یک پژوهشگر و محقق طب سنتی یک نوشیدنی موثر در ماه رمضان برای درمان کبد چرب را معرفی و توصیه هایی در زمینه موادغذایی مفید و مضر به این بیماران کرد.
گودی یا قوس بیش از حد کمر می تواند علاوه بر ظاهر بدن باعث کمردرد، کشیدگی عضلات و مشکلاتی از این دست نیز شود اما می توانید با استفاده از راهکارهای زیر این مشکل را به آسانی برطرف کنید.
شیردادن به نوزاد از درد سزارین می کاهد
به گزارش خبرنگار مهر، محققان اسپانیایی در این مطالعه ۱۸۵ زن سزارین شده را تحت نظر قرار دادند. تقریبا یک چهارم (۲۳ درصد) زنانی که به مدت دوماه یا کمتر به نوزادشان شیر سینه خود را داده بودند تا حدود چهار ماه بعد از زایمان، در محل جراحی درد مزمن داشتند. اما فقط ۸ درصد زنانی که دو ماه بیشتر به نوزادشان شیر داده بودند این درد مزمن را گزارش کردند.
دکتر کارمن آلیسیا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج ابتدایی نشان می دهد شیردادن به نوزاد به مدت بیش از دو ماه عاملی حفاظتی در مقابل درد مزمن بعد از سزارین است که در صورت شیردادن کمتر از دوماه ریسک بروز این درد تا سه برابر افزایش می یابد.»
به گفته محققان، این مطالعه دلیل خوب دیگری برای ترغیب زنان به شیر دادن به نوزاد شان است.
تشخیص اوتیسم در کودکان با معاینه دندان ها
به گزارش خبرنگار مهر، همچنین محققان دریافتند نوزادانی که در طول دوره مشابه زینک و منگنز کافی دریافت نکرده بودند با افزایش ریسک اختلال در رشد هم مواجه بودند. زینک و منگنز معمولا در برخی مواد خوراکی یافت می شوند.
محققان در این مطالعه، دندان های دوقلوهای که در مراحل مختلف رشد موردمطالعه واقع شده بودند را بررسی کردند. محققان میزان سرب، زینک و منگنز را با استفاده از لیزر برای ترسیم نقشه حلقه های رشد در دندان نوزادن تعیین کردند.
دکتر مانیش آرورا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما دریافتیم سرب در کودکان اوتیسمی به مراتب بیشتر از دوقلوهای سالم بود. همچنین میزان عناصر ضروری زینک و منگنز نیز در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم کمتر بود.»
دندان ها به عنوان محل موثق تشخیص میزان سرب تلقی می شوند چراکه در طول بارداری و بعد از تولد در حال رشد هستند. لایه های دندان به خوبی قرارگیری در معرض مواد شیمیایی را نشان می دهند.
آشنایی با خطرات بارداری در سن بالا
این روزها شمار زنانی که به دلایل مختلف، مادر شدن را در سنین بالاتر تجربه میکنند، پیوسته بیشتر میشود و به رغم آنکه اغلب آنها کودکانی سالم به دنیا میآورند اما واقعیت این است که حاملگی دیرهنگام میتواند مشکلآفرین هم باشد.
به گزارش ایسنا، در کشورهای پیشرفته و صنعتی باردار شدن زنان در ۴۰ سالگی امری استثنایی نیست اما یک مطالعه مبنی بر صدها هزار پرونده بارداری نشان میدهد که بچهدار شدن در سن بالا هم برای مادر و هم برای نوزاد ریسک بالایی دارد.
تیمی از متخصصان کانادایی، اطلاعات مربوط به سلامتی ۸۰۰ هزار زن باردار در ایالت واشنگتن را بررسی کردهاند که در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ گردآوری شدهاند. سن متداول برای بارداری در این مطالعه ۲۵ تا ۲۹ سال در نظر گرفته شده و فاکتورهایی چون تلقیح مصنوعی نیز در آن منظور نشدهاند. نتیجه این مطالعه که در دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور انجام گرفته در مجله تخصصی “پلوس مدیسین” منتشر شده است.
نتیجه بررسیها، منحنی رشد یابنده عوارض در تطابق آشکار با سن مادر را نشان میدهند. خطر اختلال در گردش خون، آمبولی یا نارسانی کلیه، مادران ۴۰ سال به بالا را تهدید میکند. مثلا ریسک نفوذ مایع آمنیوتیک از رحم به خون بسیار بالاست؛ عاملی که اغلب به مرگ مادر میانجامد.
به طور میانگین از هر ۱۰۰۰ زایمان، ۱۶ مورد با دشواری و عوارض سنگین جسمی همراه است و این نرخ در مادران ۳۹ سال به بالا به طور آشکار بالاتر میرود. نزد مادران ۴۰ تا ۴۴ ساله این نرخ به نسبت مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله، یک درصد افزایش نشان میدهد.
در این مطالعه ریسک شوک در حین زایمان برای گروه سنی بالاتر، سه برابر و ریسک آمبولی مایع آمنیوتیک هشت برابر ارزیابی شده است. در زنان ۵۰ سال به بالا، خطرات عمومی و جانی زایمان ۶ درصد بیشتر از زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله است.
به گزارش دویچهوله، متخصصان گفتهاند که نتیجه این مطالعه باید در خدمت مشاوره به زنانی قرار گیرد که حاملگی را به ۴۰ سالگی به بعد موکول میکنند؛ زیرا با روند صعودی سن بارداری، عوارض و بیماریهای مربوط به زایمان نیز در آینده تشدید میشوند.
چرا معده «ترش» می کند/توصیه به کم خوری در سحر
به گزارش خبرگزاری مهر، منصور رضایی در برنامه «یک نکته یک متخصص» شبکه رادیویی سلامت با اشاره به علل و راه های درمان ترش کردم معده در ماه مبارک رمضان، گفت: همانطور که می دانیم یکی از شایع ترین مشکل های تغذیه ای در ایام ماه مبارک رمضان بحث ترش کردن و برگشت غذا از معده است که مشکلات متعددی برای فرد ایجاد می کند و در دراز مدت می تواند برای سلامتی فرد بسیار مضر باشد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که عادات غلط غذایی افراد به ویژه در وعده سحر این مسئله را تشدید می کند و توصیه ما این است که اگر افراد می خواهند کمتر ترش کنند به ویژه در ساعات اولیه بعد از سحر، سعی کنند میزان مصرف چای و قهوه به عنوان موادی که اسفنکترهای معده را شل می کند و کاهش می دهد و برگشت غذا را راحت تر می کند، کمتر کنند.
رضایی گفت: مصرف غذاهای سرخ شده و مصرف مایعات در وعده سحری حالت ترش کردن در افراد را افزایش می دهد. پس اگر بخواهیم کمتر ترش کنیم باید میزان مصرف مایعات، چای و قهوه و غذاهای سرخ کردنی را در وعده سحری کمتر کنیم.