ظریف درمقاله‌ای درالعربی الجدید ؛ همه کشورها در برابر سناریوهای خطرناک بایستند

وزیر امور خارجه ایران با انتشار مقاله ای در روزنامه العربی الجدید نوشت: امیدواریم همه کشورها در برابر سناریوهای خطرناک بایستند.
امیدواریم همه کشورها دربرابر سناریوهای خطرناک بایستندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه العربی الجدید چاپ لندن، آقای ظریف،  این مقاله را در آستانه سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نوشته است، تا مواضع کشور خود را درباره موضوعات مختلف و مرتبط به این سفر، سیاست های منطقه و دیدارهای ترامپ در ریاض تبیین کند.
ظریف در مقاله خود تاکید کرده است، ایران امیدوار است، همه کشورهایی که به صلح و همکاری بین المللی پایبند هستند و نیز همه کشورهای منطقه و همسایه، در برابر سناریوهای خطرناکی بایستند که ممکن است موفقیت آنها به عمیق شدن هرچه بیشتر فجایع انسانی در منطقه منجر شود.
متن کامل؛
به نوشته روزنامه العربی الجدید، چاپ لندن، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مقاله ای در این روزنامه نوشت: خاورمیانه(منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا ) در حال عبور از شرایطی حساس و خطرناک است. در حالی که شاهد بی ثباتی ناشی از دخالت های خارجی در افغانستان، عراق و لیبی هستیم و پایانی هم برای این وضع نمی‌بینیم، ملاحظه می‌شود بحران های طولانی و مزمن در سوریه، یمن و بحرین، چهره ترسناکی از واقعیت مسلمانان به جهان ارائه می‌دهد. در این شرایط، خبر حضور برخی مقامات منطقه ای در عربستان، آنهم همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عربستان، جالب توجه است.
برخی حکومت ها در منطقه، طی سالهای اخیر تلاش کردند محیط اطراف ما را به سمت بی ثباتی بکشند و برای این منظور سیاست های تنش زا اتخاذ کردند و رفتارهایی پیش گرفتند که در نشر و حمایت از تفکرات افراطی و ارائه چهره ای نادرست از اسلام خلاصه می‌شود. این حکومت ها همچنین با تلاش برای ایجاد بی ثباتی، کشتار و درگیری بین برادران، منافع مردم خود را قربانی کردند. این سیاست ها، که تنش زاست، در نهایت فقط به دشمنان سرسخت امت اسلامی و عربی کمک می‌کند.
یکی از ابعاد این سیاست ها، همکاری در زمینه طرح ایران هراسی، است؛ طرحی که رژیم صهیونیستی از سالها پیش آن را تبلیغ کرده بود. ایران به مذاکرات هسته ای موفقیت آمیز با گروه پنج بعلاوه یک، وارد شد درحالی که اطمینان داشت ادعاهای جنگ طلبان واهی و بی اساس است و به توانایی مذاکره ودیپلماسی ایمان داشت. ایران به این ترتیب توانست بنیان تصور وحشتناک و موسوم به بمب هسته ای ایران را فرو بریزد و مانع از آن شد با تهدیدهای پوچ و بی اساس جنگ فرسایشی جدیدی بر منطقه تحمیل شود. موفقیت این روند که در نهایت به یک سند بین المللی قوی معروف به برنامه جامع اقدام مشترک، رسید از حمایت همه مقامات مسئول در جامعه جهانی برخوردار است و یک راه روشن را برای حل سایر مشکلات منطقه به همگان نشان می‌دهد.
در ادامه این مقاله آمده است: در این شرایط، ایران امیدوار است همه کشورهای پایبند به صلح و همکاری بین المللی و همچنین کشورهای منطقه و همسایه، در برابر سناریوهای خطرناکی بایستند که موفقیت آنها به ریشه دار شدن هرچه بیشتر فجایع انسانی در منطقه منجر می‌شود و دیوار بی اعتمادی بین همسایگان را بلندتر می‌کند. ایرانی که از ثبات برخوردار است، امروز می‌خواهد ثبات بر همه منطقه حاکم شود؛ زیرا می‌داند اگر همسایه امن نباشد، تامین امنیت در خانه محقق نخواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران، همواره برای گفتگوی سازنده آماده است و دولت روحانی، پیشتر طرح هایی را ارائه داده بود، مانند جهان عاری از خشونت و طرح چهار ماده ای حل بحران سوریه. علاوه بر اینها، ایده هایی مانند برگزاری همایش گفتگوی منطقه ای، از جمله ایده های ایران بود. این کشور همچنان خود را به پیگیری این طرح ها و ایده ها ملزم می‌داند و برای تحقق آنها گام هایی عملی برداشته است.
