پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالیسی در گزارشی به اتحاد عربستان و آمریکا در جنگ یمن پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالیسی در گزارشی تحت عنوان «کمک ترامپ به سعودی ها در جنگ یمن میلیونها تن را در معرض گرسنگی قرار می دهد» نوشت: هر چه بیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مسیر تعمیق همکاریهای امنیتی خود با عربستان سعودی گام بر می دارد، زندگی شمار بیشتری از مردم یمن در معرض خطر قرار می گیرد.
ترامپ در جریان سفر به ریاض که نخستین توقفگاه وی در نخستین سفر بین المللی محسوب می شود، بدون تردید چیزهای زیادی از مقامات سعودی و عرب درباره جنگ در یمن و نیز تهدیدات ایران و نفوذ القاعده در این کشور خواهد شنید. ولی مقامات سعودی و سران عرب قطعا در مذاکرات خود با رئیس جمهور آمریکا، به موضوع متفاوت ولی بسیار جدی که یمن را به همان اندازه در معرض تهدید قرار داده است، اشاره چندانی نخواهند داشت: قحطی و گرسنگی گسترده در یمن.
جای تردیدی وجود ندارد که سیاست های نظامیگری عربستان سعودی، کشور یمن را به ورطه سقوط در فاجعه ای بشری سوق داده است ولی با این حال سعودی ها همچنان از ترامپ درخواست حمایت نظامی بیشتر می کنند. در این میان اگر آمریکا به حرفهای مقامات سعودی گوش کنند و در صدد افزایش کمک به آنها در جنگ یمن برآیند، باید گفت این اقدام به مثابه فرستادن چندین میلیون یمنی دیگر به کام قحطی و گرسنگی بیشتر خواهد بود.
سعودی ها، نیروهای انصارالله را تهدید امنیتی مستقیم بر ضد خود می دانند ولی در عین حال آنان را دست نشانده ایرانی ها توصیف می کنند. عربستان از این جهت تلاش می کند تا دولت قبلی را به صنعا بازگرداند و مانع از نفوذ ایران در شبه جزیره عرب شود. بدون شک این موضوع در مذاکرات ترامپ با اعراب به منظور تقویت موازنه منطقه ای و مهار قدرت ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در هر حال در طول دو سال گذشته اوضاع به وفق مراد سعودی ها در یمن پیش نرفته است. حملات هوایی فشرده عربستان یمن را به تلی از خاک تبدیل کرده است ولی این حملات هیچ نتیجه استراتژیک نداشته است. دوره های مخالف مذاکرات بین المللی درباره یمن با شکست مواجه شده و هیچیک از دو طرف مایل به اعتراف به این نکته نبوده اند که نمی توانند به اهداف خود در میدان نبرد دست پیدا کنند. تا قبل از این، تلاشهای دیپلماتیک آمریکا به درستی بر محور تقویت شراط به منظور دستیابی به راه حل سیاسی و نه تشدید جنگ قرار داسته است. ولی تغییر سیاست ترامپ به سمت تشدید بحران نظامی، فاجعه بشری در یمن را بحرانی تر خواهد ساخت.
با توجه به تداوم درگیری ها برنده واقعی جنگ در یمن مرگ و گرسنگی هستند. در این میان مسئولیت ائتلاف سعودی در دامن زدن به بحران بیشتر است. آنها در حملات خود انبارهای دارو و کمکهای بشردوستانه، مدارس و پلها و تاسیسات آبرسانی را هدف قرار می دهند و به رغم فشارهای بین المللی سعودی ها کمترین توجهی به تلفات انسانی و غیرنظامیان درعملیات خود نداشته اند.
سفر ترامپ به ریاض در این زمینه اهمیت پیدا می کند. در حالی که هیچیک از دو طرف مایل به چانه زنی نیستند، ائتلاف سعودی به دنبال تغییر معادلات نظامی است و می کوشد تا بندر حدیده را بار دیگر به تصرف در آورد و برای این کار به دنبال جلب حمایت آمریکاست. سعودی ها بیم آن دارند این بندر به پایانه ای برای ورود تجهیزات از ایران تبدیل شود. آنها می گویند تصرف این بندر می تواند قاعده بازی در یمن را تغییر دهد. ولی رئیس جمهور و تیم وی نباید به این توجیهات گوش دهند. زیرا بعید است تشدید فشارهای نظامی و اقتصادی معادله اصلی سیاسی را برای انصارالله تغییر دهد حتی اگر آمریکایی ها در صدد حمایت همه جانبه از سعودی ها برآیند. این روند تنها افزایش شمار تلفات غیرنظامی را به همراه خواهد داشت.
آمریکا باید بداند مناقشه یمن تنها در کنار میز مذاکره و نه در میدان نبرد حل می شود و سیاست واشنگتن باید بر محور تشدید فشارها بر همه طرفها به منظور دستیابی به توافق از طریق مذاکره باشد و نه فروش تسلیحاتی به یک طرف. ترامپ و مشاورانش باید به سعودی ها بگویند آنها راضی به تشدید قحطی و گرسنگی و فاجعه بشری در یمن نیستند و عربستان سعودی هم نباید به چنین چیزی راضی باشد.