آخرین خبر :

یادداشت امروز / مساجد، اصلی ترین سنگر در برابر تهاجم فرهنگی

مسجد، محلِ تجمع افراد با اعتقاد، مقید به آداب دین، دوست دار دین، دلسوز انقلاب و علاقه مند به رشد و رسیدن به حق و حقیقت می باشد. این مشترکات وقتی در جمعی از مردم وجود داشته باشد، بلا شک یک نیروی قوی و متمرکز ایجاد خواهد شد که توانایی های زیادی در عرصه های گوناگون خواهد داشت. ازجمله این عرصه ها که این جمعیت متمرکز بایستی نسبت به آن دغدغه مند باشند، عرصه فرهنگی است. عرصه ای که بیگانگان همواره برای تهاجم به آن برنامه ریزی کرده اند. تهاجمی همه جانبه از سوی بیگانگان  که بسیار با برنامه و حساب شده است. به اذعان خودشان منابع عظیم مالی برای این تهاجم اختصاص داده اند و از رسانه و تکنولوژی های روز نیز به عنوان ابزار این نبرد بهره می برند. در این هجمه وسیع دشمن در عرصه فرهنگ، جامعه ما نیازمند تدارکی قوی و سنگرهایی محکم و فعال برای مقابله می باشد. از جمله این سنگرها، مساجد هستند. این جبهه نبرد، هم نیازمند نیروهای باتجربه است و هم نیاز به افسران جوان ورزیده جنگ نرم داردا؛ افسرانی که خود را از نظر اعتقادی، معرفتی و فرهنگی ساخته و در عرصه فرهنگ مجهز به سلاح های روز باشند. که این خودسازی نه تنها متوقف نخواهد شد و همزمان با جنگ و مقابله کماکان پابرجاست، بلکه تقویت خواهد شد.
جامعه ما بایستی نسبت به این هجوم دشمن آگاه گردد. در این جبهه نبرد می توان از ظرفیت بسیار بالای مساجد و حاضران در مسجد استفاده کرد. هریک از افراد مسجد می توانند نقش یک رزمنده را ایفا نمایند. پس می توان مسجد را به عنوان اصلی ترین پایگاه مبارزه با تهاجم فرهنگی در جامعه اسلامی نام برد.
«اصبغ بن نباته از امیرمؤمنان علیه السلام روایت کرد که فرمود: کسی که به مسجد رفت و آمد کند به یکی از این هشت چیز خواهد رسید: برادر مؤمنى که در راه خدا به او فایده رساند؛ دانشی خوب و دلپسند و نوین؛ آیه‌ای محکم؛ رحمتى که انتظار آن را داشته؛ گفتاری که او را از گمراهی باز دارد؛ سخنی‌ بشنود که راه هدایت را به او نشان دهد و یا گناهی را از ترس یا حیا ترک نماید.»
خوشبختانه به لطف اسلام پایگاه هایی به نام مساجد در اختیار جامعه ما قرار گرفته است ولی برای هر پایگاه می توان دو حالت متصور شد،۱٫ فعال و پویا و اثرگذار ۲٫ ساکت و خاموش، بدون هیچ کارایی.
وقتی سبک زندگی ایران و اسلامی به طور جزئی و کلی برای همه افراد تبیین گردد، طبیعتا از نفوذ فرهنگ و سبک زندگی غربی جلوگیری خواهد شد. ترویج تجرد گرایی و فردگرایی که برگرفته از مکتب اومانیسم بوده یکی از اصلی ترین مبانی تهاجم فرهنگی در کشور ماست که مساجد باید با تبیین هرچه بهتر سبک زندگی اسلامی، از نفوذ این مبانی و مکاتب غربی جلوگیری نمایند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*