تولید کرم‌های ضدآفتاب کاراتر با قابلیت رهایش ماده‌ ضدسرطان

پماد

محققان دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از فناوری نانو روشی را برای افزایش کارایی کرم‌های ضد آفتاب در جذب اشعه فرابنفش نور خورشید ارائه کردند.

به گزارش ایسنا اشعه‌ خورشید دارای امواج مختلف با طول‌ موج‌های متفاوت از قبیل پرتوهای فرابنفش تا امواج فروسرخ است. یکی از عوامل مهم بیماری‌های پوستی اشعه‌ فرابنفش خورشید است؛ چرا که مقادیر زیاد آن موجب بروز سرطان پوست می‌شود.

با توجه به اینکه بسیاری از مردم بیشتر وقت خود را در معرض اشعه‌ خورشید سپری می‌کنند، ازاین‌رو محافظت از پوست در برابر این اشعه‌ مضر بسیار ضروری است. در این راستا محققان دانشگاه تربیت مدرس راهکاری را برای این امر ارائه دادند.

سمانه آشناگر،‌ مجری طرح با اشاره به مواد آلی و غیر آلی سمی و سرطان‌زای موجود در کرم‌های ضد آفتاب گفت: بر این اساس در این طرح پژوهشی تلاش کردیم تا با اضافه کردن نانو ذرات نانوکامپوزیتی به کرم ضد آفتاب، کارایی جذب اشعه‌ فرابنفش این کرم‌ها را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه حضور و رهایش تدریجی ماده‌ ضدسرطان منجر به افزایش قابلیت آنتی اکسیدانی این کرم ضد آفتاب خواهد شد، اظهار کرد:با توجه به اینکه کرم ضد آفتاب یکی از پرمصرف‌ترین محصولات آرایشی بهداشتی در کل دنیا است، بهبود کیفیت آن می‌تواند به میزان قابل‌ توجهی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد؛ از این رو بهبود کیفیت محصولات آرایشی بهداشتی یکی از اصلی‌ترین اهداف طرح حاضر است.

آشناگر با تاکید بر اینکه در کرم ضد آفتاب تولید شده در این طرح از نانو ذرات اکسیدی استفاده شده است، اضافه کرد: ساختار نانویی این کرم به رهایش تدریجی ترکیب ضد سرطان کمک می‌کند و از سوی دیگر پس از استفاده از این کرم، اثرات سفیدی آن بر روی پوست باقی نخواهد ماند.

به گفته وی کرم‌های ضد آفتاب تولید شده دارای قابلیت رهایش ماده‌ ضد سرطان و افزایش جذب اشعه ماورا بنفش خورشید هستند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*