سود روزشمار برخی بانک‌ها ۲۲درصد شد

درحالی شورای پول و اعتبار نرخ سود روزشمار را برای بانک‌ها ۱۰درصد تعیین کرده که برخی بانک‌ها مدتی است سود روزشمار را به ۲۲درصد رسانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رقابت سودی بانک‌ها بار دیگر از سر گرفته شده و کار را به جایی رسانده که برخی از بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های خصوصی نرخ سود روزشمار را به ۲۲ درصد رسانده‌اند.

این درحالی است که براساس مصوبه شورای پول و اعتبار و ابلاغ بانک مرکزی نرخ سود روزشمار در بانک‌ها باید ۱۰درصد باشد نه ۲۲ درصد!

یکی از بانک‌های خصوصی که تجربه گذشته نشان می‌دهد سردمدار افزایش نرخ سود است، این بار هم پیشتاز رقابت سودی شده و با تعیین سود روزشمار ۲۲ درصد از مردم سپرده می‌گیرد. البته سود این بانک برای سپرده‌های مدت‌دار ۲۳ درصد است.

بانک خصوصی دیگری هم در این رقابت حضور دارد که سود روزشمار ۲۰ درصد را برای سپرده گذارانش در نظر گرفته است؛ در این بانک خصوصی از ۲۰ تا ۲۱٫۳۳ درصد سود به سپرده گذاران پرداخت می‌شود.

یک بانک خصوصی دیگر برای سپرده‌های کوتاه‌مدت با مبلغ دو تا ۲۰ میلیون تومان سود روزشمار ۱۷ درصد و بالای ۲۰ میلیون تومان سود ۱۸ درصد پرداخت می‌کند؛ سود این بانک برای سپرده مدت‌دار از یک تا ۲۰ میلیون تومان ۲۰ درصد، ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان ۲۱ درصد و برای مبالغ بالای ۵۰ میلیون تومان ۲۲ درصد است.

اما میان بانکهای خصوصی، وقتی از یک بانک خصوصی سؤال کردیم که نرخ سود این بانک چند درصد است، این پاسخ را دریافت کردیم که روزشمار ۱۰ درصد و یک‌ساله ۱۵ درصد! بنابراین باید عنوان بانک منضبط را به یکی از بزرگترین بانک‌های خصوصی داد که باوجود رقابت سودی ایجادشده حاضر به تخطی از مصوبه شورای پول و اعتبار نشده است.

در بانک‌های دولتی نیز سود روزشمار ۱۰ درصد و بلندمدت ۱۵ درصد اعلام می‌شود اما ازآنجایی که فضای ایجادشده در شبکه بانکی ممکن است منجر به خروج سپرده از بانک‌های دولتی شود این بانک‌ها نیز به‌ناچار باید نرخ سود را به‌گونه‌ای تعیین کنند که حداقل جذابیت را برای سپرده گذاران داشته باشند برهمین اساس در یکی از بانک‌های بزرگ دولتی نرخ سود ۱۷ درصد به‌عنوان سود روزشمار برای سپرده‌های بالای ۲۰ میلیون تعیین شده است.

یکی دیگر از بانک‌های خصوصی که همیشه در رقابت سودی حضور داشته این بار هم در تلاش برای حضور در میدان رقابت سودی است؛ این بانک خصوصی نرخ سود روزشمار مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت می‌کند اما فقط تا سقف ۱۰ میلیون تومان! در این بانک به سپرده‌های بالای ۱۰ میلیون تومان سود روزشمار ۲۲ درصد پرداخت می‌شود.

یک جمله معروف همیشه از سوی بانک مرکزی و بانکدارهای کارکشته درباره نرخ سود اعلام می‌شود و آن این است که بانکی که نرخ سود بالا می‌دهد یعنی حال و روز خوبی ندارد! ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز در همین ارتباط گفته است: بانک‌ها و مؤسساتی که سود بالاتری نسبت به سایر بانک‌ها می‌دهند در حال ورشکستگی هستند و سود بیشتر می‌دهند تا زمان بخرند.

رقابت سودی بانک‌ها درحالی بار دیگر از سر گرفته شده که طی ماه‌های اخیر بانکداران توافق کرده بودند که نرخ سود بانکی را کاهش دهند ولی همچنان که در دفعات قبل تعدادی از بانک‌ها زیر این توافق می‌زدند این بار هم بدقولی بین آنها مشهود است.

جالب است که کاهش جدید سود بانکی در پی اقدام داوطلبانه بانکها و با توجه به کاهش نرخ تورم و حمایت بانک مرکزی از بازار بین‌بانکی مصوب شده است.

کوروش پرویزیان رئیس کانون بانک‌های خصوصی در همین ارتباط گفته بود: نرخ سود سپرده در مرحله اول با توجه به کاهش تورم به ۱۲ درصد از ابتدای تیرماه ۹۵ تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد اما با ادامه کاهش نرخ تورم امیدواریم نرخ سود سپرده باز هم کاهش یابد تا برای بنگاه‌های کوچک و متوسط فضای بهتر تأمین مالی ایجاد شود.

به گزارش تسنیم، با مصوبه شورای پول و اعتبار و ابلاغ بانک مرکزی از تیرماه سال قبل، نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی در نرخ حداکثر ۱۵ درصد برای سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار یک‌ساله تعیین شد.

همچنین نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک یا مؤسسات اعتباری و مشتری، حداکثر معادل ۱۸ درصد است، همچنین نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایه‌گذاری معادل ۱۵ درصد و برای سایر تسهیلات معادل ۱۸ درصد تعیین شد.

بانک مرکزی بارها از بانک‌ها خواسته تا به مصوبات شورای پول و اعتبار پایبند باشند ولی در حوزه نرخ سود به‌دفعات بانک‌ها از این فرمان بانک مرکزی سرپیچی کرده‌اند؛ در تمام این مدت هم البته بانک مرکزی از ارجاع پرونده بانک‌های متخلف به هیئت انتظامی بانک‌ها خبر داده است.

اردیبهشت ماه سال جاری یکی از مدیران بانک مرکزی از ارجاع پرونده ۱۰ بانک و مؤسسه اعتباری به‌دلیل تخطی از نرخ سود مصوب به هیئت انتظامی خبر داد و گفت: مؤسسات و بانک‌هایی که از نرخ سود مصوب عدول می‌کنند، حسب قانون پولی و بانکی کشور، به هیئت انتظامی ارجاع داده می‌شوند و این هیئت آرای خود را در این باره صادر می‌کند.

علی نصیری مدیر نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی همچنین گفته است: در همین ارتباط طی سه سال گذشته، پرونده بیش از ۲۰ بانک و مؤسسه اعتباری با موضوعات مختلف و از این میان ۱۰ بانک و مؤسسه اعتباری با موضوع تخطی از نرخ سود بانکی به هیئت انتظامی ارجاع و هم‌اکنون احکامی برای برخی از آنها نیز در این خصوص صادر شده است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*