درد مفاصل را با این خوراکیها به راحتی از بین ببرید
آرتروز یکی از شایعترین مشکلات مزمن مفاصل، ناشی از ساییدگی و پارگی است که باعث کاهش زیرسازی غضروف میشود. این عارضه با درد و سفتی مفاصل همراه است. بنا به گزارش بهداشت جهانی حدود ۱۵ میلیون آمریکایی به آرتروز مبتلا هستند.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
خوشبختانه در حال حاضر داروها و درمانها روی این بیماری خوب پاسخ داده است و کنترل کردن آن نیز کار دشواری نیست. اما جالب است بدانید تغییر در شیوه زندگی و نوع رژیم غذایی در بهبود و کنترل این بیماری نقش به سزایی دارد.
در این گزارش ۶ توصیه غذایی برای بیماران مبتلا به استئوآرتریت و کاهش علائم آن را معرفی کردهایم.
ماهی
ماهی و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به شدت با التهابات مبارزه میکند. بهترین ماهیها برای جذب امگا ۳، ماهی خال خالی اطلس، قزل آلای دریاچه، شاه ماهی، ساردین و ماهی تن آلباکور است، چرا که این دسته از ماهیها جیوه کمی را دارا هستند. البته امگا ۳ را با استفاده از مکمل هم میتوانید به بدنتان برسانید.
میوه و سبزیجات ارگانیک
با خوردن میوه و سبزیجات زانوهایتان را در برابر این بیماری شایع مقاوم کنید. داشتن یک رژیم غذایی غنی از ویتامین و فیبر به کاهش علائم آرتروز بسیار کمک میکند. التهابها باعث شکل گیری «رادیکالهای آزاد» میشوند، آنها در واقع مولکولهای آسیب رسان به بدن هستند و در تقابل با سموم بدن ایجاد میشوند. آسیب رساندن به مفاصل زانویی از دیگر مضرات این رادیکالهای آزاد محسوب میشوند. آنتی اکسیدانها در مقابل این رادیکالهای آزاد میایستد و روند پیشرفت آرتروز را کاهش میدهد.
خوردن میوهها و سبزیجات دارای ویتامین سی بالا و آنتی اکسیدان فراوان مانند مرکبات، تمشک، توت فرنگی، فلفل دلمهای، کلم بروکلی، کلم پیچ، سیب زمینی شیرین، کاهو، زردآلو، پیاز، گوجه فرنگی، زغال اخته و سیب از جمله خوراکیهای بسیار مفید برای آرتروز هستند.
غذای تند
خوراکیهای سرشار از ویتامین E به التهابات ناشی از آرتروز زانو بسیار کمک میکند. از غذاهای حاوی ویتامین E بالا میتوان به اسفناج پخته، تخم آفتاب گردان، بادام، آووکادو، قزل آلا، روغن زیتون، کلم بروکلی، خربزه، کدو تنبل و کیوی اشاره کرد
التهابات با حرارت ارتباط دارد. اما تحقیقات علمی نشان داده است استفاده از ادویه جات تند که در بدن باعث حرارت میشود برای آرتروز بسیار مناسب است. بنیاد جهانی آرتروز توصیه میکند، بیماران از مصرف ادویه جاتی چون زردچوبه، زنجبیل و دارچین در زمان پخت و پز به منظور طعم دهنده غافل نشوند چرا که این ۳ ادویه برای بیماران آرتروزی بسیار مفید است.
چای سبز
نوشیدن یک فنجان چای سبز و چای زنجبیل به شدت درد ناشی از آرتروز را کاهش میدهد. یک مطالعه بروی موشها نشان داده است ساییدگی استخوانها با مصرف چای سبز بهبود مییابد.
کره بادام زمینی
اگر درد آرتروز امانتان را بریده است خوردن یک ساندویچ کره بادام زمینی به شدت دردتان را آرام میکند. کره بادام زمینی سرشار از ویتامین B3(نیاسین) است که برای کاهش التهابات و بهبود انعطاف پذیری بسیار مناسب شناخته شده است. علاوه بر آن کره بادام زمینی برای سلامت پوست، حفظ عملکرد سیستم عصبی، افزایش حافظه، کاهش کلسترول و کمک به هضم غذا بسیار کمک کننده است.
ویتامین E
خوراکیهای سرشار از ویتامین E به التهابات ناشی از آرتروز زانو بسیار کمک میکند. از غذاهای حاوی ویتامین E بالا میتوان به اسفناج پخته، تخم آفتاب گردان، بادام، آووکادو، قزل آلا، روغن زیتون، کلم بروکلی، خربزه، کدو تنبل و کیوی اشاره کرد.