به گزارش خبرنگار مهر، فتالات ها دسته ای از مواد شیمیایی هستند که موجب اختلال در سیستم غدد درون ریز می شوند و به شکل گسترده ای در محصولات مصرفی نظیر اسباب بازی های پلاستیکی، مصالح ساختمانی خانگی و شامپوها استفاده می شوند.
این مطالعه برای اولین بار به ارزیابی ارتباط بین قرارگیری در معرض فتالات و عملکرد تیروئید در کودکان به مرور زمان می پردازد.
در این مطالعه، میزان ۵ فتالات و دو هورمون تیروئید از ۲۲۹ زن در طول بارداری و ۲۲۹ کودک ۳ سال جمع آوری شد. در دختران، میزان پایین هورمون فعال تیروئید تیروکسین آزاد (FT۴) با متابولیت های مونوn بوتیل فتالات (MnBP)، مونو ایزوبوتیل فتالات (MiBP)، مونوبنزیل فتالات (MBzP) و مونواتیل فتالات (MEP) مرتبط بود.
پم فکتور لیتواک، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کلمبیا آمریکا، در این باره می گوید: «تیروئید به عنوان کنترل کننده اصلی رشد مغز عمل می کند. هورمون های تیروئید زمان بندی رشد را تنظیم کرده و اگر این زمان بندی طبق برنامه نباشد، ممکن است پیامدهای برای مغز در آینده داشته باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «در این مطالعه، اختلال در تیروئید مشاهده شد، که می تواند بیانگر برخی مشکلات شناختی در کودکان قرارگرفته در معرض فتالات ها باشد و ما در حال بررسی این موضوع هستیم.»
محققان این دانشگاه در مطالعات قبلی خود به رابطه بین قرارگیری در معرض فتالات ها در دوره جنینی و ریسک داشتن IQ پایین در ۷ سالگی، آسم دوره کودکی، و مشکلات رشد حرکتی و روانی در کودکان پیش دبستان پی بردند.
به گفته لیتواک، «والدین دارای فرزندان کوچک باید از مصرف محصولات حاوی فتالات نظیر شامپوها و لاک ناخن خودداری نمایند.»