سلول های بدن ما گوناگون هستند و نیازهای متفاوتی دارند تنها با تنوع دادن به نوع مواد غذایی که انتخاب می کنیم می توانیم این نیازهای مختلف را تامین نماییم.
همواره به مبتلایان به بیماری دیابت توصیه می شود که از سبزیجاتی استفاده کنند که شاخص گلایسمی پایینی دارند (منظور از شاخص گلایسمی، تغییرات قند خون پس از خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات است) این سبزیجات، به آنها کمک میکنند تا برای مدت طولانیتری احساس سیری داشته باشند و نیز برای مدت طولانیتری سطوح قند خون را ثابت و پایدار نگه میدارد. این سبزیجات عبارتند از:
• مارچوبه
• گل کلم
• کاهو
• بادمجان
• کرفس
• اسفناج
همانطور که در بالا نیز اشاره شد یکی از عوارض دیابت مشکلات قلبی و عروقی است و سبزیجاتی که به صورت طبیعی نیترات دارند در کاهش فشار خون و مشکلات عروقی مربوط به عوارض دیابت موثر است، این سبزیجات عبارتند از:
• ریواس
• کاهو
• شاهی
• کرفس
برخی از سبزیجات نسبت به سایر دیگر پروتئین بیشتری دارد که در کنترل قند خون و احساس سیری بیشتر و کمک به کنترل وزن موثرتر است، توصیه می شود برای تامین پروتئین مورد نیازتان از این سبزیجات بیشتر استفاده کنید، این سبزیجات عبارتند از:
• اسفناج
• مارچوبه
• کلم بروکلی
• گل کلم
مصرف سبزیجات بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت است. همواره به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود برای کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض دیابت در کنار داشتن یک برنامه غذایی سالم که رعایت اصل تنوع، تعادل و محدودیت برخی از مواد غذایی است، فعالیت فیریکی مناسب را فراموش نکنند تا بتوانند سالمتر زندگی نمایند.