عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران درمورد چند راهکار مهم برای پیشگیری و رفع گرما زدگی در اوقات روزه داری توضیحاتی ارائه کرد؛
سید مهدی میر غضنفری متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: گرما زدگی ازجمله مشکلات شایعی است که عوارض ناشی از آن در اغلب موارد به علت انجام ندادن چند اقدام ساده، اما کلیدی درمیان روزه داران افزایش پیدا می کند و شاه کلید پیشگیری از گرمازدگی برای روزه داران در وعده سحری نهفته است.
این متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهایی برای جلوگیری از گرمازدگی در ماه رمضان، افزود: هنگام سحری مصرف کاهو سکنجبین، یک قاشق روغن بادام شیرین خوراکی، میوههایی همچون هلو، زدآلو و یک لیوان تخم شربتی کاملا کم شیرین ضروری است.
وی اظهار کرد: هر یک از این خوراکی و نوشیدنیها طبع سرد داشته و در کنترل و کاهش دمای بدن در طول روزه داری موثر هستند، از سوی دیگر جذب بالای آب در هر یک از این خوراکیها مانع از کم آبی و گرما زدگی ناشی ازکاهش مایعات بدن در ماه رمضان میشود.
میرغضنفری با بیان اینکه برخی اشتباه ها در افراد موجب گرما زدگی بیشتر و تشنگی طاقت فرسا در ماه مبارک رمضان میشوند، گفت: نوشیدن چای و آب فراوان، مصرف هندوانه، سبزی خوردن، غذاهای سنگین ویا تند در وعده سحری مهمترین اشتباه روزه داران است، زیرا چای، آب هندوانه به شدت مدر بوده و به فاصله دو الی ۳ ساعت پس از سحری موجب دفع بخش قابل توجهی از آب بدن میشوند و علاوه بر آن سبزی خوردن و غذاهای سنگین نیز با داشتن طبع گرم، تشنگی و علایم گرما زدگی را چند برابر میکنند