محققان دریافتند مصرف شکلات در کاهش خطر ضربان نامنظم قلب موثر است.
به گزارش ایسنا و به نقل از زینیوز، شکلات ماده غذایی است که افراد بسیاری به آن علاقه دارند، اما محققان اظهار کردند: مصرف شکلات نه تنها لذتبخش است، بلکه فوایدی نیز برای سلامتی دارد و در جلوگیری از ابتلا به ضربان نامنظم قلب موثر است.
بررسیها نشان داده است مصرف مقادیر متوسط شکلات به طور قابل توجهی خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (AF) را کاهش میدهد.
AF، رایجترین و خطرناکترین نوع ضربان نامنظم قلب است که منجر به ریتم نامنظم قلب میشود. این وضعیت، خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و اختلال شناختی را افزایش میدهد.
الیزابت موستوفسکی، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار کرد: شواهد بسیاری در رابطه با فواید سلامتی مصرف شکلات وجود دارد و مصرف متعادل این ماده غذایی در کاهش خطر ابتلا به آریتمی موثر است.
نتایج بررسیها نشان داده است بزرگسالانی که حداقل یک بار در ماه یا بیشتر شکلات میخورند، خطر ابتلا به AF در آنها نسبت به افرادی که به ندرت شیرینی و شکلات مصرف میکنند، ۲۰ درصد کمتر است.
درحالی که این مطالعه رابطه بین مصرف شکلات و کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی را ثابت میکند، محققان دریافتند به احتمال زیاد ترکیبات موجود در شکلات به نام فلاونوئیدها خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارند و در کاهش ابتلا به AF موثرند.
البته این بررسی نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتر دارد و عوامل دیگری مانند شیوه زندگی هم در کاهش ابتلا به بیماری نقش بسیاری دارد.