به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از وبدا محمود خدادوست، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب سنتی ایرانی- اسلامی وزارت بهداشت، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، این ماه را یکی از بابرکتترین و بافضیلتترین ماهها و تندرستی را نعمتی الهی دانست و گفت: ائمه اطهار همواره مسلمانان را به شیوه درست زندگی، مصرف غذای متعادل، فعالیت منظم و برقراری تعادل میان نیازهای مادی و معنوی توصیه میکردند و رعایت آداب تغذیه، یکی از مهمترین عوامل رهایی از بیماریها و همواره مورد تاکید بوده است.
خدادوست، مصرف ماءالشعیر طبی را بهجای آب، برای جلوگیری از بروز تشنگی توصیه کرد و گفت: برای تهیه ماءالشعیر طبی، یک لیوان جو را با ۱۴ لیوان آب یا ۵۰ گرم جو را با ۴ لیوان آب، به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس از صافی رد کرده و مایع بهدست آمده را مصرف میکنیم که افراد سرد مزاج میتوانند هنگام مصرف، یک قاشق عسل نیز به آن اضافه کنند.
وی نوشیدن یک لیوان عرق کاسنی به تنهایی یا به صورت مخلوط با عرق شاهتره به میزان مساوی از هرکدام و همچنین مصرف کاهو و سکنجبین را در فاصله بین افطار تا سحر، برای جلوگیری از بروز تشنگی در طول روز مناسب دانست و به کسانی که در طول روز بسیار تشنه میشوند نیز توصیه کرد: افرادی که در زمان روزهداری بسیار تشنه میشوند، میتوانند یک قاشق چایخوری تخم خرفه را در نعلبکی بریزند، به آن دوغ اضافه کرده و بگذارند ۱۵ دقیقه بماند و سپس تخم خرفهها را به یک لیوان عرق کاسنی و شاهتره خود اضافه کرده و میل کنند.
مشاور وزیر بهداشت سپس به بیان آداب ورزش کردن در ماه رمضان پرداخت و گفت: ورزش کردن با دفع رطوبات همراه است و ایجاد تشنگی میکند و به همین دلیل نباید در ساعات گرم روز یا در محلهای گرم ورزش کرد.
وی افزود: یک تا دو ساعت بعد از خوردن سحری، زمان مناسبی برای پرداختن به ورزش است و ورزش کردن در اوج گرسنگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.