانههای کنجد بدست میآید و استخراج آن از دانه روغن صرفا یک روش مکانیکی است و هیچ گونه فرآوری یا افزودنی به دانه کنجد اعمال نمیشود.
وی افزود: در صورتی که روغن ارده که گاهی به روغن کنجد ارده نیز معروف است از ارده استخراج میشود و ارده به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن کنجد یا به عبارتی بو دادن کنجد و سپس آسیاب نمودن آن تولید میشود.
وی تصریح کرد: میتوان نتیجه گرفت روغنی که از ارده به دست میآید، روغن کنجد بو داده است در حالی که روغن پرس سرد کنجد، مستقیما از کنجد خام بدست میآید.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی اظهار کرد: روغن پرس سرد کنجد دقیقا همان خواص کنجد را دارد، چون هیچ تغییری در کنجد ایجاد نمیکند و روغن کنجد پرس سرد بسیار خوش عطر و بو بوده که به راحتی میتوان آن را جایگزین روغنهای خوراکی دیگر نمود.
به گفته شادنوش ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونهای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است، در واقع کنجد حاوی آنتی اکسیدانهای طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطانهای خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطانهای دستگاه گوارش، پروستات و سینه میشود. همچنین این روغن به دلیل دارا بودن ویتامین E. موجب شفافیت و لطافت پوست میشود.