محمد جواد ظریف در ادامه این مقاله نوشته است: شهروندان کشورهای عراق و افغانستان نمونه های زیادی از همکاری با ایران را به منظور تحقق امنیت و صلح و کمک به بازسازی و بهبود شرایط معیشتی شاهد بوده اند. حتی مقامات آمریکا هم که خودشان عامل مشکلات کنونی در این دو کشور هستند،‌ بارها به نقش مثبت ایران در مبارزه با تروریسم، بازسازی زیر ساخت ها، ایجاد راه های ترانزیت کالا، کمک به تحقق توسعه و پیشرفت در کشورهای همسایه اذعان کرده اند.
ایران به عنوان یک کشور مسئول و به عنوان یک قدرت دارای تاثیر منطقه‌ای، حتی یک روز در دام جنگ طلبان و متجاوزان گرفتار نشد. عراق  در زمان صدام حسین جان هزاران زن و مرد و کودک ایرانی را گرفت، اما وقتی در سال هزار و نهصد و نود و یک به صدام حسین کویت حمله کرد، ایران تصمیم گرفت چشم خود را در برابر کارهایی ببندد که کشورهای حامی صدام حسین در جنگ او با ایران انجام دادند و بر اساس سیاست های اصولی اش، به حمایت از کویت شتافت. البته فقط این نیست، بلکه ایران در بازسازی کویت بعد از جنگ نیز مشارکت کرد. از جمله اقدامات ایران در کمک به کویت، تلاش برای مهارکردن آتش چاه های نفتی کویت بود. ما همچنان به پایبندی به سیاست های اصولی خود اصرار داریم، هرچند برخی کشورهای همسایه، اشتباهاتی مرتکب می‌شوند. یکی از مقامات عربستان، اخیرا تهدید کرد جنگ را به داخل ایران خواهد کشاند، اما من امروز رسما و به نیابت از دولت ایران اعلام می‌کنم ما آماده هستیم تا صلح را به منطقه و زودتر از همه کشورها به عربستان هدیه دهیم.
بدون شک تحقق این مسئله منوط به این است که دولت عربستان جنگ بیهوده و حملات به مردم یمن را متوقف کند و از سرکوب اکثریتی دست بردارد که خواستار دمکراسی در کشورهای مجاور هستند. اگر رئیس جمهور آمریکا به شعارهای تبلیغاتی خود پایبند باشد و خود را دوست ریاض بداند، باید درباره راه هایی با آن مذاکره کند که تضمین می‌کند تروریست های تکفیری از ادامه آتش افروزی در منطقه و تکرار حوادثی از قبیل یازده سپتامبر، توسط طرفداران خود در کشورهای غربی، منع می‌شوند.
در پایان این مقاله آمده است: ایران به منظور مبارزه با تروریسم، افراطی گری و بازگشت امنیت به سوریه، برای همکاری با کشورهای منطقه و حتی کشورهای خارج ومنطقه آمادگی کامل دارد. رفتار تهران در این همکاری تابع اصلی است که ایران همواره در سیاست خارجی خود به آن پایبند بوده است. این اصل، مخالفت با سیطره طلبی و تسلیم نشدن در برابر آن است. از آنجا که ما به سلامت اراضی و حاکمیت مستقل همه کشورهای منطقه احترام می‌گذاریم، و بر ضرورت دخالت نکردن در امور داخلی یکدیگر و بررسی مسالمت آمیز همه اختلاف ها تاکید می‌کنیم، می‌دانیم که منافع طولانی مدت ایران و سایر کشورهای منطقه و جهان نیازمند مبارزه با دو پدیده افراطی گری و تروریسم است به خصوص وقتی این دو پدیده در ردای دین ظاهر می‌شوند و ما از هیچ کوششی در این خصوص دریغ نخواهیم کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*