در حالی که از شب گذشته چندین خبرگزاری آمریکایی و اسرائیلی مدعی شدهاند، ایران یک موشک بالستیک آزمایش کرده است، این موضوع با قطعنامه های سازمان ملل متحد مغایرت دارد. امروز قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی این ادعا تشکیل یک جلسه اضطراری دهد.
به گفته این رسانهها این اولین آزمایش موشکی جدی ایران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و در مغایرت با قطعنامه های سازمان ملل متحده به ویژه قطعنامه سال ۲۰۱۵ است.
بنا بر این قطعنامه موسوم به قطعنامه ۲۲۳۱ که چندین روز بعد از توافق هسته ای ایران تصویب شده، از ایران خواسته شده است تا از هرگونه فعالیت مرتبط با موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای خودداری کند. از جمله آزمایش موشکی که در آنها از تکنولوژی بالستیک استفاده شده باشد.
فاکس نیوز مدعی شده است که مقامات اطلاعاتی و نظامی آمریکایی، موضوع آزمایش این موشک بالستیک را از طریق شبکههای ماهواره ای قدرتمند خود که قادر به ردگیری هرگونه شلیک موشک در سراسر جهان هستند، متوجه شده اند. همچنین شبکه ۱۰ رژیم صهیونیستی نیز ادعا کرد این «آزمایش ناموفق» در حقیقت ده روز قبل انجام شده بود و هدف آشکار ایران از انجام آن، «آزمودن ترامپ» در واکنش نشان دادن به چنین اقدامات تحریکآمیزی است.
این در حالی است که ایران بارها عنوان کرده که برنامه موشکی ایران به هیچ عنوان مورد مذاکره در توافق هسته ای نبوده و همچنین از آنجایی که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست و موشک های مورد آزمایش برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده اند، این برنامه و این آزمایش ها مشمول قطعنامه سازمان ملل متحد نبوده اند.
اما با وجود این، در حالی که دونالد ترامپ و نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار است در ماه فوریه با یکدیگر دیدار داشته باشند و به گفته نتانیاهو تمرکز این دیدار بر موضوع ایران خواهد بود، به نظر میرسد اکنون مقدمات فشار بر ایران به واسطه اینگونه ادعاهای بیاساس آغاز شده است. نتانیاهو صراحتاً بیان کرده است که با دونالد ترامپ برای راه کارهای افزایش تحریم بر ایران گفت وگو خواهد کرد.
از سوی دیگر، بیان شده است که نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در پی این ادعا درخواست کرده که امروز – سه شنبه – شورای امنیت سازمان ملل متحد، یک جلسه اضطراری تشکیل دهد تا موضوع در آن با جزئیات بررسی شود. «نیکی هیلی» نماینده جدید دولت آمریکا در سازمان ملل گفت، کشورش میخواهد که شورای امنیت دراینباره به مباحثه بنشیند زیرا آزمایش جدید محدودیتهای این سازمان را نقض میکند.
گفتنی است، پیش از این در ماه مارس ۲۰۱۶ نیز آزمایش های موشکی ایران، بهانهای برای تشکیل جلسه شورای امنیت شده بود که آن جلسه بدون هیچ قطعنامه ای پایان یافت. روسیه در آن جلسه تأکید کرده بود که آزمایش موشکی ایران مغایرتی با قطعنامه های سازمان ملل نداشته و نیاز به تحریم ایران نیست.