مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از بازدید سه میلیون و ۳۷۵ هزار و ۹۳۳ نفر از جاذبه های استان در نوروز۹۶ خبر داد و گفت: این میزان نسبت به نوروز سال گذشته ۲۲درصد رشد داشته است.
حسن رمضانی در گفت وگو با امروز خراسان جنوبی با اشاره به استقبال گسترده مردم از جشنواره فرهنگی نوروزگاه در استان افزود: در قالب این برنامه که از ۲۸ اسفند ماه ۹۵ تا ۱۲ فروردین سال جاری در تمامی شهرستانهای استان برگزار شد تمامی صنایع دستی و آداب و رسوم هر شهرستان معرفی شده است.
وی به طراحی نرم افزار راهنمای گردشگری استان هم اشاره کرد و اذعان داشت: این اپلیکیشن شامل تاریخچه، آداب و رسوم، آثار تاریخی و گردشگری، جاذبه های طبیعی، موزه ها، خدمات رفاهی، صنایع دستی، حمل و نقل، مراکز زیارتی، سلامت و درمانی، بازی های محلی و مشاهیر هر شهرستان بوده است.
وی از طراحی یک کتابچه که خاص جاذبه های گردشگری، آثار تاریخی و صنایع دستی هر شهر بوده و به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ شده و در اختیار گردشگران قرار گرفته است، خبر داد.
اقامت یک میلیون و ۴۵۰ هزار مسافر و گردشگر در استان
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان جنوبی در ادامه لازمه رشد و توسعه گردشگری و جذب بیشتر گردشگران را فراهمسازی زیرساختها در استان دانست و افزود: با کمک بخش خصوصی و سازمان های دولتی ظرفیت های اسکان به بهترین نحو برای مسافران مهیا شد تا با آرامش خاطر تعطیلات نوروز را در این استان سپری کنند. رمضانی با اشاره به ایجاد ۱۰ اقامتگاه بوم گردی در استان گفت: کمپ های کویرنوردی نیز در شهرستانها ایجاد و تجهیز شده که با توجه به ظرفیت های فراهم شده خوشبختانه امسال شاهد افزایش ۲۰درصدی اقامت مسافران و گردشگران در استان بوده ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از اقامت یک میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۶۴ مسافر و گردشگر در هتل ها، مهمانپذیرها، زائر سراها، مدارس، کمپ های موقت و .. در ایام نوروز در استان خبر داد.
فروش ۵۷۴ میلیون تومان صنایع دستی در نوروز
وی با بیان اینکه در نوروز امسال ۱۷۵ غرفه صنایع دستی و ۱۵ سیاه چادر عشایری در استان برپا شد، بیان کرد: بیشترین تعداد غرفه ها مربوط به شهرستان بیرجند با ۴۲ غرفه در قالب سه بازارچه صنایع دستی و دو سیاه چادر عشایر وشهرستان طبس با ۲۸ غرفه و یک سیاه چادر بوده است. وی میزان فروش صنایع دستی در ایام نوروز امسال را ۵۷۴ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: میزان فروش امسال نسبت به نوروز ۹۵ بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیشترین میزان فروش صنایع دستی را مربوط به شهرستان طبس با رقم ۳۴۲ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در شهرستان بیرجند میزان فروش صنایع دستی ۶۱ میلیون تومان بوده که از این میزان ۵۲ میلیون تومان مربوط به بازارچه صنایع دستی عمارت جهانی اکبریه بوده است. رمضانی وجود ۱۲۰ اثر طبیعی، ۱۰ منطقه گردشگری، ۱۳ روستای هدف گردشگری، سه آبگرم معدنی و ۱۵ موزه فعال را از دیگر ظرفیت های گردشگری استان دانست و گفت: از مجموع هفت روستای شگفت انگیز کشور دو روستای چنشت و ماخونیک در استان خراسان جنوبی واقع شده است. وی بابیان اینکه خراسان جنوبی کلکسیونی از آثار تاریخی است،اذعان داشت : دو هزار اثر تاریخی در استان شناسایی شده که بیش از ۸۰۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.