مجتبی ذوالنوری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به موضوع پرداخت هبه به خانواده جانباختگان فاجعه منا ازسوی عربستان سعودی، گفت: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید در این زمینه فعال تر عمل می کرد اما متأسفانه دیپلماسی منفعل و کم خاصیتی در ماجرای تعرض در فرودگاه، سقوط جرثقیل و فاجعه منا داشتیم.
پذیرش دریافت هبه راه را برای توجیه جنایات آینده عربستان باز می گذارد
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: لازم بود شأن و منزلت حجاج لحاظ شود و عربستانی که قصور و تقصیر خود را در قضیه فاجعه منا نمی پذیرد و دیه را به هبه تبدیل می کند در واقع راه را برای توجیه جنایات آینده خود باز می گذارد.
وی ادامه داد: اگر عربستان سعودی پرداخت دیه را می پذیرفت دیگر چنین فاجعه ای تکرار نمی شد از این رو سازمان حج و دستگاه دیپلماسی کشورمان نباید زیر بار آن می رفت.
الصاق دستبند شناسایی به حجاج ایرانی تبعیض آمیز است
ذوالنوری همچنین به موضوع دستبند الکترونیکی که قرار بود برای حجاج ایرانی استفاده شود، اشاره و عنوان کرد: الصاق دستبند شناسایی به دست حجاج ایرانی خلاف شأن است البته قرار بود این دستبندها الکترونیکی باشد که مسئولان سازمان حج اعلام کردند الکترونیکی نبوده و دستبند معمولی برای شناسایی زوار است.
این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: با این حال اگر قرار باشد دستبندهای شناسایی برای تمام حجاج بیت الله الحرام استفاده شود قابل قبول است و اگر صرفا برای حجاج ایرانی باشد، به دلیل تبعیض آمیز و ذلت بار بودن آن، قابل پذیرش نیست و سازمان حج نباید زیر بار آن می رفت.
مبلغ هبه عربستان به خانواده شهدای منا بیش از نرخ دیه در ایران بوده و یکجا پرداخت می شود
وی تأکید کرد: دستگاه دیپلماسی می توانست به قاطعیت بیشتر و به پشتوانه مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان به شکل قوی تری در مذاکرات با عربستان ظاهر شود چنانچه در نهایت اگر به نتیجه نمی رسیدند نیز مشکلی ایجاد نمی شد و در آن شرایط حتی وجوب حج طبق نظر علما و مراجع ساقط می شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص مبلغ هبه خاطرنشان کرد: مبلغ هبه که قرار است بر اساس میزان دیه انسان کامل در عربستان باشد از نرخ دیه در ایران بیشتر است و قرار است به صورت یکجا پرداخت شود اما زمان آن مشخص نیست./